Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Veterinarii au declansat actiunile de protest

• sindicalistii din cadrul DSVA Neamt si medicii veterinari concesionari protesteazã fatã de intentia de reorganizare a institutiilor

Sindicalistii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt sînt de douã zile în grevã de avertisment. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Gheorghe Cãlin, liderul de sindicat al institutiei, angajatii DSVSA protesteazã astfel, fatã de intentia ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes, si cea a ministrului sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu, de a dezmembra Agentia Sanitar-Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor, precum si unitãtile omologe din teritoriu. Cei doi ministri au în plan sã împartã agentia, care functioneazã acum în subordinea primului ministru - partea de igienã si siguranta alimentelor sã treacã la sãnãtate, iar cea sanitar-veterinarã sã intre în structura agriculturii.
Pe plan local, asta ar însemna cã o parte dintre lucrãtorii DSVSA ar trebui sã fie angajati ai Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, iar ceilalti, ai Directiei Agricole.
Potrivit liderului de sindicat, se mai aud zvonuri potrivit cãrora Serviciul de Politie Sanitar-Veterinarã ar trece la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, iar partea de integrare europeanã - la Agentia de Plãti si Interventii în Agriculturã. „Nu sîntem de acord cu aceastã intentie de a distruge institutii bine consolidate, care din 2004 au progresat si si-au dovedit importanta si utilitatea, functionînd într-un sistem unitar. Din 2004, au fost concepute si adoptate diverse sisteme de autorizare si ne-am aliniat legislatiei europene, astfel încît activitatea nostrã sã fie cît mai beneficã populatiei, care sã aibã încredere cã produsele alimentare de origine animalã si neanimalã pe care le gãsesc pe piatã sînt sigure pentru consum si respectã anumite standarde. Pe de altã parte, este vorba despre fondurile institutiilor noastre, despre care nu stim ce cale vor urma, iar multe dintre ele sînt realizate în urma controalelor si analizelor de specialitate efectuate de cãtre noi, adicã sînt venituri proprii. Este vorba despre bunuri mobile si imobile, care nu stim cum se vor împãrti, dupã ce interese si criterii. Protestului nostru i s-au alãturat si medicii concesionari din judet, care au aceleasi nemultumiri ca si noi. Mai sîntem îngrijorati si de restructurãrile care a putea urma în cazul fãrîmitãrii institutiei noastre, ca dealtfel a acelora omoloage din toatã tara“, a declarat doctorul Gheorghe Cãlin. Aceeasi sursã a precizat cã greva japonezã va continua pînã luni, 7 aprilie, cînd mai multi reprezentanti ai acestor institutii din întreaga tarã vor merge la Bucuresti, pentru a se întîlni cu conducerea si reprezentantii Cartel Alfa, iar apoi cu conducerile ministerelor Agriculturii si Sãnãtãtii. ÃŽn cazul în care cei doi ministri nu renuntã la intentiile lor si nu iau în seamã nemultumirile sindicalistilor din întreaga tarã, acestia vor intra în grevã generalã.

Articol afisat de 1533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective