Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cavoul democrat, sursa de ironii pentru politicieni

• Ioan Munteanu (PSD): „Ma bucur mult, am înteles ca vor sa puna cruce Partidului Democrat“ • Vasile Pruteanu (PLD): „Ce sa-mi inspire, sa facem cavouri la oameni de la un capat la altul al judetului?!“ • Serban Stratila (PNL): „La Bucuresti, liderii marcanti ai PD se ocupa de parcari subterane, în judetul Neamt au preocupari tot subterane, dar mult mai profunde“ • Dumitru Badea (PRM): „Asta cu cavoul e chiar morbida“ •

Initiativa deosebita a democratilor nemteni, de a-si premia cel mai vîrstnic alegator cu un cavou gratis, le-a dat de gîndit adversarilor si colaboratorilor politici ai PD. Fara sa moara de invidie ca nu s-au gîndit ei primii la un asemenea dar inedit, politicienii nemteni lideri de partide în Neamt acorda Partidului Democrat sincere felicitari (sau condoleante, depinde de pe ce pozitii trateaza cu democratii) pentru gestul de a face frumoasa viata electorilor, fie ea si viata de apoi. Presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu, s-a gîndit mult la ideea PD si a analizat-o din toate punctele de vedere. Rezultatul: nu se stie cît de bine e pentru democrati, dar pentru social-democrati e foarte bine. „Ma bucura mult ca au avut aceasta initiativa. Am înteles ca vor sa puna cruce Partidului Democrat. Nu au spus ei ca pe piatra de temelie vor scrie «Partidul Democrat si Primaria Dulcesti»? Eu stiu ca, de regula, cînd îti apare epitaful înseamna ca acela e finalul. Gata, te-ai dus! Vreau sa cred totusi ca nu vor sa îngroape PD, mai ales ca e pe primul loc în sondaje, dupa cum ni se spune din toate partile. Serios vorbind acum, cred ca ceea ce fac ei uneori este grotesc. Gestul în sine este de apreciat, doamna este cel mai vîrstnic votant si merita tot respectul nostru. Daca se opreau doar la asta, erau baieti destepti. Asa, au ajuns ridicoli. Categoric pe noi, PSD, nu ne inspira“, a declarat Ioan Munteanu.
Presedintele Partidului Liberal Democrat Neamt, deputatul Vasile Pruteanu, n-ar fi vrut sa spuna nimic despre gestul colegilor, partenerilor si colaboratorilor democrati cu care se întelege atît de bine, dar nici nu s-a putut abtine. „Nu comentez asa ceva. Ce sa-mi inspire? Sa facem cavouri la oameni de la un capat la altul al judetului?! Nu vreau sa comentez, ca sa nu fiu rautacios“, a spus deputatul Pruteanu.

„Avem un partid politic care se preocupa si de viata de apoi a cetatenilor“

Nici liberalul Serban Stratila n-a vrut sa fie rautacios, dar nu a putut evita ironiile. „Eu as zice ca este o premiera în viata politica româneasca. Nu am mai auzit, pîna acum, ca alegatorilor sa le fie înlesnit accesul spre lumea cealalta drept recompensa pentru votul dat. Asta ar trebui sa ne bucure. Avem un partid politic care se preocupa si de viata de apoi a cetatenilor, nu doar de cea de pe lumea asta. Daca în Bucuresti lideri marcanti ai PD se ocupa de parcari subterane, iata ca în judetul Neamt PD are tot preocupari subterane, dar mult mai profunde“, a spus senatorul Stratila.
Presedintele PRM Neamt, Dumitru Badea, s-a declarat, la rîndul sau, inspirat de ideea democratilor. Peremistii si-au mai scos batrînii la iarba verde ca sa-i rasplateasca pentru fidelitate, însa iarba nu era chiar atît de verde. „Ma inspira într-un fel. Si noua, celor de la PRM, ne sta în obicei sa fim aproape de membrii si simpatizantii nostri mai în vîrsta si am avut foarte multe actiuni organizate pentru ei. Sigur, în limita posibilitatilor, pentru ca noi nu stam prea bine cu fondurile, cum stau cei de la PD. Noi am fost numai în opozitie pîna acum. Dar cum am putut, am mai organizat excursii pe la manastiri pentru cei vîrstnici, iesiri la iarba verde. Asta cu cavoul mi se pare, însa, chiar morbida“, a declarat Dumitru Badea.
PD Neamt, în frunte cu presedintele Marius Rogin, cu lideri de la Roman si cu primarul Constantin Foltea, au fost, joi, acasa la Maria Rusu pentru a o recompensa ca pe 19 mai s-a dus sa voteze la referendum, în ciuda celor 103 ani pe care îi are. Femeia din comuna Dulcesti a primit o diploma de excelenta, o cupa, flori si o cutie de bomboane, plus un cadou deosebit din partea primarului Foltea - casa pe lumea cealalta. „Cred ca este cel mai vîrstnic cetatean care a participat la vot din judet, deci se poate vota si la 103 ani. ÃŽi multumim pentru acest lucru si am hotarît ca, din bugetul meu personal, sa-i construiesc un cavou si sa fie trecut pe piatra de temelie «Partidul Democrat si Primaria Dulcesti»“, a declarat primarul Constantin Foltea.

Articol afisat de 1543 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective