Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 13 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Reîncep examenele

Reîncep examenele

• a treia sesiune a tezelor unice debuteaza pe 21 august • cu o zi înainte, demareaza si a doua sesiune a bacalaureatului •

Elevii claselor a VII-a, care au absentat la primele doua sesiuni ale tezelor cu subiect unic, le pot sustine începînd cu data de 21 august, potrivit calendarului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Prima proba, cea de la matematica, va avea loc în data de 21 august, iar urmatoarea proba, limba si literatura materna, sustinuta de elevii apartinînd minoritatilor nationale, va avea loc în data de 23 august.
Sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic se va termina în data de 28 august, cu proba scrisa la limba si literatura româna.
Teza va avea o durata de 50 de minute, va începe la ora 12, iar notele obtinute vor avea o pondere de 25% în media semestriala, conform metodologiei MECT. Evaluarea tezelor va fi facuta de profesori, altii decît cei ai scolii în care s-a dat examenul. Potrivit reprezentantilor MECT, tezele cu subiect unic vor avea statutul tezelor date pîna acum de elevi, iar notele nu vor putea fi contestate.
Si absolventii de liceu vor putea sustine cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat peste o saptamîna. Prima proba orala, cea la limba si literatura româna, va avea loc în data de 20 august. Elevii apartinînd minoritatilor nationale vor sustine proba orala de limba si literatura materna în data de 21 august. Pe 22 august, va avea loc proba orala la limba si literatura moderna, care va fi urmata, în data de 23 august, de prima proba scrisa, cea la limba si literatura româna. Proba scrisa la limba si literatura materna va fi sustinuta de elevii apartinînd minoritatilor, în data de 24 august.
În 27 august, se va sustine proba obligatorie a profilului, proba scrisa, denumita si proba D. Proba la alegere corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica, va avea loc în 28 august. Ea va fi urmata, în 29 august, de proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba scrisa sau practica.
Rezultatele vor fi afisate în 31 august, pîna la orele 16, iar contestatiile vor putea fi depuse în aceeasi zi, între orele 16-20.
Contestatiile vor fi rezolvate în zilele de 1 si 2 septembrie. Rezultatele finale vor fi afisate în 3 septembrie.
Se considera promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obtinut cel putin nota 5 sau calificativul „admis“ la fiecare proba orala, a obtinut cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica de examen si are media generala minimum 6,00. Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, aceasta se rotunjeste la 6,00. Candidatii eliminati de la o proba nu mai pot participa la probele urmatoare si sînt declarati „eliminati din examen“, fara posibilitatea recunoasterii notelor pentru sesiunile urmatoare. Ei nu pot promova examenul de bacalaureat în sesiunea curenta.

Articol afisat de 1765 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective