Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
GOGOSI DE LA POLITIE

GOGOSI DE LA POLITIE

• „Monitorul“ l-a gasit pe cel care a completat lista anexa a Ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt • parintele jurist Grigore afirma ca este vorba de o persoana de la Manastirea Neamt • juristul spune ca a fost o eroare cĂ®nd a precizat ca documentul a fost completat de membrii Comisiei Comunale de Fond Funciar VĂ®natori • politistii s-au deplasat pentru prima data la Manastirea Neamt, dupa ce „Monitorul“ a cerut informatii cu privire la stadiul anchetei •

Ce nu au reusit politistii tĂ®rgnemteni Ă®n mai bine de doua luni de asa zise investigatii, au facut ziaristii cotidianului „Monitorul“ Ă®n doar cĂ®teva zile. Este vorba de cercetarile efectuate pentru identificarea persoanei care a completat o lista anexa a Ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt, lista ce, spun silvicultorii, ar fi dus la retrocedarea ilegala a sediului de ocol. Acum cĂ®teva zile, prin intermediul Biroului de Presa al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, seful Politiei TĂ®rgu Neamt ne confirma faptul ca Directia Silvica Neamt a depus o plĂ®ngere penala solicitĂ®nd identificarea persoanei care completase documentul. De asemenea, am mai aflat ca politistii au un cerc de suspecti si ca urma sa fie contactat si un expert grafolog pentru a se stabili daca vreunul dintre ei este autorul presupusului fals. Ei bine, am aflat ca politistii au mers pentru prima data la Manastirea Neamt, locul unde, normal, ar trebui sa fie cei mai multi suspecti, abia pe 20 sau 21 iunie. Banuim ca au facut acest lucru dupa ce cotidianul nostru s-a interesat de soarta anchetei. Aceasta varianta a fost confirmata de parintele jurist Constantin Grigore care afirma ca cel care a completat lista este de la Manastirea Neamt. Juristul Mitropoliei a mai sustinut ca nu a stiut ca politistii Ă®l cauta pe autorul completarii si ca numele acestuia poate fi oricĂ®nd aflat. Pai, asa stĂ®nd lucrurile, ce concluzie putem trage? Si anume ca politistii vĂ®nd gogosi cĂ®nd afirma ca au un cerc de suspecti. Sau ca nu au ajuns cu ancheta si la manastire? ĂŽn conditiile Ă®n care se banuia de la bun Ă®nceput ca artizanul completarii se afla dincolo de zidurile lacasului de cult, de ce nu au Ă®nceput audierile cu staretul sau cu parintele jurist. Cel din urma, asa cum spuneam, afirma ca nu este nici o problema Ă®n a indica persoana care a scris Ă®n tabelul anexa. Si asta pentru ca ea nu ar fi comis absolut nici un fel de infractiune. „Am fost sunat de parintele staret Sauciuc care mi-a spus ca au venit niste politisti la manastire si vor sa afle mai multe lucruri despre acea lista. Daca ne contactau pĂ®na acum, le spuneam clar cum stau lucrurile“, a spus parintele Grigore.

„O sa-i dam noi Ă®n judecata pentru fals intelectual si uz de fals“

Parintele jurist vede lucrurile cu totul altfel Ă®n aceasta chestiune. Constantin Grigore, asa cum a mai precizat pentru ziarul nostru, spune ca nu este vorba de absolut nici o infractiune. Mai mult, reprezentantul Mitropoliei spune ca va depune el plĂ®ngere penala Ă®mpotriva Directiei Silvice Neamt pentru omisiune, fals intelectual si uz de fals. De asemenea, juristul Mitropoliei a retractat declaratia data acum cĂ®teva zile ziarului nostru, cĂ®nd a spus ca membrii Comisiei Locale de Fond Funciar au completat lista. „A fost o eroare si cred ca nu m-am exprimat bine. Nu am vrut sa spun ca membrii Comisiei Locale de Fond Funciar au completat aceasta lista, ci cu totul altceva. S-a Ă®nteles gresit si Ă®mi pare rau“, a declarat Grigore.
„Acea lista nu a fost completata Ă®n fals, Ă®ntrucĂ®t nu este vorba de un act oficial. Acea lista contine suprafetele exceptate de la retrocedare, iar sediul ocolului silvic este un imobil. Mai mult decĂ®t atĂ®t, a face un fals Ă®nseamna sa ai intentie. Aici nu este vorba de asa ceva. Acea completare a fost facuta de cineva de la Manastirea Neamt. Si a fost facuta pe o copie xerox, nu pe un document original. Eu pot spune ca aceasta lista cu exceptiile de la retrocedare este un fals prin omisiune, pentru ca legislatia spune clar ca acolo unde suprafata retrocedata este mai mare decĂ®t suprafata ce ramĂ®ne Ă®n administratia ocolului silvic, sediul administrativ revine celui care are suprafata mai mare. Cum Ocolul Silvic, Ă®n urma acestor retrocedari, a ramas cu aproximativ 5.000 de hectare, iar Mitropolia cu peste 10.000, Ă®nseamna ca sediul este al nostru. Si asta s-a si facut Ă®n instanta, s-a cerut si retrocedarea sediului administrativ. Intentia noastra nu a fost aceea de a adauga ceva pe acea lista, ci de a ne folosi de ea si a o duce Ă®n instanta si la Comisia Locala de Fond Funciar. Directia Silvica Neamt a comis un fals prin omisiunea de a trece si acest imobil. Ne vom Ă®ndrepta Ă®mpotriva lor si vom depune plĂ®ngeri penale pentru fals intelectual si uz de fals. Pentru ca ei trebuiau sa faca lista completa. Noi am cerut nominal Ă®n instanta retrocedarea imobilelor si terenurilor, pe baza legii, nu pe baza acelei liste. Noi nu am facut nici un fals, sa fie clar. Am respectat doar legea. Ceea ce se Ă®ntĂ®mpla acum face parte din campania de intimidare a noastra. Noi nu vom negocia niciodata o hotarĂ®re judecatoreasca, ci vom cere Ă®n continuare ca dosarele penale sa mearga mai departe, si vom depune alte plĂ®ngeri pentru denunt calomnios. Sa fie clar, terenurile si imobilele pe care le-am obtinut nu s-a facut Ă®n baza acelei liste, ci ca urmare a unei actiuni separate Ă®n instanta. Le-am explicat si politistilor cum au stat lucrurile si au Ă®nteles“, a declarat parintele jurist Constantin Grigore.
Nu comentam declaratia parintelui jurist, însa amintim ca în hotarîrea judecatoreasca, favorabila calugarilor, instanta a obligat Directia Silivica sa retrocedeze suprafata de 4.478 de hectare de padure, precum si imobilele, asa cum sînt prevazute în lixa anexa a Ocolului Silvic Tîrgu Neamt. Este vorba exact de lista contestata de catre silvicultori, document care face obiectul unui dosar penal.

Articol afisat de 1933 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective