Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pasii de urmat la admiterea computerizata

• mîine se vor afisa rezultatele finale la testele nationale • vineri, lista cu mediile de admitere va fi postata pe site-ul ISJ • absolventii clasei a VIII-a vor sti pe 13 iulie unde îsi vor completa studiile • cei care nu vor fi repartizati de prima data, vor mai avea o sansa pe 23 iulie •

Rezultatele finale la testele nationale, obtinute de elevii din judetul Neamt care au terminat clasa a VIII-a, vor fi facute publice astazi, la centrele unde absolventii au sustinut cele trei teze. Mîine, pe site-ul inspectoratului, va fi prezentata ierarhizarea la nivel judetean, în functie de mediile de admitere. Daca pentru elevi zbuciumul se va încheia odata cu anuntare acestor rezultate, pentru parintii lor, responsabilitatile abia de acum încep, întrucît au de completat fisele privind admiterea computerizata. Cei care au promovat acest examen se vor putea înscrie pentru admiterea la un liceu, iar cei care nu vor avea medie de trecere vor putea opta pentru continuarea studiilor într-o scoala de arte si meserii. Admiterea la liceu se va face, si în acest an, pe baza de repartizare computerizata, în ordinea mediilor de admitere. Repartizarea se face ordonînd candidatii din judet descrescator, dupa media de admitere - media generala obtinuta la testele nationale si media generala de absolvire a claselor V-VIII.
Parintii sau cei în grija carora sînt elevii trebuie sa completeze optiunile pe fisa de admitere. Pe primele locuri vor fi completate optiunile pe care candidatii le doresc cel mai mult, chiar daca nu sînt siguri ca media le permite sa intre la aceste optiuni. Asta nu va reprezenta un dezavantaj pentru candidati. Prima data vor completa optiunile pe care le doresc, apoi cele la care nu ar fi deranjati daca ar fi repartizati. Se va încheia cu optiunile cele mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumere pe fisa, pentru siguranta. Este de preferat sa se continue studiile la un liceu care nu este agreat sau la o scoala de arte si meserii (SAM), decît candidatul sa se trezeasca la 15 septembrie ca nu are unde învata. Trebuie retinut faptul ca prima optiune este si cea dintîi luata în considerare pentru fiecare elev.
Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost ele introduse în baza de date. Fisa astfel tiparita, numita „fisa martor“, se transmite la scoala de provenienta. ÃŽn cele cîteva zile ramase între introducerea fisei în computer si data limita de 10 iulie, dirigintii sînt cei care convoaca la scoala toti elevii însotiti de parinti, care verifica optiune cu optiune corespondenta fisei martor cu fisa originala, semnînd pentru conformitate. Neconcordantele între fisa completata si fisa martor trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a face corectia.

Articol afisat de 1644 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective