Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sat sub teroare

Sat sub teroare

• locuitorii din Rediu se tem de un grup de scandalagii din comunele Ă®nvecinate, care Ă®njura si agreseaza pe oricine Ă®ntĂ®lnesc Ă®n cale • cel mai recent a „Ă®ncasat-o“ vacarul satului, alaturi de socrul sau • unul dintre faptuitori era Ă®narmat, se pare, cu un soi de box • de furia „petrecaretilor“ nu au scapat nici steagurile României si UE, de la intrarea Ă®n sat •

Locuitorii uneia dintre cele mai retrase comunitati ale judetului, cei din Rediu, comuna BĂ®ra, majoritatea dintre ei batrĂ®ni, se plĂ®ng ca ajung victimele raufacatorilor din alte sate, un asemenea incident petrecĂ®ndu-se la finele saptamĂ®nii trecute, Ă®n timpul unui „raid“ facut de patru golani. „ĂŽn dupa-amiaza de vineri, 13 iulie, patru tineri, trei din Buruienesti si unul din Satul Nou (Rediu II) au colindat barurile din Rediu. Dupa ce s-au Ă®mbatat (...) au alergat cu caruta pe ulita satului mai multi copii, sa-i calce Ă®n copitele cailor. O bunica speriata ca nepotul ei era sa fie omorĂ®t, a sarit sa-l salveze si a fost agresata fizic si Ă®njurata de tinerii pusi pe distractie. Mai multe copile, de 12-15 ani, au fost si ele Ă®njurate ca nu vor sa mearga cu ei. Cei Ă®n vĂ®rsta (75% din oameni au peste 65 de ani), au fost Ă®njurati si scuipati. Ca sa fie mai «distractiv», au furat si steagurile de pe monumentul de la iesirea din sat, apoi au zdrobit Ă®n bataie pe vacarul satului si socrul acestuia“, se mentioneaza Ă®ntr-o sesizare primita la redactie. Acestea lucruri au fost relatate si reporterului Monitorul care a mers la fata locului.
Gheorghe Feraru, Ă®n vĂ®rsta de 43 de ani, cel care pazeste vacile oamenilor, a povestit ca, de ceva vreme, chiar Ă®i este frica sa mai stea Ă®n casa de raul golanilor. „Pe mine m-au gasit la marginea satului si, sub acuzatia ca le-am luat lucerna din cĂ®mp, m-au batut crunt. Unul dintre ei, care a venit recent din Italia, avea pe mĂ®na o manusa cu ceva din fier pe ea. Mi-a dat Ă®n cap de am cazut, strigĂ®nd sa nu ma omoare, ca am cinci copii. Mai apoi, l-au batut pe socrul meu, au turnat bere pe el si i-au spart sticla Ă®n cap. Si Ă®n sat au facut «iures», s-au luat de oameni si au vorbit «porno» cu fetele pe care le-au Ă®ntĂ®lnit. Am fost la Politie, am dat declaratii dar nu stiu ce o sa le poata face. La spital nu m-am dus, pentru ca nu am bani“, a declarat Gheorghe Feraru. Ion Ionascu, socrul acestuia, a povestit si el bataia crunta pe care a Ă®ncasat-o, amintind de numeroasele scandaluri nocturne si de faptul ca rudele sale au fost nevoite sa doarma prin vecini, de frica. „Cum sa ne acuze pe noi ca am luat lucerna, cĂ®nd nici vaca, nici cal nu avem. Nu avem nici macar mĂ®ta“, s-a lamentat batrĂ®nul Ă®n vĂ®rsta de 74 de ani. Oamenii din Rediu s-au mai plĂ®ns ca nu au fost luate masuri prompte Ă®n acest caz. „Stiu despre acel incident si, referitor la partea cu furatul steagurilor, chiar ma asteptam sa dispara, avĂ®nd Ă®n vedere zona si problemele de acolo. Oricum, paguba materiala nu este atĂ®t de mare, de cĂ®teva sute de mii de lei. Politistul din comuna a fost Ă®nstiintat despre caz, dar, cum trebuie sa se ocupe inclusiv de Boghicea, are foarte mult de lucru. Vor fi luate cu siguranta masuri. Acolo, la Rediu, este o problema mai veche, oamenii sĂ®nt majoritatea batrĂ®ni si apar divergente cu cei din Buruienesti sau Rediu II. Poate tot dintre ei sa se gaseasca niste oameni mai «zdraveni», care sa nu lase sa se Ă®ntĂ®mple asa ceva“, a mentionat Adrian Stirbu, primarul comunei BĂ®ra.
De mentionat ca aceasta nu a fost prima rabufnire a satenilor disperati, dupa ce, în luna mai, cimitirul le-a fost profanat, oamenii fiind aproape siguri ca autorii au fost acelasi grup de scandalagii.
FOTO: Oamenii din Rediu s-au plîns ca au ajuns sa fie terorizati de batausi

Articol afisat de 2145 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective