Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cãruta cu bani s-a rãsturnat în Neamt

Judetul Neamt l-a prins pe Dumnezeu de-un picior si l-a scuturat bine de bani. Liberalii nemteni anuntã cã, în lunile rãmase din acest an si cele 12 ce urmeazã, judetul va primi zeci de milioane de euro pentru a creste cît n-a crescut în 20 de ani. Prima turã de finante vine pentru dezvoltarea comunelor. Senatorul Serban Strãtilã spune cã în baza ordonantei 7/ 2006, comunele nemtene care au depus proiecte vor primi sume considerabile pentru investitiile locale în apã, canalizare, poduri si ce-i mai trebuie unei localitãti ca sã devinã europeanã. 641.000 de lei vor ajunge la Agapia, Brusturi si Roznov, iar alti 420.000 de lei vor veni pentru continuarea retelei de apã la Farcasa. „Suma totalã ce va veni în judetul Neamt pentru proiectele de dezvoltare ruralã aprobate este de 48,3 milioane de lei noi. Avînd în vedere cã întregul program guvernamental dispune de 3 miliarde de lei si cã sînt 1.737 de proiecte finantate în întreaga tarã - ceea ce înseamnã aproape jumãtate din localitãtile românesti - consider cã este clarã intentia Guvernului si nu mai avem nevoie de alte comentarii“, a declarat senatorul Serban Strãtilã. Acesta a adãugat cã vor veni bani în judet si prin hotãrîrea de Guvern care a dat 4,1 milioane de lei localitãtilor Pãstrãveni, Dãmuc, Doljesti si Roman, pentru diverse proiecte locale.

20 de milioane de euro pentru drumuri

Presedintele Consiliului Judetean Neamt a fost alaltãieri la Bucuresti, la discutii cu ministrii. S-a întors cu 30 de milioane de promisiuni, echivalentul a tot atîtia lei grei.
„ Guvernul a decis sã suplimenteze judetului Neamt sumele pentru drumuri cu 13 milioane de lei. Acestora li se adaugã cele 40 de milioane din creditul contractat de Consiliul Judetean Neamt si celor 8,8 milioane pe care le-am primit la începutul anului. Alte 8 milioane sînt asteptate sã soseascã la sfîrsitul anului. Ne apropiem astfel de 70 de milioane - cam 20 de milioane de euro - pentru drumuri, bani doar pe acest an. Tinînd cont cã pînã acum, an de an, erau doar 3,5 milioane alocate, anul acesta vom realiza investitii si modernizãri de drumuri comunale si judetene cît nu s-au fãcut în 20 de ani!“, a declarat Vlad Marcoci. Seful CJ Neamt e încrezãtor cã 80% din lucrãri vor fi terminate pînã la sfîrsitul lui 2007. Pentru 2008, trage sperantã sã acceseze de la UE, din fondurile structurale, alte 20 de milioane de euro, ceea ce, a calculat Vlad Marcoci, înseamnã cã drumurile nemtene vor înghiti 140 de milioane de lei în doi ani.
Ca supliment, va veni o transã de bani si de la Ministerul Dezvoltãrii, care va finanta cam 15 proiecte în Neamt, plus 4 milioane de la Ministerul Educatiei, plus niste bani de la Ministerul Culturii. Toate aceste sume aratã, în opinia liberalilor nemteni, cã Guvernul functioneazã foarte bine, în ciuda sicanelor politice.

Articol afisat de 1200 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective