Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Octombrie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pentru cã a vorbit de mafie, Sefa Ambulantei, avertizatã

• afirmatiile îndrãznete ale doctoritei Damoc au stîrnit panicã la nivelul ASP Neamt • în exces de zel, unii au cãutat în DEX sensul cuvîntului mafie • doctor Ciobanu, sefa acestei institutii, a informat ministerul de resort cu privire la nemultumirile sefei Ambulantei nemtene •

Dezamãgirea doctoritei Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt, în legãturã cu prevederile contractului de management pe care nu este decisã sã-l încheie cu ministerul de resort prin intermediul Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt, dar mai ales afirmatiile legate de mafia existentã în sistemul sanitar au stîrnit rumoare, ba chiar panicã.
Afirmatiile doctoritei care a promovat examenul de manageri de Ambulantã cu cea mai mare notã din tarã, adicã 9.30, au fost discutate chiar în sedinta de ieri a Comitetului Director al ASP Neamt.
Voci din cadrul acestei institutii au fost atît de... atinse de afirmatiile sefei Ambulantei nemtene, încît au avertizat-o cã Ministerul Sãnãtãtii i-ar putea intenta un proces de calomnie. Fãcînd realmente analizã pe text si luînd în consideratie sensul propriu al cuvîntului „mafie“, dupã ce au deschis dictionarul explicativ al limbii române, au întrebat-o pe directoarea SJA Neamt dacã are dovezi cã repartitia de autosanitare s-a fãcut pe bazã de... mitã. Ceea ce sefa Ambulantei nu a afirmat. Interesant de ce unii s-au gîndit la asta.
„Nu sînt deloc speriatã sau impresionatã de reactiile unora si altora, nu retractez nimic din ceea ce am declarat, iar în ceea ce priveste mafia repartitiei de autosanitare am fãcut referire la interesele luate în seamã la împãrtirea acestora. Nemultumirea mea vizavi de acest aspect a fost exprimatã de îndatã ce am primit adresa conform cãreia Ambulanta Neamt va primi pînã la sfîrsitul anului viitor 23 de autosanitare, din care numai 12 pentru urgente si restul pentru transport. Nemultumirea mea în legãturã cu acest aspect vine din faptul cã în functie de dotarea cu aparaturã performantã a masinilor depinde clasificarea competentei echipajelor, contractul de prestãri servicii încheiat cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate si tarifele alocate de forul plãtitor pe kilometru parcurs“, a declarat doctor Letitia Damoc.
Potrivit aceleiasi surse, dezmãgirea în ceea ce priveste numãrul extrem de mic de ambulante performante repartizate de ministerul de resort dupã achizitia fãcutã în acest an a fost atît de mare, încît, de îndatã ce a primit adresa, a trimis memorii prin care cerea sprijin pentru reconsiderarea numãrului de masini alocate conducerii ASP Neamt, Ministerului Sãnãtãtii, Prefecturii si Consiliului Judetean Neamt, precum si parlamentarilor nemteni.
„Singurul care mi-a rãspuns si a fãcut-o imediat, promitîndu-mi sprijin, a fost domnul senator PSD Ioan Chelaru. În urma demersurilor domniei sale mi s-a transmis de la minister cã si alte judete de talia Neamtului din punct de vedere al locuitorilor au primit tot atîtea autosanitare si nu s-au plîns. Fãrã sã mai astept rãspuns, l-am sunat pe domnul senator Serban Strãtilã, cerîndu-i ajutor în acest sens în calitatea sa de presedinte al Comisiei de Sãnãtate. Mi-a promis cã mã va sustine si cã va discuta cu domnul ministru Nicolãescu. Un lucru vreau sã fie clar pentru toatã lumea: mã bat pentru populatia judetului Neamt, sãracã si bolnavã, care are dreptul la o asistentã medicalã prespitaliceascã de înaltã calitate. Degeaba avem doctori si asistenti foarte buni, foarte bine pregãtiti si care pun suflet în munca lor, dacã nu au dotare corespunzãtoare. Vrem sã facem asistentã medicalã de nivelul secolului XXI, corespunzãtoare unei tãri europene inclusã în UE“, a adãugat doctor Letitia Damoc.
Contactat telefonic, senatorul Serban Strãtilã a afirmat cã a stabilit o întîlnire cu ministrul sãnãtãtii pentru sãptãmîna viitoare tocmai pentru a discuta despre nevoia mai mare de autosanitare performante a Ambulantei Neamt.
„Eu am mai discutat cu dumnealui despre asta si mi s-a spus cã alocarea de ambulante s-a fãcut în urma unei evaluãri a situatiei la nivel de tarã, tinîndu-se cont de anumite criterii. Poate nu or fi fost cele mai bine alese. Vom vedea. Dacã atunci cînd a acuzat sistemul de mafie, doamna doctor Damoc s-a gîndit la birocratie, e posibil sã aibã dreptate, dar asta functioneazã la toate nivelurile si în toate institutiile din România“, a afirmat senatorul Serban Strãtilã.
Doctor Lãcrãmioara Ciobanu, director executiv al ASP Neamt, s-a declarat unul dintre sprijinitorii demersurilor Letitiei Damoc în ceea ce priveste alocarea unui numãr mai mare de autosanitare, dar recunoaste cã nu i-a sunat prea bine în urechi cuvîntul mafie.
„În calitate de coleg pot sã înteleg nemultumirile si supãrarea doamnei doctor, dar cuvîntul mafie mi s-a pãrut nepotrivit. Pentru cã tin cont întotdeauna de pãrerea presei, eu am fãcut o informare ministerului sãnãtãtii despre articolul respectiv si nemultumirile doctoritei Damoc, în calitate de reprezentant al acelei institutii în teritoriu“, a precizat sefa ASP Neamt, Lãcrãmioara Ciobanu.
Reamintim cã doctor Damoc s-a declarat extrem de dezamãgitã de prevederile contractului de management pe care ar urma sã îl semneze, conform cãruia un manager de serviciu de ambulantã din România are 52 de îndatoriri si numai 7 drepturi, un salariu de mizerie si nu are dreptul sã facã gãrzi.

Articol afisat de 2276 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 07.10.2007 08:56
Avortul reformei lui Nicolaescu
Dl.Nicolaescu,o speranta ucisa din nou.

Din cei 17 ani trecuti de la revolutie,in peste 10 ani Ministerul Sanatatii a fost condus de catre Comitetul de partid comunist de la Unuversitatea de Medicina Bucuresti.

Cei care cunosc pe fostii ministri aveau sensatia ca fostul comitet PCR al Universitatii se schimbase la MS.

Ce au facut Mincu,Bogdan Marinescu,Cinteza,cel cu plagiatul,Dan Georgescu fostul secretar de PCR,dna Botos etc etc seamana adesea cu un genocid care a dus la demonstratii de strada ale cancerosilor,diabeticilor,epilepticilor etc.

Dl.Nicolaescu a inceput bine,afirmand si chiar demarand o reforma care aproape parea ca va fi,in sfarsit,ceea ce astepta populatia de la acest minister.

Din pacate dl.Nicolaescu este membru al grupului liberal oligarh si a fost nevoit sa devina,ca pe timpul comunistilor,un activist al grulului oligarh cu locul de munca in sanatate.

Elanul initial s-a topit repede si activismul politic a devenit scopul politicii sanitare liberale.

Autorul articolului trebuie felicitat pentru datele pe care le prezinta in articol.

Dl.Nicolaescu face propaganda si prezinta prostilor ceea ce el crede
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 07.10.2007 08:57

Ad�ugat de Mos_Tautu la data 07.10.2007 09:07
Buna guvernare si importanta calitatii vietii.
Buna guvernare si importanta calitatii vietii.
Foarte multi cetateni,si nu numai dintre cei needucati au parerea ca politica este componenta murdara a societatii,ca politicienii sunt persoane veroase,neinteresate decat de averea si acumularile personale.
De fapt,principial nu este asa dar,in realitate adesea aceasta prezumtie apare ca reala.
Cineva spunea ca intr-o carciuma din Zabrauti(Ferentari) in care ar fi tot atatea persoane cate sunt in guvern ar totaliza mai putini delincventi decat in guvern.
Marea problema este ca majoritatea politicienilor din tara noastra,dupa socul democratiei,au intrat in politica,cu singurul scop de a-si asigura lor sau grupului din care provin si i-a propulsat, conditii ilegale de castig si imbogatire.
In realitate politica este o ocupatie foarte veche (omul este un zoon politikon) si de fapt este vorba de organizatori ai societatii si care in majoritatea cazurilor se pun in serviciul concetatenilor lor,uneori cu mari sacrificii(chiar riscandu-si viata).
Marea problema este insa cultura politica ce ii face pe politicienii nostri sa se considere deasupra societatii,stapanii oamenilor,in timp ce de fapt ar trebui sa fie i
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective