Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 16 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Social-democratii n-au primari de oras

• PSD Neamt are 68 de comune aranjate pentru anul viitor cu candidati la primarie plus rezerva • în schimb îi lipsesc persoanele reprezentative pentru Roman, Tîrgu Neamt, Bicaz si Roznov • Primaria Piatra Neamt este cel mai greu de atins, dar PSD Neamt spera sa-si afle candidatul ideal pîna pe 30 septembrie •

Social democratii din Neamt nu gasesc persoane care sa fie primari la oras. Organizatia PSD a început de ceva vreme sa se preocupe de alegerile locale de anul viitor si, daca în comune mai e cum mai e, în mediul urban sînt probleme mari cu candidatii. ÃŽn prezent, social-democratii si-au aranjat 68 de comune: au gasit candidatul pentru fotoliul de primar, plus o rezerva în caz ca titularul pateste, Doamne fereste, vreun necaz. ÃŽn aceste localitati se lucreaza acum la nominalizarea celor care vor fi consilieri locali si se cauta nume pentru lista de alesi judeteni. ÃŽn schimb, pentru primariile si consiliile locale din Roman, Bicaz, Tîrgu Neamt, Roznov si, cel mai important, Piatra Neamt, sortii nu sînt deloc favorabili întrucît PSD nu gaseste oamenii pe care îi vrea. „Au ramas organizatiile cu mari probleme, în special cele din orase. Toate. ÃŽn nici unul birourile locale nu au luat înca o decizie cu privire la candidatul nostru pentru primarie. Saptamîna aceasta ne vom întîlni în sedinta a Biroului permanent judetean si vom stabili un termen limita pîna la care organizatiile orasenesti si municipale sa vina cu propunerile. Probabil ca pentru Roman, Tîrgu Neamt, Bicaz si Roznov termenul va fi 15 septembrie, iar pentru municipiul resedinta de judet va fi maxim 30 septembrie“, a declarat deputatul Ioan Munteanu. Liderul PSD Neamt nu exclude nici varianta ca la Piatra Neamt si celelalte orase sa apara vreun candidat independent pe care PSD sa îl sustina. ÃŽn aceasta situatie, fiecare organizatie va face un sondaj, ca sa vada daca independentul este mai popular decît candidatul propriu si sa decida pe cine pariaza în alegeri.
Social-democratii care aspira la functia de primar au de îndeplinit trei runde de conditii. Primele sînt de ordin juridic-moral, în speta cele din Constitutie: sa fie cetateni români cu domiciliul în localitatea pe care vor s-o conduca, sa aiba cel putin 23 de ani, sa aiba conduita morala ireprosabila, sa nu fi fost condamnat penal definitiv si sa nu fi fost ofiter de Securitate sau colaborator al acesteia. Deputatul Ioan Munteanu recunoaste ca doua din ele sînt foarte greu de controlat: conduita ireprosabila si colaborarea cu Secu. Al doilea pachet de conditii pe care trebuie sa le îndeplineasca viitorii primari PSD începe cu carnetul de partid, desi, la nevoie, organizatia judeteana poate da o dispensa si pentru ne-membri. Candidaturile vor fi validate de biroul permanent judetean, iar cea de la municipiul resedinta de judet va fi trecuta si prin furcile caudine ale Comitetului Executiv National al partidului. Mai conteaza mult si notorietatea publica (reiesita din sondaje). Al treilea pachet de conditii imperios necesare este pe linie profesionala: daca au mai lucrat în administratie va conta cum au lucrat, daca n-au mai activat în administratie va conta cît de bine cunosc legislatia în domeniul autoritatii publice locale.
Dupa ce-si vor fi rezolvat problema candidatilor în toate localitatile judetului, social-democratii îi vor trimite pe acestia la instruire, la „Scoala de proiecte“.

Articol afisat de 1294 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective