Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pîine „neagra“ la Roman

Pîine „neagra“ la Roman

• dupa controale în 51 de societati comerciale, pe primul loc la evaziune a iesit o firma de panificatie din Roman, cu cel mai mare prejudiciu, 700 de milioane • în acest domeniu de activitate, si la nivel national este dezastru, 70% din pîine fiind „neagra“ •

Andrei B., administrator al unei societati comerciale din municipiul Roman, cu profil de morarit si panificatie, respectiv comert cu astfel de produse, nu a înregistrat în contabilitatea firmei venituri în valoare de 70.000 ron, realizate în perioada ianuarie – iulie 2007. Acesta este cercetat, în prezent, pentru infractiunile de evaziune fiscala si fals. Unitatile din panificatie au fost, de altfel, „sub lupa“ autoritatilor de la începutul lunii august, controalele aducînd la lumina, la nivel national, o activitate „subterana“ importanta. Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au efectuat controale la 1.484 de contribuabili, în urma carora au aplicat amenzi de 3.095.905 ron si au confiscat bunuri în valoare de 1.517.523 ron. Neregulile gasite pe teren au dat la iveala cifre îngrijoratoare, majoritatea firmelor situîndu-se în afara legii, conform declaratiilor primului ministru. „Nu este vorba de toti operatorii economici, dar în momentul de fata evaziunea fiscala în domeniul morarit-panificatie probabil ca atinge cote alarmante, care merg pîna la 60-70%. Cu exceptia marilor producatori, care nu îsi pot permite asa ceva, foarte multi dintre producatorii mici practica evaziunea. Marfa circula fara documente, fie ca este vorba de materia prima - faina, fie de produsele finite. Sînt deficiente în ceea ce înseamna întocmirea documentelor contabile de evidenta“, a declarat premierul Tariceanu referindu-se la situatia unitatilor de panificatie. Una dintre solutiile care ar putea fi avansate pentru reducerea fenomenului este introducerea unui impozit forfetar, calculat pe baza consumului de energie electrica si combustibil, la unitatile de panificatie mici, unde se constata ca nu s-a platit pîna acum nimic.

Nici alte domenii de activitate nu sînt mai „albe“

Controalele efectuate în perioada 01-09 august 2007 de Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt - Serviciul de Investigare a Fraudelor, în comun cu specialisti de la Directia Judeteana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, comisari de la Garda Financiara, medici de la Directia Sanitar Veterinara, inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca si de la Serviciul Judetean de Metrologie Legala Neamt au scos la iveala nereguli si în alte domenii de activitate. Scopul urmarit de autoritati a fost de prevenire a încalcarii legislatiei pe domeniile producerii si comercializarii produselor de morarit si panificatie, dar si al alcoolului si bauturilor alcoolice, tutunului si produselor din tutun si uleiurilor minerale. ÃŽn total, au fost verificati 51 agenti economici, din care 21 din panificatie, 18 cu obiect de activitate în domeniul alcoolului, 10 în al tutunului si 2 în al uleiurilor minerale. Au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale în valoare de 10.800 ron si au fost confiscate tigari în valoare de 800 ron si bauturi alcoolice de 2.000 ron. Unul dintre cei prinsi „în greseala“ a fost si Gheorghe C., din Chisinau, Republica Moldova, care, pe 2 august, a introdus în România tigari provenite din Republica Moldova si Ucraina fara documente legale de provenienta, ascunse în peretii interiori ai autoutilitarei proprietate personala, cu scopul de a fi comercializate în Germania. Acesta are si cetatenie româna, iar la trecerea frontierei a prezentat actul de identitate român, pentru a nu fi supus controlului vamal. Barbatul va fi cercetat în stare de libertate, sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si contrabanda.
Verona C., administrator la o societate comerciala din Tîrgu Neamt, a introdus la comercializare cantitatea de 42 sticle votca, fara a avea aplicate pe sticle banderole fiscale de marcaj si fara documente de provenienta, pentru a se sustrage de la plata taxelor catre buget. Ca urmare a faptelor comise, aceasta este cercetata pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si fals. ÃŽn urma unei verificari operative la o statie Peco din municipiul Piatra Neamt, a fost prins cu „ocaua mica“ administratorul O.C., deoarece nu a solicitat buletine de verificare metrologica pentru pompele de motorina si benzina, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional cu suma de 10.000 ron, conform prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie.
FOTO: Pîinea, „paravan“ pentru evaziune fiscala

Articol afisat de 1759 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective