Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
STRIPTISUL DE LA APIA a ajuns în... instanta

STRIPTISUL DE LA APIA a ajuns în... instanta

• cei trei angajati ai APIA Neamt, concediati în urma scandalului din iarna trecuta, au dat în judecata institutia • ei contesta hotarîrea prin care le-au fost desfacute contractele de munca • în prima faza, cei trei au cîstigat procesul, însa APIA Bucuresti a facut apel • la rîndul sau, Petru Pîrlea, retrogradat din functia de director, se razboieste în instanta cu sefii de la Bucuresti, dar pe cont propriu • si el detine o hotarîre favorabila, însa contestata cu apel • Pîrlea considera ca nu are nici o vina în scandalul „Striptease la birou“ • Biroul de presa al APIA Bucuresti confirma litigiile, însa nu ofera informatii •

Adevarata lovitura de teatru în scandalul de la Agentia de Plati pentru Interventii în Agricultura Neamt (APIA), a intrigat si distrat în acelasi timp, o tara întreaga. Patru dintre cei care au avut de suferit în urma masurilor luate împotriva lor au actionat institutia în instanta, cerînd anularea deciziilor de concediere, respectiv de retrogradare din functie. Cei patru, care au apelat la ajutorul instantei Curtii de Apel Bucuresti, sînt Petru Pîrlea, directorul retrogradat din functie, consilierul debutant Adriana Barbieru, referentul debutant Oana Stoica si seful Serviciului Inspectii, Paul Gireada, toti trei concediati. Ei au solicitat anularea deciziilor luate de conducerea de la Bucuresti si reîncadrarea pe functii. Procesele dureaza de luni bune, cei patru contestînd în termen deciziile de sanctionare dispuse împotriva lor. Deja, o prima instanta s-a pronuntat, sentintele fiind favorabile celor sanctionati, în sensul ca s-a dispus reîncadrarea lor pe functiile din care au fost dati afara. Contactat telefonic, Petre Pîrlea, fostul director al APIA Neamt, a confirmat faptul ca se afla în litigiu cu institutia la care lucreaza. „Este adevarat ca am contestat în instanta decizia luata împotriva mea, însa mai multe nu pot sa va spun. Mai sînt multe etape de parcurs, abia am terminat cu prima instanta la Curtea de Apel Bucuresti, unde am cîstigat. Am înteles ca s-a facut recurs, însa nu stim cînd se va judeca pentru ca nu am fost anuntati. Am cîstigat în prima instanta, unde am obtinut anularea deciziei care a fost luata împotriva mea. Ma consider nevinovat, de aceea am apelat la instanta. Din cîte am înteles, puteam sa ma aflu în acel timp în Australia si tot eram sanctionat. Eu nu eram acolo cînd s-a întîmplat ce s-a întîmplat“, a declarat Petru Pîrlea. ÃŽn momentul în care i-am solicitat ajutorul pentru a-i contacta pe ceilalti trei fosti angajati ai APIA, Petru Pîrlea ne-a spus ca nu are numerele lor de telefon. „Nu mai vorbesc cu ei de atunci. E normal, în conditiile în care ma aflu în aceasta situatie tocmai din cauza lor. Nu am apelat în instanta împreuna, ci fiecare pe cont propriu“, a spus Pîrlea. Cînd i-am amintit ca, la un moment dat, a spus „nu am fost anuntati“, fostul director Pîrlea s-a eschivat. De asemenea, am insistat sa aflam cît si ce a pierdut dupa ce a fost retrogradat din functie. „Sînt un simplu functionar. Am pierdut indemnizatia de conducere, primele de sfîrsit de an....“ Asa cum era normal, am încercat sa stam de vorba si cu ceilalti trei functionari ce au fost pedepsiti drastic de conducerea de la Bucuresti. L-am contactat pe actualul sef al Agentiei de Plati pentru Interventii în Agricultura, domnul Mihai Apetrei. Acesta ne-a spus ca nu ne poate ajuta, însa ne-a confirmat faptul ca „din auzite“ stie de procesele celor patru. Nici persoana care ne-a raspuns la numarul de telefon al centralei nu a putut sa ne ajute sa-i gasim pe cei trei.

Biroul de presa al APIA refuza sa ofere informatii

Pentru a afla mai multe despre aceste procese aflate în derulare, ne-am adresat Biroului de presa de la APIA Bucuresti. I-am solicitat domnului Nicolae Sterghiu, directorul general al agentiei, sa ne ofere mai multe amanunte. Dupa ce a „rumegat“ cererea noastra de informatii timp de trei zile, am primit urmatorul raspuns oficial: „Conform Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, articolul 12, alineatul 1, litera f, «Se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la articolul 1, urmatoarele informatii: informatiile privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil, ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate în proces». Pe cale de consecinta, singura informatie pe care v-o putem furniza este aceea ca în prezent exista procese pe rol despre care nu se pot oferi informatii suplimentare pîna la emiterea unei hotarîri definitive si irevocabile“. Mai exact, noi am solicitat sa ni se confirme faptul ca exista niste procese în derulare, precum si stadiul acestora. Cu alte cuvinte, în viziunea celor de la „centru“, publicarea unei informatii cu privire la stadiul în care se afla un proces poate aduce atingere „asigurarii unui proces echitabil“. Lucru absolut fals. Mai degraba, spunem noi, ei încearca sa tina ascunse aceste litigii, tocmai pentru ca istoria acelui chef de pomina sa fie data uitarii. S-au prefera sa taca din moment ce un proces deja a fost cîstigat de cei sanctionati. Lucru care poate sa însemne si faptul ca deciziile luate de conducerea APIA nu au temei legal.

Streaptease pe birourile de la APIA Neamt

ÃŽn luna noiembrie a anului trecut, într-un cunoscut saptamînal central, a parut un reportaj ancheta în care era prezentat un chef de pomina ce avusese loc în incinta APIA Neamt. ÃŽn ziua aparitiei articolului, pe un post central de televiziune au fost prezentate secvente de la bairamul cu pricina. Dansurile si numerele de streaptease au încîntat o întreaga tara. Imediat, conducerea de la Bucuresti a condamnat faptul ca, într-o institutie de stat, angajatii si-au permis un astfel de comportament si a dispus masuri drastice împotriva petrecaretilor. Trei dintre ei au fost concediati, unul retrogradat, iar alti patru au fost „altoiti“ la salarii.

Fragment înregistrare video
Scandalul APIA Neamt - ÃŽnregistrare video

Articole similare:
Striptease la APIA, noi sanctiuni
STRIPTEASE PE BANI GREI
Bairamul de la APIA face furori pe internet
Se cauta un director pentru Agentia de Plati
Stripperii de la Agentia de Plati au fost concediati
Functionarii de la Agriculturã s-au integrat: STRIPTEASE LA BIROU

Articol afisat de 3720 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective