Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 28 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medicii nemteni, dezinteres în evaluarea sanatatii populatiei

Medicii nemteni, dezinteres în evaluarea sanatatii populatiei

• doar 74 dintre cei 250 de medici de familie din judet au semnat cu CAS Neamt contractul pe baza caruia vor face evaluarea starii de sanatate a populatiei • termenul limita de încheiere a acestor contracte este vineri, 29 iunie •

Medicii de familie nemteni nu par prea interesati sa se implice în evaluarea starii de sanatate a populatiei, care va începe de la 1 iulie.
Cu toate ca reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt s-au întîlnit cu medicii de familie din judet, au discutat si au negociat cu reprezentantii asociatiei lor profesionale pe tema acestei activitati, pîna ieri, doar 74 dintre 250 au semnat contractul în acest sens cu forul platitor. Pentru medicii de familie aceasta este o activitate suplimentara si nu sînt obligati sa o presteze. Numai ca asta le aduce bani în plus, dotare cu calculator, acolo unde mai este cazul si program informatic specializat, precum si posibilitatea de a cunoaste mai bine situatia starii de sanatate a pacientilor lor.
Cei interesati sa desfasoare aceasta activitate pot semna contractele cu CAS Neamt pîna vineri, 29 iunie, inclusiv.
Tot pîna atunci se pot încheia contracte si cu furnizorii de servicii paraclinice, mai exact cu cele sapte laboratoare de analize hematologice. Cum pentru a se implica în aceasta activitate laboratoarele trebuie sa îndeplineasca anumite conditii, CAS Neamt a discutat si negociat cu reprezentantii celor sapte laboratoare hematologice si toate si-au aratat disponibilitatea în acest sens.
Laboratoarele trebuie sa detina mijloace de transport rapide cu care probele de sînge puse în containere speciale, cu pereti impermeabili, cu posibilitate de închidere si usor transportabile, sa ajunga în maximum patru ore la destinatie.
Programul de evaluarea a starii de sanatate a populatiei va începe la 1 iulie si se va derula timp de 15 luni.
Actiunea, care începe luna viitoare, presupune ca fiecare dintre nemteni sa se prezinte la medicul de familie în luna în care este nascut si sa beneficieze de o consultatie generala care are drept scop depistarea bolilor cu impact major asupra starii de sanatate, precum cele hepatice, pulmonare, renale, cardio-vasculare, a diabetului etc. În functie de vîrsta asiguratului si de suspiciunile pe care le are medicul în ceea ce priveste anumite boli ale acestuia, pacientului i se fac diverse analize ale sîngelui. Dupa primirea rezultatelor la aceste investigatii de laborator, pacientul este obligat sa revina la medicul de familie, pentru a le interpreta. În functie de rezultate, pacientul este trimis mai departe la medicul specialist din ambulatoriul de specialitate al spitalului de care apartine. În situatia în care si consultatia de specialitate confirma prezenta unui diagnostic grav, pacientul este luat în evidenta ca atare atît de medicul de familie, cît si de cel specialist. Medicul de familie care în cadrul acestui program de evaluare a starii de sanatate consulta pacienti ce nu au calitatea de asigurat au posibilitatea de a-i include pe acestia pe propriile liste de pacienti.
Finantarea investigatiilor de care beneficiaza gratuit toti nemtenii, ca de altfel toti românii, este suportata de catre Ministerul Sanatatii, care va vira banii necesari la Fondul Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, sumele provenind din taxa pe viciu.

Articol afisat de 1880 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective