Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 25 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Analize gratuite pentru toti nemtenii, de la 1 iulie

• populatia judetului Ă®si va putea testa gratuit starea de sanatate, prin efectuarea investigatiilor de laborator • pentru asta ei trebuie sa se prezinte la medicii de familie • de aceste investigatii beneficiaza si cei care nu sĂ®nt asigurati pentru sanatate •

Nemtenii vor avea curînd posibilitatea de a-si verifica gratuit starea de sanatate, pe baza efectuarii analizelor hematologice.
Începînd de la 1 iulie 2007, timp de 15 luni, în Neamt, ca de altfel în toata tara, va începe programul de evaluarea a starii de sanatate a populatiei. Întrucît aceasta activitate reprezinta o munca suplimentara a medicilor de familie si a laboratoarelor de analize, Casa de Asigurari de Sanatare (CAS) Neamt trebuie sa încheie cu acestia niste contracte.
Zilele trecute, CAS Neamt a negociat cu reprezentantii Asociatiei Medicilor de Familie din Neamt, urmînd ca, în cursul acestei saptamîni, medicii de familie interesati sa faca aceasta activitate suplimentara sa semneze contractul cu forul platitor. În ceea ce priveste laboratoarele de analize, acestea trebuie sa îndeplineasca anumite conditii pentru a intra în program. Pentru ca la cabinetele medicilor de familie din mediul rural se organizeaza puncte de recoltare de sînge, care vor fi autorizate de Autoritatea de Sanatate Publica Neamt, laboratoarele trebuie sa detina mijloace de transport rapide, cu care probele sa ajunga în maxim patru ore la destinatie. Probele de sînge vor fi puse în containere speciale, cu pereti impermeabili, cu posibilitate de închidere si usor transportabile.
Actiunea care începe luna viitoare presupune ca fiecare dintre nemteni sa se prezinte la medicul de familie în luna în care este nascut si sa beneficieze de o consultatie generala, care are drept scop depistarea bolilor cu impact major asupra starii de sanatate, precum cele hepatice, pulmonare, renale, cardio-vasculare, a diabetului etc. În functie de vîrsta asiguratului si de suspiciunile pe care le are medicul în ceea ce priveste anumite boli ale acestuia, pacientului i se fac diverse analize ale sîngelui. Dupa primirea rezultatelor la aceste investigatii de laborator, pacientul este obligat sa revina la medicul de familie, pentru a le interpreta. În functie de rezultate, pacientul este trimis mai departe la medicul specialist din ambulatoriul de specialitate al spitalului de care apartine. În situatia în care si consultatia de specialitate confirma prezenta unui diagnostic grav, pacientul este luat în evidenta ca atare atît de medicul de familie, cît si de medicul specialist. Medicul de familie care în cadrul acestui program de evaluare a starii de sanatate consulta pacienti ce nu au calitatea de asigurat au posibilitatea de a-i include pe acestia pe propriile liste de pacienti.
Nemtenii vor primi acasa o scrisori recomandate, prin intermediul carora vor fi îndemnati sa se prezinte la medicii de familie.
Finantarea acestor investigatii de care beneficiaza gratuit toti nemtenii, ca de altfel toti românii, este suportata de catre Ministerul Sanatatii, care va vira banii necesari la Fondul Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, sumele provenind din taxa pe viciu.
Toate rezultatele, cu care se finalizeaza aceste investigatii de laborator si nu numai, vor fi stocate într-o baza de date de catre fiecare dintre medicii de familie, care urmeaza a fi dotati cu calculatoare si programe informatice specifice.

Articol afisat de 1566 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective