Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dupa canicula, ploi si grindina

• prognozele meteorologilor anunta ploi de scurta durata însotite de descarcari electrice si grindina • începînd de duminica, vremea se va raci usor •

Vara 2007 se anunta una capricioasa si paguboasa pentru nemteni, care vor avea parte de canicula, seceta, dar si de ploi scurte însotite de descarcari electrice si de grindina. Conform prognozelor meteorologice, începînd de mîine seara, pîna luni inclusiv, la munte si pe arii extinse vor cadea ploi de scurta durata însotite de descarcari electrice si chiar de grindina. Vîntul va sufla slab la moderat, prezentînd intensificari de scurta durata în timpul averselor. Astazi, vremea va fi caniculara, maximele termice situîndu-se între 29 si 35 de grade Celsius, iar minimele între 14 si 22 de grade. Dupa cîteva zile toride cu temperaturi de 34-35 de grade în aer, începînd de duminica, vremea se va raci usor si va deveni instabila. Cerul va prezenta înnorari accentuate dupa-amiaza, seara si în prima parte a noptii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 si 30 de grade, iar cele minime între 13 si 18.
Canicula din ultimele zile a uscat pamîntul în tot judetul. Masuratorile facute au aratat ca joi dupa-amiaza, la soare, la nivelul solului, se înregistrau 62 de grade la Roman, 56 la Piatra Neamt si 41 la Tîrgu Neamt. Precipitatiile au cazut pe arii restrînse. Astfel, la Bodesti s-au înregistrat 10 litri pe metru patrat, la Grumazesti, doi, iar la Vîrful Toaca, 1 litru.
Cu toate acestea, specialistii în agricultura apreciaza ca, pîna în momentul de fata, situatia nu este dezastruoasa în ceea ce priveste culturile aflate pe rod.
„Daca prognozele se adeveresc în ceea ce priveste ploaia, situatia se asaza si este sub control. De altfel, în zona Tîrgu Neamt-Piatra Neamt lucrurile sînt bune, ceva mai grav este la ses, pe prundisurile si nisipurile de pe culoarul Siret-Moldova, unde seceta prelungita ar putea deveni amenintatoare. Nu prea ar fi de dorit sa apara grindina, pentru ca asta ar crea ceva pagube, mai ales daca particulele solide sînt de dimensiuni mari, daca bate vîntul si daca intervalul în care actioneaza este de lunga durata“, a declarat Ioan Ghiuta Taralunga, director al Directiei Fitosanitare si pentru Protectia Plantelor.

Articol afisat de 1695 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective