Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 4 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
322 - apel la democratie!

322 - apel la democratie!

Este clar pentru toatã lumea cã Traian Bãsescu nu si-a respectat cuvîntul dat atunci cînd anunta sus si tare cã în cinci minute de la suspendarea sa de cãtre Parlament va demisiona. Omul hotãrît, marinarul curajos - sãrim peste partea cu misiunea la Anvers, cã nu prea îl avantajeazã pe domnul presedinte Traian Bãsescu - uitã ce anunta numai cu douã zile înainte de ziua suspendãrii, la o orã de maximã audientã, în fata natiunii române. De ce a renuntat la demisie? Rãspunsul este unul simplu: DE FRICÃ, frica faptului cã, înscris într-o nouã campanie electoralã, ar putea sã nu mai obtinã la finalul ei scaunul atît de drag de la Cotroceni. Aceasta este realitatea si nu scenariile fanteziste prezentate de domnii Boc, Videanu, Stolojan si altii asemenea lor, care n-au înteles cã prin aberatiile pe care le sustin se descalificã ca oameni politici. Ceea ce nu înteleg acesti oameni este cã, din pãcate pentru ei, cariera lor politicã se va termina odatã cu cea a lui Traian Bãsescu, pentru cã întreaga lor existentã politicã se reduce la o singurã persoanã.
În stilul caracteristic lui, Traian Bãsecu a început campania pentru referendum în nota de populism cu care ne-a obisnuit de doi ani încoace, numai cã nici bãile de multime si nici participarea la mitingurile de sustinere pentru Traian Bãsescu nu mai impresioneazã pe nimeni. Cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea presedintelui au fost împroscati cu noroi atît de Traian Bãsescu, cît si de cei care fãrã nici o problemã ar putea fi intitulati trompete prezidentiale. Însã, a atribui celor 322 apelative precum hoti, oligarhi, teroristi e deja mult prea mult. Practic, toti acei cetãteni care s-au prezentat la vot si au votat o listã parlamentarã, indiferent de culoarea politicã, se pot simti vizati de cuvintele grele rostite la adresa celor 322 de parlamentari. Dacã un singur om din România sprijinã demiterea presedintelui la referendum, suspendarea presedintelui este moralã. Aceasta este esenta democratiei pe care, din pãcate, Traian Bãsescu nu o întelege. A condus România timp de doi ani într-un mod care de cele mai multe ori mi-a lãsat un gust amar, avînd ca singure prioritãti plasarea sa în sondajele de opinie si distrugerea adversarilor politici, subordonîndu-si în acest scop institutii ale statului. Iar acest mod de a conduce România, amintind de anii '50, trebuie sã înceteze, iar cei 322 de parlamentari au votat pentru acest lucru.
Cei 322 de parlamentari au avut legitimitatea de a vota suspendarea presedintelui Bãsescu numai si pentru faptul cã, pusi la un loc, au chiar mai multe voturi decît cele pe care le-a avut Bãsescu atunci cînd a iesit presedinte. Au fãcut acest lucru pentru cã, timp de doi ani, Traian Bãsescu a avut fatã de Parlament si fãtã de celelalte institutii ale statului o atitudine total contrarã normelor democratice, pentru cã timp de doi ani Traian Bãsescu nu a arãtat cã este un presedinte care doreste sã aducã în România o stare de liniste si normalitate, iar rãfuielile politice cu adversarii sãi au fost transpuse în conflicte grave între institutiile statului, pentru cã în acesti doi ani a patronat coruptia, acuzîndu-i pe altii de coruptie, pentru cã în acesti doi ani a falimentat politica externã a României prin gafele pe care le-a fãcut si, nu în ultimul rînd, pentru cã a urmãrit permanent sã creeze crize politice doar pentru cã foloseau intereselor sale politice. De aceea a fost suspendat Traian Bãsescu!

Articol afisat de 1441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Rãzban BOBEANU, deputat PSD de Neamt)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective