Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tragedia nemteana din Slovenia continua sa faca valuri

Tragedia nemteana din Slovenia continua sa faca valuri

• accidentul rutier din Slovenia, Ă®n care si-au pierdut viata cinci români, tine prima pagina a ziarelor slovene • specialistii germani Ă®n siguranta rutiera confirma faptul ca zona Ă®n care a avut loc evenimentul nu era semnalizata corespunzator • trupurile neĂ®nsufletite ale victimelor vor fi aduse Ă®n tara astazi sau mĂ®ine •

Reprezentantul unei firme germane de asigurari afirma ca zona Ă®n care a avut loc tragicul eveniment rutier, petrecut acum cĂ®teva zile Ă®n Slovenia si soldat cu sapte morti, dintre care cinci români, nu este corect semnalizata. Simone Saalmann, angajat al ADAC, una dintre cele mai mari societati de asigurari si specializata Ă®n ceea ce priveste siguranta rutiera, a declarat pentru televiziunea slovena Pop TV ca lucrarile de reparatii de pe autostrada mortii nu sĂ®nt semnalizate cum trebuie. „Am gasit cĂ®teva minusuri de siguranta. Cel mai important este ca traseul din sens invers nu este separat prin ghidare sau bariere protectoare. Cel mai bine este sa se faca o delimitare din otel sau beton care asigura o reala protectie“, a declarat, pentru ziaristii sloveni, Simone Saalmann de la firma mentionata. LasĂ®nd la o parte aceasta declaratie, precum si dezinteresul autoritatilor române din Slovenia care au declarat, pentru ziarul nostru, ca nu se implica Ă®n ancheta Politiei din Ljubljana, trebuie spus ca circumstantele Ă®n care a avut loc acest tragic eveniment sĂ®nt cel putin interpretabile. Este cel putin ciudata pozitia Ambasadei României Ă®n Slovenia, care se abtine de la orice comentariu Ă®n conditiile Ă®n care ziaristii sloveni si nu numai arata cu degetul spre autoritatile slovene.
În alta ordine de idei, ultimile informatii arata ca rudele victimelor au finalizat formalitatile legale pentru repatrierea trupurilor neînsufletite. În schimbul sumei de 6.500 de euro, o firma din Slovenia va transporta cele cinci sicrie cu cei care au decedat în tragicul eveniment.
Reamintim ca duminica seara, cinci români, dintre care trei din judetul Neamt, si doi sloveni au pierit într-un accident rutier petrecut pe o autostrada din apropierea capitalei Ljubljana.
Impactul dintre BMW-ul, în care se aflau românii, si un Audi, condus de un sloven, a dus la decesul tuturor ocupantilor din cele doua autoturisme. Sensul de mers al BMW-ului se afla în reparatii, drept pentru care soferul Ionut Burlacu, din Costisa, a patruns pe contrasens, unde benzile de mers nu erau clar delimitate. Probabil ca soferul român s-a speriat si a întors autoturismul moment în care masina a fost lovita de un Audi A3. Ziaristii sloveni spun ca sensul pe care se deplasa BMW-ul era blocat, însa semnalizarea nu arata clar ce banda de pe contrasens trebuia sa o foloseasca. În autoturismul condus de Ionut Burlacu se mai aflau, pe lînga sotia sa, si Daniela Bilei, în vîrsta de 42 de ani, din Buhusi, Constantin Bogonos, de 22 de ani, din Costisa si Vasile Asmarandei, de 42 de ani, din Cîndesti. Soferul sloven si sotia sa au avut aceeasi soarta ca a românilor.

Articol afisat de 2573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective