Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 27 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlaul: victorie din nimic

Ceahlaul: victorie din nimic

• Ceahlaul Piatra Neamt - Politehnica Iasi 1-0 (0-0) • a marcat Golban, Ă®n minutul 86 • de sĂ®mbata, Ceahlaul testeaza un fundas rus, unul portughez si un atacant american • la finalul partidei, Ionut Popa a avut o disputa verbala cu ziaristii ieseni, acuzĂ®ndu-i pe acestia ca sĂ®nt vinovati pentru pierderea jocului •

Ceahlaul a jucat slab Ă®n meciul cu Politehnica Iasi, mai ales Ă®n prima repriza, cĂ®nd elevii Viorel Hizo nu au aratat Ă®n teren nici macar o farĂ®ma din rautatea „Dulaului“. Nici macar trei pase legate Ă®n jumatatea adversa nu s-au vazut vineri seara, pĂ®na Ă®n minutul 45, ca sa nu se mai pomeneasca de numeroasele gafe defensive. Si acesta este poate motivul pentru care Hizo a testat Ă®nca de sĂ®mbata doi fundasi, unul rus si unul portughez, dar si un atacant american, Ă®n timp ce portarul Fedorenko s-a aflat Ă®n tribune.
Nohai, Forminte, Vitelaru, Cebotaru si Iordache au fost depasiti vineri de adversarii directi Ă®n multe momente ale jocului. Nici Schumacher sau Hamza Mohammed nu au facut un joc stralucit Ă®n repriza Ă®ntĂ®i, astfel ca blocul central iesean a facut legea. Branet a dat siguranta, Ciobanu si Onut au tinut departe jocul, Mijin a „maturat“ centrul terenului, iar Palimaru a fost principalul pericol pentru Multescu. Nici nu a fost de mirare ca Poli Iasi a fost echipa mai buna Ă®n primele 45 de minute. ĂŽn partea a doua, Hizo l-a scos pe Iordache si l-a introdus Ă®n teren pe Vranjkovic, Ă®nsa mutarea care a mirat a fost retragerea lui Hamza Ă®n pozitie de jucator pe banda stĂ®nga, la Buta. Ganezul a impresionat, Ă®nsa, Ă®n acea postura, intervenind deseori decisiv si primind ropote de aplauze de la putinii spectatori prezenti la joc. Cu Vranjkovic Ă®n centru, care a alergat mai mult ca Ă®n alte partide, jocul Ceahlaului a crescut Ă®n intesitate si, odata cu intrarea lui Doicaru, s-a animat. Golul izbavitor a venit abia Ă®n final, ca si Ă®n amicalul de dinainte de campionat, si astfel Ceahlaul a bifat a doua victorie Ă®n sezon.

Doua reprize distincte

Prima faza de poarta s-a consumat atunci cĂ®nd Ă®nca spectatorii nu se asezasera bine pe scaune. Oprea a centrat de pe stĂ®nga, iar Cebotaru a sarit mai bine decĂ®t adversarul direct si a trimis putin pe lĂ®nga poarta. A fost o simpla „amagire“ din partea jucatorilor lui Hizo pentru suporterii care Ă®si doreau spectacol ca si cu Buzaul. Ceahlaul a renuntat parca la controlul jocului si astfel ocaziile la poarta lui Multescu au Ă®nceput sa curga. ĂŽn minutul 6, Cebotaru a luftat nepermis la o degajare, SfĂ®rlea a recuperat, dar a sutat din careu putin peste transversala. Cebotaru a avut apoi, Ă®n minutul 18, o actiune impetuoasa Ă®n marginea careului iesean, dar sutul sau a fost blocat, pentru ca, Ă®n minutul 20, Palimaru sa ajunga tĂ®rziu la centrarea lui Silvasan. Naidin ('21) a fost la capatul unei faze lucrate de Palimaru si Silvasan si a sutat pe lĂ®nga din marginea careului, pentru ca, doua minute mai tĂ®rziu, Homei sa fie blocat de Vitelaru. Buta ('26) a ajuns si el Ă®n pozitie buna de a deschide scorul, dar a sutat la coltul lung din careul mare, pe lĂ®nda bara, iar spectatorii nemteni i-au admonestat pe Forminte, Nohai si Vitelaru pentru gafele pe banda rulanta. PĂ®na la finalul reprizei, doar Schumacher a mai avut o ocazie de a marca, Ă®n minutul 38, dar a prins Branet.
ĂŽn repriza secunda, prima ocazie de gol a fost trecuta Ă®n contul oaspetilor, Munteanu trimitĂ®nd mult peste poarta la o centrare buna a lui SfĂ®rlea. Dupa numai 3 minute, Vranjkovic a „mĂ®gĂ®iat“ mingea la 16 metri, dupa o degajare nereusita a unui adversar. Tot decarul pietrean a semnat si urmatoarea faza de poarta, Ă®n minutul 69, cĂ®nd a executat o lovitura libera de pe la 25 de metri, iar Branet a intervenit sigur. Ceahlaul a reclamat un penalty Ă®n minutul 70, cĂ®nd Homei l-a tras de tricou pe Oprea Ă®n mijlocul careului lui Branet. Un minut mai tĂ®rziu Doicaru a aratat de ce este iubit Ă®n tribune. A creat o faza pe partea stĂ®nga, a centrat Ă®n careu, iar Golban a fost blocat la numai 11 metri Ă®n momentul sutului. Schumacher ('84) a dansat lĂ®nga minge, Ă®n careul advers, pĂ®na a alunecat de parca a calcat pe o coaja de banana, iar Multescu ('85) a intervenit bine Ă®n fata lui Miclea. La urmatoarea faza de atac a gazdelor, Schumcher a recuperat lĂ®nga margine, a centrat, Oprea l-a pacalit pe Branet, iesit neinspirat, iar Golban a avut prezenta de spirit si a Ă®mpins mingea Ă®n poarta goala. Bucurie mare, trei puncte aproape asigurate pentru gazde, dezamagire totala pentru oaspeti. Si pentru ca sa arate ca Ceahlaul joaca mai bine dupa ce Ă®nscrie, Mircea Oprea a mai nimerit bara cu un sut de la distanta.

Popa show

„Meci de nota 5“, a caracterizat jocul unul dintre actionarii ieseni, pentru ca Viorel Mastacaneanu sa fie multumit de destinatia celor trei puncte puse Ă®n joc. Viorel Hizo s-a prezentat la conferinta de presa, dar nu la fel a facut si omologul sau Ionut Popa. „A fost un joc asa cum mi-am imaginat. Am Ă®ntĂ®lnit o echipa puternica, Ă®n fata careia am gresit Ă®n prima repriza. ĂŽn repriza a doua s-a jucat altceva, deoarece am avut mai multa viteza si am pus astfel presiune constanta asupra adversarului“, a declarat Viorel Hizo. Ionut Popa s-a duelat verbal cu Vasile Arhire, de la TVR Iasi, la usa autocarului nelasĂ®ndu-l pe Onut sa termine interviul acordat dupa meci. „Din cauza voastra am pierdut meciul“, a urlat Popa catre jurnalistii ieseni, anuntĂ®ndu-i pe acestia ca nu vor mai avea ce cauta pe teren. Trebuie spus ca Ionut Popa a fost suspendat dupa incidentul de dinainte de campionat, cĂ®nd a agresat la Iasi, Ă®n timpul unui amical, un cameraman al TVR Iasi, stricĂ®ndu-i acestuia un trepied.
(foto: Ciprian IORGU)

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective