Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Accidentul mortal de la Releu, anchetã laborioasã

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamt desfãsoarã o anchetã foarte amãnuntitã pentru a stabili cauzele si vinovãtiile care au condus la producerea accidentului de muncã înregistrat luna trecutã la releul de pe culmea Pietricica din municipiul resedintã de judet.
Implicat în cercetarea acestui caz chiar din ziua în care s-a produs evenimentul ce a avut drept consecintã rãnirea gravã a unei persoane, ITM Neamt ancheteazã cazul mult mai amãnuntit conform competentelor care îi revin, mai ales cã victima accidentului a decedat pe 27 septembrie în Clinica Neurochirurgie Iasi.
Reamintim cã Vasile Moraru, în vîrstã de 54 de ani, si Ionel Cãlinescu, în vîrstã de 32 de ani, ambii din Iasi, angajati ai Societãtii Nationale de Radiocomunicatii Iasi, au fost victimele unui grav accident de muncã petrecut pe 18 septembrie, la releul de pe Pietricica. Aflati la baza statiei de radio si televiziune, cei doi lucrãtori se pregãteau sã ridice un panou de antenã pe care îl ancoraserã cu ajutorul unei sufe. La un moment dat, dispozitivul de ancorare a cedat, acrosîndu-i pe cei doi bãrbati, care au cãzut la pãmînt doborîti de echipament. Aflat mai aproape de statie, Vasile Moraru a fost lovit în cap de panou, iar Ionel Cãlinescu a fost lovit tangential de echipament, suferind leziuni minore la nivel toracelui. Cei doi bãrbati au fost transportati la spital, unde investigatiile medicale efectuate au arãtat cã Vasile Moraru era în stare de comã profundã si suferise traumatism de bazã de craniu, hematom intracranian pe partea dreaptã, fracturã de omoplat si umãr drept. Dupã ce a primit îngrijirile medicale necesare la Unitatea de Primire a Urgentelor, pacientul a fost transferat la Clinica Neurochirurgie Iasi.
Angajatorul unde lucreazã cele douã victime a fost amendat cu 3.500 lei pentru cã nu a anuntat ITM Neamt despre producerea accidentului. De asemenea, inspectorii ITM au dispus oprirea functionãrii instalatiei cu ajutorul cãreia cei doi lucrãtori încercau sã ridice panoul antenei în vîrful statiei.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre inginer Vasile Trusescu, inspector sef adjunct al ITM Neamt, din primele cercetãri efectuate la fata locului, a rezultat cã instalatia de ridicare nu a fost dimensionatã corespunzãtor sarcinii.

Articol afisat de 1679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective