Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Salarii de ex-directori reduse cu „forcepsul“, la Spitalul Roman

Salarii de ex-directori reduse cu „forcepsul“, la Spitalul Roman

• fostii directori medical si de îngrijiri, Gabriela Popovici, respectiv, Daniela Ichimas s-au ales cu salarii diminuate, pentru un concurs de evaluare a debutantilor • prima dintre acestea va contesta în instanta decizia • conducerea institutiei sustine ca a avut dreptate •

Fostul director medical al Spitalului Muncipal de Urgenta Roman, doctor Gabriela Popovici, si fostul director de îngrijiri, Daniela Ichimas, au primit sanctiuni, la sfîrsit de mandat, de la managerul unitatii sanitare. Prima dintre acestea a declarat ca a cerut o nota explicativa în acest sens, iar directorul Petrut Claudiu Gafar a motivat sanctiunile date prin sustinerea unei evaluari considerate nejustificate. „Am fost sanctionata cu retinerea a 10% din salariu, timp de trei luni, retragerea salariului de merit pe o perioada de trei luni si mustrare scrisa. Este o mare nedreptate pe care managerul Spitalului Roman, doctor Petrut Claudiu Gafar, mi-a facut-o. Am primit toate aceste sanctiuni pe motiv ca as fi organizat o evaluare a cadrelor medicale. Conform legii, cadrele medicale sustin periodic o asemenea evaluare, fie dupa sase luni de la angajare, pentru a se încadra într-o alta grila de salarizare, fie pentru întreruperea activitatii medicale, din diferite motive. Spre exemplu, au stat în concediu de cresterea copilului sau au avut concediu medical prelungit. Or, în fisa postului se spune clar ca directorul medical raspunde de acreditarea personalului, ce trebuia sa discut eu cu managerul, cînd fisa postului era clara?! Nu a fost primul examen de de acest gen. Astfel de evaluari se sustin lunar, nu a fost nicicum vorba despre un concurs de angajare. Am încercat sa discut în acest sens cu managerul spitalului, însa el a refuzat orice comentariu. Plus de asta, desi nu mi s-a spus în mod direct, s-a comentat în tot spitalul ca managerul m-a acuzat de instigarea angajatilor la greva spontana. Am argumente clare ca l-am sustinut întotdeauna pe noul director, inclusiv în fata colegilor“, a declarat doctor Gabriela Popovici.

„Nu este vorba de bani, ci de demnitatea mea ca om si medic“

Aceasta va apela la Tribunalul Judetean, considerînd ca managerul Spitalului Roman a încalcat Codul Muncii. În plus, doctorita a dezvaluit ca, fiind în concediu medical, nu a putut participa la examenul pentru ocuparea postului de director medical, la care s-a înscris împreuna cu doctorul Ionel Tubucanu. Desi Gabriela Popovici i-a cerut managerului sa-i restituie taxa de examen în cuantum de 200 de lei, acesta ar fi refuzat.
„ÃŽmi desfasor activitatea în cadrul acestui spital înca din anul 1981, ambii parinti au lucrat aici si nu am primit niciodata vreo sanctiune. Nu este vorba de bani, ci de demnitatea mea ca om si medic al acestei unitati sanitare. Pe de alta parte, sanctiunile se acorda în mod gradat, nu trei odata. ÃŽn cazul în care, sa presupunem ca directorul spitalului îmi va gasi alt motiv sa ma sanctioneze, atunci mi-ar putea desface contractul de munca. Mi-am facut datoria în mod exemplar si faptul ca nu m-am putut prezenta la examen a fost din cauza unei cazaturi, care mi-a provocat un traumatism al coloanei lombo-sacrale. Am avut concediu medical toata saptamîna, în care a avut loc examenul, am fost la Clinica de Neurochirurgie Iasi, unde am fost examinata de medicul Rodica Prodan. Am vrut sa vin la serviciu, însa starea de sanatate nu mi-a permis acest lucru“, a mai precizat doctor Gabriela Popovici.
Sanctiune a primit si fostul director de îngrijiri, Daniela Ichimas, din acelasi motiv: 10% din salariul pe trei luni si retinerea salariului de merit pe sase luni. Purtatorul de cuvînt al Spitalului Roman, consilier juridic Lilia Moise, a declarat ca sanctiunile au fost acordate pentru nerespectarea sustinerii unui examen de evaluarea a cadrelor medicale debutante. „Domnul manager a dispus sanctionarea directorului medical si a celui de îngrijiri, pentru ca au organizat un examen al asistentilor medicali debutanti, pe 14 septembrie, examen care a avut un acord de principiu din partea lui, conform prevederilor legale. Potrivit legii, metodologia de concurs trebuia stabilita de comun acord, ceea ce nu s-a facut, drept pentru care examenul a fost anulat si managerul a dispus sanctionarea celor doi directori, cu 10% pe trei luni, conform legii si, din cauza ca este sanctiune disciplinara, le-a retras acestora salariul de merit pe sase luni“, a declarat consilier juridic Lilia Moise.

Articol afisat de 1994 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective