Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 4 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sefia Obstetricii, nastere cu chinuri

Sefia Obstetricii, nastere cu chinuri

• medicii Georgeta Vintea si Romulus Caranfil nu au fost de acord cu rezultatele concursului • ambii au contestat rezultatul probei clinice, iar doctor Vintea, si rezultatul probei de sustinere a proiectului de management • desi legea prevede rezolvarea contestatiilor în 24 de ore, acest lucru nu a fost posibil, pentru cã profesorul universitar din comisia de examinare este plecat din tarã •


Situatia incertã a sefiei sectiei Obstetricã a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, care persistã de cîteva zile, pare cã a ajuns, oarecum, într-un punct mort. Aflati la egalitate de puncte în urma parcurgerii celor trei etape ale concursului organizat pentru ocuparea postului de sef al respectivei sectii, cei doi pretendenti, medicii Georgeta Vintea si Romulus Caranfil, au depus contestatii miercuri, 2 mai. Ambii candidati au fost împotriva rezultatului obtinut la proba practicã, iar doctor Vintea l-a contestat si pe cel de la proba de sustinere a proiectului de management. Rezolvarea acestei ultime contestatii a fost foarte simplã. Ieri dimineatã, s-a întrunit comisia de examinare în fata cãreia au fost prezentate proiectele de management, comisie alcãtuitã din membrii Comitetului Director al Spitalului Judetean Neamt si au reanalizat proiectul doctoritei Vintea. La final, punctajul acordat de comisia de examinare a fost identic cu primul.
Rezolvarea contestatiilor legate de proba practicã i-a adus în impas pe membrii comisiei de examinare, pe motiv cã profesorul universitar Cristian Dragomir, sef al forului coordonator pe probleme de obstetricã si ginecologie si rectorul Universitãtii de Medicinã si Farmacie Iasi, este plecat din tarã si va lipsi mai mult timp. Cum regulamentul dupã care s-a desfãsurat concursul prevede ca rezolvarea contestatiilor sã se facã în 24 de ore, acest lucru ar fi trebuit rezolvat pînã ieri, la ora 16, ceea ce a fost imposibil. „Am trimis fax la rectoratul Universitãtii de Medicinã si Farmacie, prin care am arãtat situatia în care ne aflãm si am cerut o solutie, dar nu am primit nici un rãspuns. ÃŽntrucît în regulamentul dupã care s-a desfãsurat acest concurs nu este prevãzutã modalitatea de rezolvare a unei situatii ca aceea în care ne aflãm, am decis ca dosarele celor doi candidati sã fie trimise la Ministerul Sãnãtãtii si Familiei, spre definitivare“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director medical al Spitalului Judetean de Urgentã Neamt.

Sectiile Hemodializã si Neurologie au sefi de nota 10

Reamintim cã, de pe 25 aprilie încoace, sase medici ai celei mai mari unitãti sanitare din judet au intrat în concursul pentru ocuparea posturilor de conducere a cinci sectii ale unitãtii - Medicinã Internã, Hemodializã, Neurologie, Pediatrie, Obstetricã.
Sectia Obstetricã a fost singura la sefia cãreia si-au depus candidaturile doi medici. Pentru celelalte patru sectii, s-a înscris cîte un candidat. Cei sase medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, intrati în concurs pentru sefia celor cinci dintre sectii, au sustinut odatã prima probã, respectiv prezentarea proiectului de management. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet, toti candidatii au prezentat în fata Comitetului Director proiecte de management foarte interesante si de mare tinutã, doi dintre ei obtinînd nota maximã.
În urma concursului sustinut ieri, doctor Carmen Turcea este sefa sectiei Hemodializã. Aceasta a obtinut la proba scrisã 99 de puncte, ceea ce echivaleazã cu nota 9,9, iar la proba clinicã, 100 de puncte, care înseamnã nota 10. Dupã examenul promovat cu notã maximã, doctorita Vanda Pop este începînd de vineri, 27 aprilie, sefa sectiei Neurologie. Doctorita Suzana Constantinescu, candidata la conducerea Pediatriei, va sustine proba scrisã si clinicã luni, 7 mai, iar doctorul George Bararu, înscris la concurs pentru postul de conducere al sectiei Medicinã Internã, va da cele douã probe marti, 8 mai.

Articol afisat de 1606 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective