Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Arsenal confiscat

• politistii au gasit Ă®n locuinta unui satean din Pipirig patru pusti, 3 kilograme de praf de pusca si sute de cartuse • au mai fost descoperite zece piei de animale salbatice • s-a mai stabilit ca individul fura si curent electric •

Patru arme de vînatoare, o cantitate importanta de munitie si mai multe piei de animale salbatice au fost ridicate, ieri, de catre politisti, în urma unei perchezitii efectuate la domiciliul lui Ilie L., de 65 de ani, din comuna Pipirig. Oamenii legii au actionat în baza unor indicii, conform declaratiei lui Vasile Doroftei, comandantul Politiei Tîrgu Neamt, care a declarat ca armele erau detinute ilegal, în prezent efectuîndu-se cercetari sub aspectul nerespectarii regimului armelor si munitiilor, urmînd sa se stabileasca provenienta blanurilor. Practic, politistii vor încerca sa afle daca cele 10 piei de vulpe, tap, dihor si cerb au fost obtinute prin braconaj. Mai exact, oamenii legii au gasit în casa sateanului: patru arme de vînatoare, din care trei artizanale si una autentica; o teava pentru arma cu glont; 3 kilograme de praf de pusca; 10 piei de animale; o luneta profesionala; un binoclu profesional; 300 grame alice; 45 cartuse de 16 si 20 mm; 18 cartuse de 7,65 mm; 76 de tuburi de arma; 65 capse si 45 de gloante. Toata munitia a fost ridicata de politisti, în vederea expertizarii balistice. Ca tacîmul sa fie complet, politistii au mai constatat ca barbatul sustragea curent electric printr-o improvizatie facuta la contor. Lui Ilie L. i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunilor de furt de energie electrica si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. În functie de probatoriul administrat în cauza, vor fi dispuse masurile legale ce se impun.
Cetateanul vizat de perchezitia domiciliara are antecederile penale, dar nu recente, iar unele dintre ele au legatura si cu vînatoarea ilegala. La audieri, pipirigeanul a sustinut ca armele le mostenise si ca pieile le-a procurat de la animalele moarte gasite prin paduri. În acest an, a mai fost ridicata o arma de vînatoare si munitie de la o persoana din Brusturi care, de asemenea, le detinea ilegal.
Vasile Doroftei a mai declarat ca, în perioada urmatoare, se va trece la verificare tuturor detinatorilor legali de arme de pe raza de competenta a Politiei Tîrgu Neamt, pentru a se stabili daca se respecta dispozitiile în domeniu.
„Aceste controale nu sunt ocazionate de un eveniment. Se fac periodic si avem obligatia si competenta de a-i verifica inclusiv pe membrii asociatiilor de vĂ®natoare“, a precizat seful Politiei TĂ®rgu Neamt.
Politistii afirma ca astfel de actiuni vor continua si ca vor da curs oricarei sesizari privind eventuale acte de braconaj savîrsite pe teritoriul judetului Neamt. De altfel, oamenii legii cred ca Ilie L. folosea arsenalul descoperit, în locuinta sa, la braconaj.

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI, D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective