Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Talibanii“ muti

• primarul Gheorghe Stefan a maturat pe jos cu consilierii social-democrati pentru ca s-au abtinut de la vot • acestia n-au zis nici „pĂ®s“ • ieri si-au explicat abtinerea: „a fost o decizie politica luata de partid“ • dupa ce Gheorghe Stefan a lansat pe piata conceptul „talibanii din PSD“, Ioan Munteanu Ă®i recomanda sa-si aduca oamenii la sedinte •

Apropierea anului electoral 2008 a dat startul Ă®nfruntarilor politice Ă®ntre „Puterea“ primarului si „Opozitia“ consilierilor PSD, Ă®n Consiliul Local Piatra Neamt. Sase dintre alesii social-democrati au fost umiliti de primarul Gheorghe Stefan, Ă®n sedinta extraordinara de marti dupa-amiaza. Totul a pornit de la proiectul cu gasirea administratorului de mall, (nu prin licitatie publica, ci prin negociere directa, ca sa se accelereze procesul) adica din capul sedintei, cĂ®nd social-democratul Gheorghe Munteanu a spus relativ timid: „As avea si eu o Ă®ntrebare, daca acest obiectiv de investitie are autorizatie de construire, PUD si PUZ. Astept raspunsul Ă®n scris“. Primarul Gheorghe Stefan i-a raspuns ca nu e nevoie, poate da raspunsul pe loc la „aceste Ă®ntrebari dictate de talibanii din PSD“. Iar viceprimarul Mihaela Stoica l-a dat: mall-ul are toate autorizatiile, planurile, avizele si acordurile Ă®n regula. La vot, parca neconvinsi de raspunsul primit, sase din sapte consilieri PSD prezenti s-au abtinut. N-au votat nici pro, nici contra. Cum abtinerea se Ă®nregistreaza Ă®nsa ca vot Ă®mpotriva, proiectul prin care mall-ul nu mai era dat prin licitatie, ci prin negociere directa a picat. Ocazie folosita de primarul Stefan pentru a matura pe jos cu orgoliul de pesedisti al celor sase. ĂŽn fata camerelor de filmat, Gheorghe Stefan i-a Ă®ntrebat pe consilierii PSD daca stiu de la ce s-au abtinut: „Stiti ce contine proiectul de hotarĂ®re? Spuneti-mi si mie de la ce v-ati abtinut. Daca v-ati abtinut, nu trebuie sa stiti de la ce?!“. Social-democratii chestionati au tacut mĂ®lc, cu privirile Ă®n masa verde.
Gheorghe Dumitreasa a Ă®ncercat sa dreaga busuiocul pentru colegii sai si i-a replicat primarului: „Trebuie sa va spunem dvs. motivele?“. Gheorghe Stefan i-a taiat-o scurt: „E dreptul meu ca primar sa va Ă®ntreb. V-am respectat dreptul dvs. de a ne Ă®ntreba daca avem autorizatie de construire sau PUD, vreau si eu la rĂ®ndul meu sa primesc raspuns!“. Nu l-a primit. „Multumesc pentru raspuns“, a continuat primarul Stefan, dupa care a citit HCL 288 votata Ă®n unanimitate pe 26 iulie anul acesta. „Aici, singura problema era reducerea termenului de licitatie cu o luna de zile, ca sa deschidem mall-ul mai repede. Ati reusit sa faceti o paguba de 150.000 de euro Ă®n bugetul primariei si ati reusit sa amĂ®nati cu o luna deschiderea mall-ului. Asta e atitudinea PSD si trebuie s-o stie orasul Ă®ntreg“, a tunat Gheorghe Stefan. Consilierii PSD s-au mai abtinut de la un proiect, tot legat de mall, dar cu celelalte trei au fost de acord. Independentul Radu Staicu a propus revenirea la votul primului proiect. Andrei Baciu a facut apel la Ă®ntelegere: „E pacat, e vorba de 150 de mii de euro“. Gheorghe Stefan i-a calmat pe ambii, promitĂ®nd ca va introduce proiectul din nou pe ordinea de zi a sedintei de la sfĂ®rsitul lunii. Secretarul Vasile Visan a anuntat ca primarul Ă®si ia trei zile de concediu, iar Gheorghe Munteanu i-a urat „concediu placut“.

„Se face loc la masa clientelei primarului“

Scosi din plezneala primarului, consilierii social-democrati s-au dezmeticit si ieri au explicat de ce s-au abtinut: „A fost o decizie a partidului. CĂ®ta vreme facem parte din acest partid, respectam disciplina de partid. ĂŽn motivarea acestei decizii s-a invocat faptul ca, prin negociere directa, se face loc la masa clientelei primarului“. De ce n-au zis nimic cĂ®nd i-a atacat primarul? Probabil de emotie. ĂŽn apararea lor a sarit Ă®nsa presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu, care a tinut sa-i aminteasca lui Gheorghe Stefan ca pe vremea cĂ®nd conducea PNL-ul si, deci, opozitia Ă®n Consiliul Local, Ă®ncepuse campania electorala din 2003 si „ca opozitie, n-a votat proiectele lui Rotaru nici cĂ®nd erau de dat bani pentru fotbal“. „Vreau sa fie foarte clar: consilierii locali ai Partidului Social Democrat s-au abtinut, nu au votat Ă®mpotriva! Mapele cu ordinea de zi si proiectele au fost primite chiar Ă®n ziua sedintei, cĂ®nd legea spune foarte clar ca materialele de sedinta se dau cu cinci zile Ă®nainte de sedinta ordinara si cu trei zile Ă®nainte de cea extraordinara. Nu zic, lucrurile nu se respecta nici la Parlament, daramite la consiliile locale din tara. Dar haideti sa ne lamurim: notele de fundamentare si explicatiile la proiecte sĂ®nt de regula superficiale. De aceea am stabilit ca oamenii nostri sa se abtina, pĂ®na cĂ®nd vor avea o idee clara asupra proiectului Ă®n cauza. A fost o decizie politica, Ă®ntr-adevar, dar consilierii nostri nu pot vota fara sa stie despre ce e vorba. Pe de alta parte, nu Ă®nteleg de ce Executivul de la Piatra Neamt asteapta mereu sprijin de la PSD, care este Ă®n opozitie, si nu de la Alianta lor cu PNL-ul, cu PD-ul sau cu PRM-ul. Le-a lipsit un singur vot, ca le trecea proiectul. Le recomand alta data sa aiba prezenta la vot“, a declarat Ioan Munteanu.
Cei sase care s-au abtinut sînt: Adrian Armencea, Adriean Chirila, Gheorghe Dumitreasa, Daniel Harbuz, Gheorghe Munteanu si Georgeta Vintea. Pesedistul Victor Stanescu n-a respectat disciplina de partid.

Articol afisat de 1780 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective