Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Braconaj de capre negre, în Ceahlau

Braconaj de capre negre, în Ceahlau

• resturi provenite de la pui de capra neagra au fost gasite vineri dupa-amiaza în Ceahlau, în zona Ocolasului Mare • au fost gasite urme de sînge, pielea iedului de care atîrna o bucata dintr-un picior si viscerele • toate acestea au fost descoperite de un salvamontist care însotea un grup de copii venit în tabara • a fost demarata o ancheta •

O suspiciune de braconaj care pare sa se fi petrecut la sfîrsitul saptamînii trecute în Parcul National Ceahlau a pus în miscare reprezentanti ai mai multor institutii din Neamt, dar si pe cei ai unor organizatii internationale. Ofiteri ai Inspectoratului Judetean de Politie Neamt si veterinari ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Neamt fac cercetari pentru a stabili cu exactitate daca o capra neagra din masivul Ceahlau a fost împuscata de un lunetist, sau a fost sfîsiat de un animal salbatic. Se pare ca prima varianta este mult mai plauzibila, atît timp cît din animal, s-au mai gasit doar pielea si viscerele, nu si maruntaiele sau carnea.
Descoperirea a fost facuta vineri dupa-amiaza, 10 august, de catre salvamontistul nemtean Augustin Andronic, care însotea un grup de copii veniti în tabara pe Ceahlau, prin intermediul Fundatiei Internationale WWF, cu activitati specifice protectiei mediului.
Primul semn suspect a fost o dîra de sînge proaspat, gasita pe un smoc de iarba din zona Ocolasul Mare, în locul numit Fisura Împietrita. Doi-trei metri mai încolo, salvamontistul a dat de o pata mai mare de sînge si excremente de capra neagra specifice unui pui, nu unui adult. Pe perete stîncos din fata, la înaltime de circa un metru se vedeau doua pete foarte mari de sînge. Intrînd la banuieli, salvamontistul a cercetat atent zona pe o raza de aproximativ 20 de metri. Oarecum aproape de primul smoc de sînge a gasit par de capra neagra si fragmente de os, iar ghidîndu-se dupa un roi imens de muste, sub un jneapan din Jgheabul Mare, a gasit împachetata pielea iedului, de care atîrnau un picior rupt, cu osul aschiat si copita. La mica distanta erau aruncate si viscerele. Studiind atent acel fragment de picior, salvamontistul a identificat o gaura cu diametrul de 4-5 milimetri, care parea sa fi fost facuta de un glont provenit de la o arma de calibru mic, nicidecum de alice provenite de la o arma de vînatoare.
(Cititi in cotidianul "Monitorul")

Articol afisat de 1948 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective