Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fondul Scolii...

Putin ilegal, dar functioneazã

Plîngerea penalã depusã împotriva directoarei Laura Lazãr de la Grupul Scolar Economic Administrativ, privind modul în care s-au cheltuit banii strînsi la fondul scolii, pare a fi un caz singular. Cel putin asa spun politistii: „ÃŽn acest moment, din informatiile pe care le-am primit, nu reiese cã ar mai exista vreo plîngere asemãnãtoare celei de la Liceul economic. Se pare cã este singura plîngere penalã fãcutã la adresa unui director de scoalã privind cheltuirea si strîngerea banilor pentru Fondul Scolii“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Dar, asta nu înseamnã cã pãrintii sînt multumiti, ci mai degrabã cã multi dintre ei nu-si aratã supãrarea pentru a nu le face rãu copiilor. Acest lucru este demonstrat de numãrul mare de mesaje postate pe site-ul ziarului nostru, mai multe persoane sesizînd cazuri asemãnãtoare, dar sub protectia anonimatului. Nu ar fi rãu dacã politistii ar face un minim de verificãri la unitãtile scolare la care se face referire pe site-ul www.monitorulneamt.ro. Informatiile sînt absolut gratis.
Iatã ce spune „Cleo“, într-un mesaj postat pe data de 31 iulie la articolul „Fraudã la Economic?“: „Fondul scolii... Este o escrocherie fãrã margini fãcutã nu numai la «Economic», ci se practicã si de alti directori asemãnãtori «Doamnei Doctor Profesor Lazãr!!!!». Acesti bani sînt «banii de buzunar» ai directorilor, pe spatele sãrmanilor pãrinti care cu greu reusesc sã-si tinã copiii în scoalã. Mã bucur cã au început sã iasã la ivealã unele aspecte care pînã acum erau considerate «tabu», nu-i suficient însã sã constatãm, trebuie luate mãsuri cît mai drastice. Sã sperãm cã noul Inspector Scolar General va curãta scolile de «gunoaie»!!!“.
Într-un alt mesaj, unul dintre cititori chiar indicã o unitate scolarã unde ar fi fost comise ilegalitãti cu banii din Fondul Scolii. Îi lãsãm pe politisti sã verifice afirmatiile fãcute în respectivul mesaj.
Toti cei care au copii la scoalã stiu cã trebuie sã contribuie financiar, fie la fondul clasei, fie la fondul scolii. Pentru a nu exista discutii, banii sînt strînsi de comitetele de pãrinti care existã în fiecare unitate scolarã. În aceste conditii, oficial, dirigintii si directorii nu au nici o treabã cu banii copiilor. Însã nu întotdeauna se întîmplã asa, cel putin în ceea ce priveste modul în care sînt cheltuiti banii. Dar, se pune întrebarea, de ce sã se strîngã bani dacã învãtãmîntul este gratuit în România?

Articol afisat de 1286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cleo la data 06.08.2007 05:01
Fondul scolii. . .
Sunt un parinte care doreste sa-si pastreze anonimatul,daca doriti si alte informatii accesati"[email protected]".
Ad�ugat de dora78 la data 06.08.2007 08:42
banii
Nici eu nu inteleg unde se duc atatia bani care SE STRANG si mai ales de ce sunt pusi dirigintii in astfel de situatii umilitoare, sa umble cu "lista" sa faca cheta pe la copii/parinti.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective