Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 13 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlaul, prea mic pentru „spartani“

Ceahlaul, prea mic pentru „spartani“

• Ceahlaul - Dinamo 0-3 (0-1) • au marcat Niculescu ('32), Danciulescu ('57) si Cristea ('74) • oficialii gazdelor au acuzat dur arbitrajul lui Ovidiu Hategan •

Ceahlaul - Dinamo a fost un meci asteptat cu interes de mii de suporteri nemteni, dovada fiind ca vineri seara, 10 august, tribunele Stadionului Municipal din Piatra Neamt au fost pline. Finalul disputei a fost dezamagitor, pentru ca suporterii gazdelor au început sa plece pentru ca deja „spartanii“, asa cum îi place directorului executiv Cristi Borcea sa-si alinte jucatorii, conduceau cu 3-0. Pacat de acest gest, pentru ca nu trebuie uitat ca oaspetii sînt campionii tarii si în unele momente Ceahlaul a aratat ca poate juca de la egal la egal cu adversarul. Pentru bucuresteni au marcat Niculescu, în minutul 32, Danciulescu ('57) si Adrian Cristea ('74). A fost un meci bun, cu ritm, cu destule faze reusite, mai ales de catre oaspeti, dar si cu foarte multe decizii ale arbitrilor care au ridicat tensiunea pe teren si în tribune. Frunza si Rusmir nu au jucat mai nimic, dar cel mai slab jucator de pe teren a fost Vojislav Vranjkovic. Fara inspiratie, dar mai ales fara dorinta si determinare, Vranjkovic a fost deseori un jalon pentru Ropotan. Schimbat la 0-3, ex-iugoslavul a plecat direct la cabine, suparat poate pe decizia lui Hizo. A fost introdus Golban, un nou debut la Ceahlaul, dar mutarea l-a lasat singur la mijlocul terenului pe Schumacher. Si a mai fost ceva: renuntarea la lupta a gazdelor mult prea devreme, cam din minutul 60. Cît priveste jocul, Ceahlaul a început mai bine si daca ar fi reusit mai multe actiuni pe poarta lui Lobont, poate ca dinamovistii ar fi fost executati macar o data. Asa însa, imprecizia atacantilor sau interventiile fundasilor lui Rednic au facut ca gazdele sa puncteze mai ales la capitolul cornere.
Fara sa ameninte serios poarta lui Lobont, Ceahlaul a avut initiativa în prima jumatate de ora a partidei. Primul sut pe poarta a venit însa în minutul 31, cînd Frunza a driblat în marginea careului mare si a sutat cu piciorul drept pe centrul portii, desi o pasa în centru la Rusmir l-ar fi pus pe sîrb în situatie clara de gol.

Lobont a avut si sansa

În minutul 32, Ropotan a patruns pe dreapta si a centrat pentru Niculescu care, scapat printr-o miscare scurta de marcajul lui Forminte si a lui Nohai, a deviat cu maiestrie. Multescu a reactionat tîrziu si astfel Dinamo a deschis scorul. Pîna la pauza, tabela se mai putea schimba în minutul 43, tot în favoarea oaspetilor, Iordache deviind mingea putin peste poarta lui Multescu. O faza ciudata s-a consumat în minutul 45. Cebotaru si Pulhac s-au întîlnit într-un duel aerian în urma caruia nemteanul a cazut acuzînd o lovitura la cap. Nici arbitrul asistent si nici centralul nu a semnalizat nimic desi Cebotaru a avut nevoie de interventia medicului pentru a putea relua jocul. Si nu a fost singura faza de acest gen în partida de vineri seara, Frunza si Oprea fiind si ei loviti deseori de adversari în duelurile directe.
Repriza secunda a oferit ceva mai mult spectacol celor din tribune, din pacate pentru gazde tot Dinamo fiind echipa mai inventiva. Cu Zicu pus sa pastreze mingea si sa scoata adversari din joc, Dinamo si-a creat ocazii mari. Mai întîi Multescu a intervenit în fata lui Blay ('50), pentru ca în minutul 55, Zicu sa patrunda nestingherit pe centru, dar, din cauza egoismului care i-a caracterizat cariera, a ales sa intre în careu. A fost ajuns de un fundas si apoi scos în afara cadrului portii „omorînd“ astfel o sansa clara de gol. Cîteva momente mai tîrziu, Multescu a intervenit salutar la sutul din careu al lui Danciulescu, pentru ca peste doua minute, atacantul lui Dinamo sa înscrie pentru 2-0, la o faza la care tribuna si Hizo au strigat ofsaid, dar nu au avut dreptate. ÃŽn minutul 66, Iordache a patruns pe stînga în careul advers, a centrat în forta, dar Frunza nu a ajuns la balonul care s-a scurs prin fata portii si a parasit terenul. Bratu l-a pus si el la încercare pe Multescu ('72), care a scos de la vinclu, iar Cristea a marcat pentru 0-3 în urma unei faze la care fundasii nemteni erau deja cu gîndul la vestiare. Pîna la final Ceahlaul putea marca golul de onoare, dar Pulhac si Lobont s-au opus încercarilor lui Ayza, Schumacher si Oprea, în timp ce Multescu a mai salvat o data în fata lui Danciulescu.

Articol afisat de 1373 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective