Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inundatii în Neamt

• sîmbata seara, ploile au afectat 20 de gospodarii în satul Boboiesti, comuna Pipirig • pîna astazi, inclusiv în aceasta noapte, judetul Neamt „este acoperit“ de cod portocaliu •

Vremea capricioasa pare a nu se mai termina. Dupa cîteva zile de seceta, judetul Neamt a intrat din nou în perioada nefasta a ploilor torentiale. Dupa precipitatiile care nu au fost abundente, dar au cazut cu repeziciune, 20 de gospodarii din satul Boboiesti, comuna Pipirig, au fost afectate. Nici drumul comunal nu a scapat de furia apelor, pe o lungime de cinci kilometri fiind acoperit de aluviuni. „Precipitatiile abundente, scurgerile de pe versanti si siroirile au facut ca pîrîul Dolita din satul Boboiesti sa iasa din matca si sa afecteze drumul comunal DC 159 pe o lungime de cinci kilometri. De asemenea, au fost afectate 20 de gospodarii. ÃŽnca nu se cunoaste valoarea pagubelor, dar reprezentanti de la Sistemul de Gospodarire a Apelor sînt în zona pentru evaluarea consecintelor“, a declarat dispecerul de serviciu din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt.

Cod portocaliu - ploi torentiale

Dupa ce vineri, în a doua parte a zilei, judetul Neamt a primit din partea Administratiei Nationale de Meteorologie o avertizare de cod galben pentru week-end, unsprezece judete, printre care si Neamt, au primit atentionarea de cod portocaliu. Astfel, în intervalul 26 august - 27 august, în judetele Vrancea, Bacau, Buzau si Prahova si în zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Dîmbovita, Arges, Harghita, Covasna si Brasov vor fi ploi torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 50 de litri pe metru patrat si izolat 70-80 de litri pe metru patrat.
Ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, a cerut conducerii Prefecturii Neamt sa dispuna convocarea comitetelor pentru situatii de urgenta. Autoritatile locale au primit, la rîndul lor, ordin sa dispuna masuri de asigurare a continuitatii la sediul primariilor, de avertizare asupra pericolelor a locuitorilor din zonele expuse inundatiilor si în special a turistilor care sînt campati pe vaile cursurilor de apa.
Pentru evitarea nenorocirilor înregistrate în urma cu cîteva saptamîni în comunele Grinties si Poiana Teiului, autoritatile judetene trebuie sa ia masuri de îndepartare a materialului lemnos de pe malurile rîurilor. De asemenea, vor fi supravegheate permanent podurile, podetele si sectiunile înguste de pe cursurile de apa, în scopul evitarii blocarii lor.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt este în stare de alerta, pentru a putea interveni operativ la solicitarea autoritatilor locale si sprijinirea cetatenilor.

Articol afisat de 2538 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective