Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ex-presedintele CJ a pierdut o noua batalie cu prefectul

• Tribunalul Bacau a respins actiunea lui Dan Vasile Constantin, dînd dreptate prefectului • decizia instantei poate fi atacata • PSD Neamt înca mai spera ca va reprimi functia judeteana •

Tribunalul Bacau nu i-a dat înapoi lui Dan Constantin functia de presedinte al CJ Neamt. Procesul intentat de social-democrat pentru anularea ordinului lui Toader Mocanu, care l-a lasat fara fotoliul de sef în Palatul Administrativ al judetului, si-a derulat o noua etapa pe 5 iunie anul acesta, la Tribunalul Bacau, însa abia ieri s-a dat verdictul. „ÃŽn dosarul de contencios administrativ si fiscal, ce are ca obiect anularea de act administrativ si în care reclamant este Dan Vasile Constantin, instanta de la Tribunalul Bacau s-a pronuntat si a respins actiunea ca neîntemeiata“, a declarat judecatorul Elena Petraru, responsabil de relatiile cu presa din cadrul Tribunalului Bacau.
Decizia nu este, însa, definitiva si irevocabila, ceea ce face ca în PSD Neamt sa mai fie un licar de speranta ca poate-poate partidul îsi va recîstiga functia obtinuta cu sudoarea votului, în vara lui 2004. Presedintele social-democratilor nemteni, deputatul Ioan Munteanu, a declarat, ieri, ca Dan Constantin va continua în mod sigur batalia pîna ajunge la Curtea Constitutionala, acest for fiind „organismul suprem ale carui decizii sînt irevocabile“. „Teoretic, Dan Constantin are sanse sa revina pe functia de presedinte la Consiliul Judetean Neamt. ÃŽnsa, el se bate cu un ordin al prefectului si, indiferent de cine primeste acum raspuns favorabil, batalia nu se încheie aici. Exista posibilitatea de atac la Curtea de Apel Bacau care, din experienta aratata pîna acum, va duce dosarul înca alte cinci - sase luni. Exista, însa, semne îmbucuratoare. Pe aceeasi procedura, pe acelasi subiect si cu acelasi motiv, doi consilieri locali din Bacau au cîstigat la Curtea de Apel Bacau procesul intentat. Prin simetrie, si Dan Constantin are sanse sa cîstige, pentru ca s-a creat precedentul. Existînd precedentul, daca eram în Statele Unite, nici macar nu se mai judeca situatia lui Dan Constantin, ci era repus în functie imediat. ÃŽn orice caz, presedintia Consiliului Judetean este a PSD în mod normal. Ni se cuvine. Electoratul ne-a dat votul de încredere în 2004, cînd am obtinut 17 consilieri judeteni si presedintia legislativului. Urmatorul partid a avut doar 8. Putem spune, deci, ca este functia noastra si este normal sa o vrem înapoi“, a declarat Ioan Munteanu. Prefectul Toader Mocanu a declarat ca daca sentinta ar fi fost în favoarea lui Dan Vasile Constantin, cu certitudine ar fi atacat-o la Curtea de Apel Bacau, pentru ca e logic sa-si apere interesul. Pentru ca instanta a decis invers, sustine ca este absolut normal ca Dan Constantin sa faca recurs.
Dan Constantin a pierdut frîiele CJ Neamt pe 31 martie 2006, dupa ce, în luna ianuarie a aceluiasi an, a fost gasit incompatibil si suspendat prin ordin al prefectului.

Articol afisat de 1569 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective