Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 27 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cardurile de pensii, obligatorii

Cardurile de pensii, obligatorii

• de la 1 ianuarie 2008, pensionarii care locuiesc Ă®n mediul urban vor primi pensiile pe card


Pensionarii nemteni cu domiciliul Ă®n mediul urban sĂ®nt obligati sa se modernizeze de la Ă®nceputul anului viitor si sa primeasca pensiile pe card. Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a prezentat recent masurile preconizate pentru ceea ce a numit „Ă®n premiera absoluta o reforma privind finantarea politicilor publice“, care va produce economii de „mii de miliarde de lei vechi“ si a decis ca pensionarii domiciliati la oras si bugetarii sa se supuna acestei hotarĂ®ri. ĂŽn consecinta, fie ca vor, fie ca nu, acestia trebuie sa faca demersurile necesare pentru a-si deschide un cont de card. Pentru asta, pensionarii nemteni, ca de altfel cei din toata tara, au la Ă®ndemĂ®na sapte institutii bancare. ĂŽn afara de Banc Post si CEC, banci de unde puteau si pĂ®na acum sa Ă®si ridice pensiile, ei vor mai putea apela la BRD, BCR, Procredit Banc, Banca Transilvania si Carpatica.
Unul dintre scopurile acestui demers al ministrului economiei si finantelor este de a reduce comisioanele platite de casele de pensii catre Posta Româna. Ca atare, postasii vor mai duce pensiile la domiciliu doar la sate. Pe de alta parte, Vosganian a dispus un „audit sever“ la Posta Româna, „pentru ca nu se poate ca, odata cu majorarea cu 70 la suta a pensiilor, si comisioanele de distribuire a acestora sa creasca tot cu 70 la suta“.
Ministrul economiei si finantelor a mai spus ca pensionarii si salariatii vor suporta comisioanele bancare aferente operarii cardurilor si ca nu Ă®i pasa de costurile „marginale” aferente, sustinĂ®nd totodata ca utilizarea cardurilor presupune o serie de facilitati.
„La nivel national s-a observat ca, Ă®n ultimele cinci luni ale acestui an, 1% din pensionari au solicitat la banci deschiderea de conturi curente sau de conturi de card. Sa nu uitam ca prin intermediul acestui instrument de plata oricine doreste poate beneficia de plata utilitatilor. Acest fapt este un sprijin real si pentru pensionari, care, chiar daca au mult timp liber, sĂ®nt scutiti de a sta la cozi. Poate la Ă®nceput acest sistem nou de distribuire a pensiilor prin card va crea ceva probleme persoanelor mai Ă®n vĂ®rsta, care se vor acomoda mai greu. Ca orice lucru nou, va genera pe alocuri ceva stres, dar Ă®n scurt timp cei nemultumiti vor fi extrem de putini“, a declarat Cezar Aanegroae directorul casei Judetene de Pensii Neamt.

Articol afisat de 1987 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective