Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefecturile ramîn în alerta de seceta

• mesajul a fost transmis în cadrul videoconferintei de ieri • la sediul Prefecturii s-au întrunit membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta •

Videoconferinta organizata ieri, de catre Cristian David, seful Ministerului Internelor si Reformei Administrative, cu membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta a însemnat reluarea programului de activitate pe care trebuie sa îl urmeze, inclusiv în Neamt, serviciile deconcentrate pentru reducerea efectelor caniculei.
„Canicula din ultimele zile a provocat o situatie deosebita într-un sfert din judetele tarii, însa România nu s-a confruntat cu o criza“, a apreciat ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David. „Un numar considerabil de fîntîni au secat, însa unitatile de pompieri au facut fata solicitarilor de apa. Mai mult, în nici un moment unitatile de pompieri nu au ramas descoperite pentru a face fata altor evenimente. La acest moment se impune forarea la mare adîncime în zonele afectate de seceta, iar acest lucru ar trebui sa înceapa cît mai repede. Deocamdata, putem spune ca ne-am confruntat cu o situatie deosebita în ultimele zile, nu însa cu o criza“, a precizat David.
Potrivit ministrului internelor, în ultima saptamîna, autoritatile locale au fost în alerta de cod galben, iar luni si marti, opt judete din sud-estul tarii au fost în alerta de cod portocaliu. Temperaturile extreme au atins valori maxime în zilele de 25 si 26 iunie. ÃŽncepînd de miercuri, vremea se va apropia de temperaturile normale pentru aceasta perioada. „Chiar daca temperaturile se apropie de cele normale pentru aceasta perioada, va solicit sa ramîneti în stare de alerta“, le-a spus ministrul David prefectilor participanti la sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.
Asadar, prefectul Toader Mocanu trebuie sa identifice localitatile cu risc de seceta, astfel încît acestea sa fie alimentate cu rezerve de apa aduse cu sprijinul pompierilor, iar acolo unde este posibil, sa fie instalate rezervoare si bazine de alimentare cu apa.
De asemenea, autoritatile vor continua sa atentioneze populatia cu privire la masurile de protectie pe vreme de canicula, iar în zonele aglomerate vor mentine punctele de prim-ajutor.
Autoritatea de Sanatate Publica Neamt va continua verificarile în privinta calitatii apelor si alimentelor, pentru a preveni îmbolnavirea populatiei si a animalelor. „Masurile luate de autoritati au atenuat impactul negativ al caniculei. Mai mult, toate autoritatile administratiei publice sînt pregatite pentru înlaturarea efectelor neplacute pe care canicula si seceta le are asupra populatiei sau gospodariilor din mediul rural“, a mai spus Cristian David.
Dupa încheierea convorbirilor cu sefii de la centru, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au continuat discutiile privind diminuarea efectelor caniculei pe plan local. Desi a început la ora 10, trei ore mai tîrziu, autoritatile judetene nemtene înca mai vorbeau despre ceea ce trebuie facut, subiectul „seceta“ dovedindu-se a fi cel mai arzator dintre toate subiectele dezbatute în ultimii ani, din punct de vedere al timpului acordat pentru dezbateri. Daca de la sfîrsitul saptamînii trecute deconcetratele transmiteau la Bucuresi, la ministerele de resort, din doua în doua ore situatia din teritoriu, de ieri transmiterea datelor se face în doua transe, la ora 10 si la ora 18, sub semnatura prefectului, în calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt.

Articol afisat de 1335 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective