Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Simulare de inundatii în bazinul Ozanei

La jumãtatea acestei luni, în bazinul hidrografic al rîului Ozana va avea loc un exercitiu de alarmare. Scenariul, care va fi stabilit în cursul zilei de astãzi de cãtre reprezentanti ai Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt si ai Directiei Apelor Siret Bacãu, va presupune cãderea de precipitatii semnificative într-un interval foarte scurt, ceea ce va duce la cresterea nivelului rîului Ozana. Rãmîne de vãzut dacã scenariul va presupune si mutarea oamenilor din zona apropiatã albiei sau nu. „Prin aceastã simulare se urmãreste verificarea functionãrii fluxului informational dintre Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Petrodava si Directia Apelor Siret Bacãu, nu si atitudinea efectivã în cazul producerii de inundatii. ÃŽn exercitiu nu va fi implicat si Ministerul Mediului, totul terminîndu-se la nivelul Directiei Apelor Bacãu. Vrem sã testãm abilitatea autoritãtilor de a actiona în caz de inundatii produse de Ozana, de la Pipirig si pînã la Timisesti“, a declarat Stelian Mihãilã, directorul adjunct al Sistemului de Gopodãrire a Apelor Neamt.
În exercitiul de alarmare care se va produce în una din zilele cuprinse în intervalul 14-17 mai, vor fi implicati si membrii Comitetelor Locale de Apãrare Împotriva Dezastrelor din comunele Pipirig, Vînãtori Neamt, Timisesti si din orasul Tîrgu Neamt.
Din experientele anterioare, cînd în judetul Neamt s-au înregistrat inundatii în urma precipitatiilor abundente, reprezentantii SGA au constatat cã existã unele primãrii care nu stiu sã întocmeascã rapoarte operative în care sã declare pagubele înregistrate. „ÃŽncã mai existã primãrii în Neamt care nu stiu sã întocmeascã un raport operativ. Ne trezim cã anuntã cã au fost distrusi sase kilometri de conducte, desi în comunã existã doar patru kilometri. La fel se întîmplã cu drumurile, se declarã cã au fost afectati nu stiu cîti kilometri si sunãm sã vedem dacã lucrurile stau chiar asa. Atunci se trezesc primarii cã, de fapt, drumurile distruse sînt mai putine decît au declarat initial. De asemenea, foarte multe primãrii se trezesc dupã o lunã, douã, dupã ce au trecut inundatiile si ne spun cã au avut si ele pagube, dar n-au stiut cã trebuie sã ne anunte. Asemenea situatii trebuie sã nu se mai întîmple“, a declarat directorul SGA Neamt, inginer Emil Bostan.

Articol afisat de 1551 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective