Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Supraevaluare a sefilor ISJ?

• cele trei sefe ale Inspectoratului Scolar si-au supraapreciat activitatea în fisele de evaluare • sustinerea apartine purtatorului de cuvînt al ministerului • aceasta constatare, plus activitatea manageriala cu deficiente l-au determinat pe ministrul educatiei sa dea calificativul „nesatisfacator“ si sa semneze ordinul pentru demitere •

Dupa cum a declarat ministrul Cristian Adomnitei, judetul Neamt este unic în tara prin ceea ce s-a întîmplat la Inspectoratul Scolar, institutie a carei conducere a fost decapitata integral. Dintr-o singura evaluare pe tema managementului practicat în Inspectorat, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a decis schimbarea celor trei sefe ale institutiei - Dorina Luminita Drexler, inspector scolar general, si Maria Rusu si Liliana Georgescu, ambele inspectori scolari generali adjuncti. Anisoara Stefanescu, purtator de cuvînt al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a declarat ca în cursul zilei de ieri s-a lucrat la textul ordinului privind demiterea celor trei profesoare. „În luna iunie, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a trimis o echipa de control al carei obiectiv a fost nu evaluarea institutiei, ci evaluarea activitatii manageriale a celor trei inspectori, unul general si doi adjuncti, si a directorului Casei Corpului Didactic. În urma controlului s-au constatat deficiente majore în activitatea manageriala a inspectorului scolar general si a celor doi inspectori scolari generali adjuncti, plus o supraevaluare în fisele de evaluare. Potrivit rezultatelor, nici una dintre cele trei nu a primit un punctaj care sa permita ramînerea pe functie. Dorina Luminita Drexler si Maria Rusu au facut contestatii la primirea calificativului «nesatisfacator», dar comisia de solutionare a contestatiilor le-a respins demersul. Asa ca se produce eliberarea din functie. Urmeaza sa se dea ordinul de eliberare a celor trei si sa fie numiti interimarii. Pentru a nu fi perturbata desfasurarea în conditii normale a examenului de bacalaureat, aceste schimbari se vor produce dupa încheierea examenului de maturitate“, a declarat Anisoara Stefanescu, purtator de cuvînt al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Lipsa de colaborare la vîrful ISJ

Calificativele „NS“ pentru activitatea celor trei sefe ale învatamîntului nemtean au ajuns la Inspectorat pe 15 iunie, apropiindu-le pe inspectoare de demitere. Dorina Drexler a primit doar 56 de puncte, iar adjunctele cîte 55, sub minimul necesar pentru un calificativ linistitor. Masurile au putut fi contestate, ceea ce s-a si întîmplat, însa argumentele ministerului au fost fundamentate, iar rezultatul nu s-a schimbat. Contestatiile au fost facute în speranta ca vor scapa de o pata în cartea de munca. Din pacate, activitatea lor în inspectorat ramîne pecetluita ca fiind nesatisfacatoare.
În timpul vizitei la Piatra Neamt, ministrul Cristian Adomnitei s-a aratat cît se poate de uimit de nemultumirea generala la adresa generalului Drexler. „Doamna inspector general are foarte mari probleme în gestionarea relatiilor, are probleme în a relationa în primul rînd cu colegii domniei sale, cu domnii profesori. Are multe neîmpliniri pe raportul de management, pe ceea ce de fapt este si cel mai important lucru. Toata lumea din judet s-a adresat cu plîngeri ministerului, începînd de la profesori pîna la demnitari, parlamentari, reprezentanti ai administratiei locale. Si va asigur ca nu exista nimic politic în aceasta situatie, pentru ca nemultumirea este generala, plîngerile au venit de la oameni de diverse coloraturi politice si chiar de la oameni care nu sînt membri ai vreunui partid. N-am mai vazut asa ceva, este o situatie unicat în tara! Decizia nu putea fi decît una singura: demiterea“, a spus Cristian Adomnitei, duminica, în timpul vizitei la Piatra Neamt.
Din ce se stie pîna acum, functia de general îi va reveni, în regim provizoriu, profesorului Mihai Lacatusu, titular la Colegiul National Petru Rares, secondat de Grigoruta Oniciuc si Eugen Dinu Vasiliu, care sînt, în prezent, inspectori scolari. Se pare ca primul adjunct este membru al PartiduluI Democrat, sau a fost, ceea ce înseamna ca a stat în aceeasi banca de partid cu Maria Rusu si Liliana Georgescu. Cît despre Eugen Dinu Vasiliu, este apolitic. Oniciuc Grigoruta este în ultimul an din mandatul de inspector scolar, pe care l-a obtinut în 2003, iar Eugen Dinu Vasiliu a obtinut un nou mandat, cu note de exceptie, în urma cu mai bine de jumatate de an. Dupa ce vor fi pusi pe functii, în scurt timp va fi organizat concurs pentru ocuparea posturilor cu acte în regula.

Profesorul Drexler: „Astept ordinul de destituire“

Inspectoarea generala a judetului Neamt, Dorina Luminita Drexler, astepta ieri un raspuns transant al Ministerului Educatiei si Cercetarii: „Astept sa se transmita ordinul de destituire. Bacalaureatul este în plina desfasurare, cu ce autoritate cer eu sa se faca totul corect?! Iar de sîmbata începe titularizarea profesorilor“.
Profesorul Dorina Drexler a declarat ca, începînd din februarie 2007, la Inspectoratul Neamt a existat o suita de controale care, odata cu luna martie, au vizat-o direct. „La controlul din martie, singurul punct slab a fost arhiva - e asa din 1968 - punct slab sugerat de noi. Controlul din mai a fost facut de o comisie din trei persoane si viza tot chestiuni manageriale. Raportul lor a fost redactat pe 11 mai si l-am primit de abia astazi (n.r. - 2 iulie)“.
O alta echipa formata din cinci persoane si condusa de de Nicolae Ilinca, inspectorul general de geografie, a venit pe 4 iunie, a explicat Dorina Drexler. Echipa a redactat si ea un raport ale carui concluzii cuprind si calificativul „nesatisfacator“. Dorina Drexler afirma ca a contestat calificativul, primind raportul de abia azi (n.r. - ieri), odata cu cel redactat în mai si cu raspunsul negativ la contestatia sa. Inspectorul general scolar înca în functie sustine ca nici în raportul din mai nu ar fi puncte slabe certe si ca, de fapt, la Neamt ar fi fost trimisa o echipa care ar fi avut ca scop „maturarea“ unor anumiti „generali“: „Inspectoarea generala de la Cluj si-a dat demisia, iar la Constanta, unde era fina lui Basescu, s-a întîmplat la fel“.
Sursa citata a mai sustinut ca, începînd din mai 2007, s-au modificat si criteriile de performanta în evaluarea inspectorilor generali pe anul scolar în curs. Procedura în sine, brutala si lipsita de transparenta, aminteste de modul în care au fost destituiti o parte din directorii de scoli din Neamt. Ceea ce nu îmbunateste cu nimic peisajul moral si material în domeniul educatiei.

Articol afisat de 2558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de individ la data 02.07.2007 21:43
Dedicatie Victimei
Hai SICTIR dorina luminita drexler............
Adăugat de constanta la data 03.07.2007 08:01
Decenta anonimului
Urmaresc de ceva timp modul in care, din 'intunericul anonimatului', unii arunca cu pietre si musca 'din spate'! Poate e o metoda buna de a-si potoli ura, poate e reactia lor fireasca, poate e bine, poate .. nu! Mi se pare indecent sa ataci pe cineva atunci cand el este deja incoltit! Vederea sangelui, indiferent cui aprtine, excita nervii unor 'frustrati': "Hai sa dam si noi, macar un pumn!" Am vazut reactii si 'contre', nominalizari care nu aveau nimic de-a face cu subiectul, multe lucruri spuse ... 'in draci'! Nu vreau sa iau apararea nimanui, n-am 'datele problemei' pentru a da un verdict, dar nu ma pot abtine sa nu remarc SPIRITUL RAZBOINICILOR INTUNECATI (a se citi ANONIMI).
Ideea lor: UCIDE, RASTOARNA, IMPROASCA CU NOROI -poate o picatura va atinge 'si pe cine stiu eu'!
Scopul lor: sa iasa in evidenta, sa se laude 'prietenilor' (din 'haita'): "Ai vazut ce i-am zis lu' ...? Merita, nu?"
DECENTA, domnilor anonimi, DECENTA!
Adăugat de constanta la data 03.07.2007 08:13
Decenta anonimului (2)
..
Cand scrieti, puneti-va o OGLINDA in fata! Zambiti, respirati de cateva ori, ganditi-va ce frumoasa e viata, aduceti-va aminte de cei dragi, de parinti, bunici, PUNETI-VA INTR-O FUNCTIE INALTA (imaginar), faceti-va un scurt C.V. ( si analizati-l, dandu-va si un CALIFICATV!) apoi, 'butonati'.
Nimic nu e mai revoltator decat ATACUL IN HAITA asupra unui ranit! Indiferent cine (ce) este!
Revenind la 'cazul nostru', se poate vedea clar (chiar daca nu scria) ca SUNTEM ROMA'NI! AM STIUT INTOTDEAUNA SA NE UCIDEM (CU BUCURIE netarmurita) CONDUCATORII (pe care i-am intampinat CU BUCURIE netarmurita)! Pacat!
Unii au fost CHIAR BUNI! Dar ... turma..
In final, as vrea sa le trasmit celor CARE VOR URMA la conducerea ISJ un SEMNAL DE AVERIZARE: 'Ce a fost, va mai fi'! Si ... ar fi PACAT!
Adăugat de horia la data 03.07.2007 16:54
jenant
Eu cred ca in laboaratoarele unde s-a luat hotararea schmibarii celor de la ISJ s-a actionat la manie. De ce nu au gasit niste experti, astfel incat sa-si poata sustine ideea schimbarii din motive profesionale?
Unii forumisti injura pentru ca nu au ocazia sa dea cuiva in cap. La adapostul anonimatului iti poti permite orice. Eu personal cred ca trebuie sa fie o limita in toate. Daca cineva a fost nedreptatit de ce nu a urmat calea legala.Pe de alta parte, acest forum nu are un administrator? el nu este raspunzator de limbajul folosit inainte de miezul noptii?
Ce va demonstra Mihai Lacatusu? Ca este expert in folosirea limbajului desuet, ca e lipsit de orice vlaga, ca se va razbuna? De altfel parea destul de fericit ca s-a schimbat echipa fetelor cu una a baietilor! Ce mai baieti! Destepti (mai putin), frumosi (si mai) si cu bani (pe drum).Oricum elevii de la Rares va pot spune cum foloseste el piciorul ca amenintate la adresa fetei elevilor sai, bucurosi ca scapa de Mihai Lacatusu
Adăugat de constanta la data 03.07.2007 20:16
Curat 'jenant'
Ati inceput fromos! Chiar credeam ca ATI PRICEPUT! Era prima mea lectie (!) in care cineva pricepe 'din prima'! Dar ... vai! Deziluzie: 'ma-ntorc in picaj pe Pamant'! CITAT:
<Unii forumisti injura pentru ca nu au ocazia sa dea cuiva in cap. La adapostul anonimatului iti poti permite orice. Eu personal cred ca trebuie sa fie o limita in toate. Daca cineva a fost nedreptatit de ce nu a urmat calea legala.Pe de alta parte, acest forum nu are un administrator? el nu este raspunzator de limbajul folosit inainte de miezul noptii?
Ce va demonstra Mihai Lacatusu? Ca este expert in folosirea limbajului desuet, ca e lipsit de orice vlaga, ca se va razbuna? De altfel parea destul de fericit ca s-a schimbat echipa fetelor cu una a baietilor! Ce mai baieti! Destepti (mai putin), frumosi (si mai) si cu bani (pe drum).Oricum elevii de la Rares va pot spune cum foloseste el piciorul ca amenintate la adresa fetei elevilor sai, bucurosi ca scapa de Mihai Lacatusu>
Sa mai comentez? NU cred!
Adăugat de constanta la data 03.07.2007 20:28
Curat 'JENANT' (2)
Si totusi exista ... decenta!
V-ati rupt in doua de-atata jena! Nu e un limbaj licentios si am sa va explic! Pana la un punct AVETI O ATITUDINE (sa-i spunem A1), dupa care va rasuciti avand alta 'fata' (sa-i spunem A2). Intrebarea pe care mi-o pun (dvs puteti sa faceti la fel!?) este fireasca: ce va caracterizeaza mai mult A1 sau A2? Cand ati pus 'inima' sa dicteze? Cred ca daca mai aveati spatiu, mai gaseam A3, A4... Nu vreau sa va supar, dar ... aveti Yala stricata? Ce cauta Lacatusu in povestea dvs.? El, DACA NU STIE SA GESTIONEZE BINE CRIZA ISJ, va fi URMATORUL MIEL SACRIFICAT! Cred ca veti participa la FESTIN! Afirmatiile colaterale era bine sa le lasati 'pe presul de la intrare'! SCUTURATI-VA SUFLETUL, voi cei care intrati aici! CALCATI PE LANGA INIMI, daca se poate! In rest, tavaliti-va ca micii in mustar, ca fripura in mujei, ca ....
Adăugat de Ochiul_public la data 04.07.2007 11:48
Pentru 'constanta'
...sunt de acord cu ce spuneti. Sunt de acord cu modul in care trebuie privite problemele, cu modul in care trebuie raspuns la probleme. Cu calm, gandit, argumentat, SINCER.

Si totusi, sunt de acord cu introducerea necunoscutei "Lacatusu" in ecuatia lui 'horia'. Arata doar in ce fel se fac inlocuirile, cat de calm, cat de gandite, cat de argumentate, cat de SINCER pentru invatamantul nemtean. Domnul Lacatusu are multe de invatat pe elevii sai, pe colegii sai: cum sa faci karate cu elevii la ore, cum "sa fii om cu mine ca sa fiu om cu tine" (Legea lui Ohm in fizica) (desi o atitudine umana ar trebui sa vina din interior, SINCER, nu ca rasplata -- mai exista asa ceva pe lume?), cum sa-ti ironizezi elevii in fata clasei pentru a parea un profesor "cool".

Este intr-adevar nevoie de decenta. De umanitate si de sinceritate.
Adăugat de teleobiectiv la data 08.07.2007 22:02
ochioas-o !
sunt de acord cu ce spuneti. Sunt de acord cu modul in care trebuie privite problemele, cu modul in care trebuie raspuns la probleme. Cu calm, gandit, argumentat, SINCER.

ASA O FI FACUT SI MAICA-TA?
Adăugat de Ochiul_public la data 09.07.2007 00:31
teleleu din nou, speculand de zor
Incercati fara cratima. Ati fost om cu functie si nu stiti sa scrieti in lb. romana? E drept ca Academia Romana tot schimba regulile... dar va recomand un indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.

Si mai aveti doua incercari. Pe prima ati ratat-o.

Tele = departe, cum mai mai spus.
Hahaha, va chinuiti tare?

P.S.: Si un cod al bunelor maniere v-ar prinde bine. Sunt si pentru copii mai nou.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective