Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Telefon pentru denuntarea spagii

Telefon pentru denuntarea spagii

• cei care se simt discriminati la obtinerea unor acte pot suna la numarul 237040 • de la începutul saptamînii, la sediul Serviciilor Permise de Conducere si Pasapoarte s-a înfiintat un ghiseu la care se platesc toate taxele • de la anul, apostilarea se va realiza în doua ore de la depunerea cererii •

237040 este numarul de telefon la care pot suna persoanele care se simt discriminate cînd merg la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si ÃŽnmatriculare Vehicule sau la Serviciul Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple. Lasînd la dispozitia cetatenilor aceasta linie telefonica, prefectul Toader Mocanu considera ca va reusi sa puna la punct desfasurarea activitatii celor doua servicii într-un mod civilizat, fara a mai fi nevoie de activarea pilelor, ori de „micile atentii“ care se practicau pentru rezolvarea problemelor. De la începutul acestei saptamîni, la sediul celor doua servicii comuniatre functioneaza un ghiseu al Trezoreriei, unde cetatenii pot achita taxele aferente eliberarii pasapoartelor, permiselor, înmatricularilor auto si cazierelor. De la 1 iunie, permisele de conducere preschimbate, certificarele de înmatriculare preschimbate si înmatriculare în ordine si numerele de înmatriculare se elibereaza în doua ore. „Precizez ca termenul de doua ore se aplica în cazul solicitarilor pentru care nu sînt necesare verificari suplimentare, ca de exemplu masinile vechi“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Permisul de conducere, în urma sustinerii examenului, se elibereaza în 24 de ore, iar certificatul de înmatriculare preferentiala se face de la 3 la 7 zile. Din data de 15 mai, pasapoartele în regim de urgenta se elibereaza în doua ore din momentul depunerii cererii, iar pasapoartele în regim normal, de sapte zile. Pentru realizarea acestor termene a fost reorganizata activitatea serviciului pe schimburi prelungite. În aceasta perioada, au fost 2.129 de cereri pentru eliberarea pasaportului în termen de 7 zile si 482, în regim de rugenta.
Oficiul Registrului Comertului elibereaza pe loc certificatele constatatoare simple. Pentru aceasta, au fost luate masurile necesare: marirea programului de lucru de la 6 la 8 ore si delegarea semnaturii persoanei de al ghiseu. Plata taxelor aferente se face în acelasi loc. Cazierele fiscale în regim de urgenta se elibereaza pe loc. ÃŽn acest sens, au fost organizate doua ghisee - unul al Directiei Generale a Finantelor Publice Neamt si al Administratiei Financiare din Piatra Neamt. Eliberarea cazierelor se face pe loc pentru „necunoscuti“ - persoanele care nu au cazier. Aplicatia de informatizare a cazierului judiciar este în curs. „Consider ca este necesara suplimentarea organigramei cu trei posturi de agent, precum si dotarea ghiseului cu doua calculatoare si o imprimanta performanta“, a mai spus prefectul.
Registrul Auto Român, reprezentanta Neamt, beneficiaza de un sediu nou, cu trei linii de inspectie, care asigura cadrul necesar efectuarii unor servicii de calitate. În perioadele cu încarcatura obisnuita, serviciile dureaza în maximum doua ore, astfel încît s-a apreciat ca nu sînt probleme cu încadrarea în termenul prevazut de ultimele reglementari românesti. Totusi, pentru rezolvarea tuturor problemelor, s-a solicitat suplimentarea schemei de personal cu doi operatori de calcul. În judetul Neamt, apostilarea documentelor se efectueaza fara probleme, iar de la 1 septembrie se va urmari ca solutionarea lor sa se realizeze într-un interval de doua ore, de la înregistrarea cererilor.

Articol afisat de 1905 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective