Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Bine“ cã a fãcut stampilã

• acesta este calificativul pe care l-a primit directoarea Laura Diana Lazãr, la evaluarea activitãtii pe anul trecut • alti circa 15 directori au primit aceeasi pecete •

Directorul Laura Diana Lazãr este unul dintre putinii dascãli care la evaluarea activitãtii manageriale pe anul trecut a luat „Bine“, în conditiile în care mai toti directorii din sistem au fost recompensati cu „Foarte bine“. Prin acordarea acestui calificativ, care se bazeazã pe autoevaluarea celei în cauzã, plus considerentele membrilor Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, Laurei Diana Lazãr i se rãspunde modului în care a condus Grupul Scolar Economic Administrativ Piatra Neamt, cum a colaborat cu unii dintre colegi si cum a colaborat cu actuala conducere a Inspectoratului Scolar Judetean.
Calificativul „Bine“ nu este cel mai rãu din cîte se pot acorda unui director la evaluare. Pentru cea mai rea purtare si pentru nimic bun fãcut în scoalã, un profesor cu functie de rãspundere poate primi „Nesatisfãcãtor“. Cu aceastã pecete, pe directorul în cauzã îl paste automat schimbarea din functie, întrucît nu corespunde standardelor. „Foarte bine“, calificativul rîvnit de toatã lumea, se acordã în cazurile în care treaba în scoalã merge ireprosabil. „Bine“, calificativ acordat si sefei Grupului Scolar Economic Administrativ, este ceva între. Ea nu poate fi nici schimbatã, actiune care se face prin ordin al ministrului în baza calificativului primit, dar nici foarte apreciatã nu este. Este ceva între alb si negru. Nu am reusit sã obtinem un punct de vedere al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, pentru a afla care sînt motivele pentru care s-a dat acest „Bine“. Printre reprosurile care i se aduc profesoarei Laura Diana Lazãr se numãrã si comandarea unei stampile pentru unitatea de învãtãmînt pe care o conduce, în urmã cu cîteva luni bune, desi acest lucru nu este permis. Probabil cei unsprezece membri din Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt au tinut cont si de reclamatiile fãcute în diverse rînduri de mai multi colegi de-ai profesoarei Diana Laura Lazãr.
Aceeasi soartã au avut-o încã aproximativ 15 directori nemteni, catalogati tot „Bine“ de cãtre inspectorat. „Cred cã a fost o evaluare corectã, bazatã în primul rînd pe autoevaluarea pe care si-au fãcut-o directorii. Nu am avut prea multe ce sã le reprosãm directorilor, dovadã numãrul mic al celor care nu au avut «Foarte bine». Din toti cei 160 de directori nemteni, niciunul nu a primit «Nesatisfãcãtor»“, a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Dascãlii nemultumiti de calificativul primit au dreptul sã depunã contestatie.

Articol afisat de 1698 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de acidutzu la data 06.10.2007 11:53
obraznicie
Incompetenta Laurei Lazar nu este intrecuta decat de obraznicia ei. Cea mai buna solutie in situatia in care profesorii din scoala nu o mai doresc si sta ascunsa prin birou pentru a nu da cu ochii cu ei ar fi sa demisioneze. Dar in obraznicia ei crede ca va merge asa la nesfarsit
Ad�ugat de constanta la data 07.10.2007 14:03
bine ca e 'bine'!
1. Ca profesor, pe L.L. acest bine o va marca cativa ani! Cred ca cei din ISJ s-au gandit (si la asta!) si nu cred ca L.L. trebuie sa fie foarte fericita, nici ceilalti nu trebiue sa fie foarte tristi! Mai cred ca 'mai marii inspectoratului', au avut timp in cele 5 minute sa-i propuna si 'o retragere onorabila'! Este recomandabila pentru binele directoarei, al scolii si al ISJ! Altfel, ne putem trezi ca 'noul cap' al ISJ, se apleaca in fata emiterii unor foi matricole 'pe persoana fizica' (niciun apropos la specialitatea Fizica!).
2. Se pare ca asa prost cum merge, invatamantul nemtean, merge 'de la bine in sus'! N-a citit nimeni rezultalele la Testare, Bac? Sau ne uitam numai la 'termopompe'? "Delegatii" interimari sper sa nu ajunga 'de legat', legal!
3. Le urez 'tutulor' noi succese pe inaltele culmi ale 'formalismului capitalist'. Sa conduceti scolala nemteana spre cele mai adanci intunericuri pentru ca flacara mintilor noastre sa le lumineze! Astfel vom scapa si de gropi!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective