Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crimã filmatã de vecini

• Vasile Amariei a fost omorît în bãtaie de nevastã • agresiunea a fost filmatã de o vecinã cu o camerã video • victima a suferit multiple rupturi de organe interne • cei doi soti au fost cãsãtoriti 46 de ani •

Elena Amariei, de 74 de ani, din Gîrcina, a fost retinutã pe o perioadã de 24 de ore, de procurorii Parchetului Judetean Neamt, fiind acuzatã de comiterea infractiunii de omor calificat. Bãtrîna si-a bãtut cu bestialitate sotul bolnav, iar în urma leziunilor suferite, Vasile Amariei, de 74 de ani, a decedat la putin timp dupã ce a fost internat în Spitalul Judetean Neamt. Fapta a avut loc vineri, 12 octombrie, iar bãtaia a fost filmatã cu o camerã video de cãtre o vecinã care a asistat neputincioasã la violentele la care a fost supusã victima. Bãrbatul era bolnav de cîteva luni si nu mai putea avea grijã de el, iar pentru a nu trãi în mizerie, consoarta l-a mutat în altã camerã. ÃŽn ziua crimei femeia s-a apucat sã facã rachiu, iar, dupã degustãri repetate, s-a îmbãtat. ÃŽn aceste conditii, a dat din nou peste sotul ei care, datoritã afectiunilor de care suferea, a fãcut din nou mizerie prin casã. Enervatã la culme de neputinta lui, dar si pe fondul consumului de alcool, Elena Amariei a decis cã este timpul sã-i aplice o corectie. Fãrã a tine cont de starea sa precarã de sãnãtate, i-a aplicat lovituri repetate cu pumnii, picioarele, dar si cu un par. Loviturile au fost împãrtite cu dãrnicie pe unde s-a nimerit. Femeia nu s-a oprit decît atunci cînd victima nu a mai zis nimic. O vecinã a filmat întreg incidentul cu o camerã de luat vederi, dupã care a sunat la numãrul unic de urgentã 112. La locul faptei au ajuns atît politistii, cît si ambulanta, bãtãusa fiind luatã prin surprindere. Bãtrînul a fost transportat de urgentã cu o autosanitarã la Spitalul Judetean Neamt, unde a fost diagnosticat cu „fracturã de bazin si politraumatism prin agresiune“. Eforturile depuse de medici au fost sortite esecului, bãtrînul decedînd în scurt timp în urma unui stop cardiorespirator.
Necropsia a stabilit faptul cã victima si-a gãsit sfîrsitul din cauza socului hemoragic. Practic, datoritã violentelor exercitate i-au fost rupte mai multe coaste, medicii legisti numãrînd nu mai putin de 8 coaste fracturate. „Cauza mortii a fost traumatismul abdominal, cu hemoragie internã, multiple rupturi de organe interne si costale. Practic, coastele fracturate au lezat mai multe organe, ficat, splinã, care au dus la o puternicã hemoragie internã ce a cauzat decesul“, a declarat procurorul criminalist Alexandru Togan din cadrul Parchetului Judetean Neamt. Urmeazã ca astãzi femeia sã fie prezentatã Tribunalului cu propunere de arestare preventivã. Sotii Amariei au împãrtit împreunã 46 de ani de cãsnicie si au doi copii, acum oameni în toatã firea, de 40, respectiv 46 de ani. Fiica este plecatã la muncã în Italia, iar bãiatul locuieste în aceeasi curte, dar în altã clãdire. Bãtrîna a recunoscut în detaliu fapta.

Articol afisat de 2705 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de timirom la data 15.10.2007 07:56
Daca vecina suna la politie inainte de a filma...
poate mai avea omul ala o sansa de a fi salvat. Cind vedem filmul pe youtube? Cind o sa fie trasi la raspundere toti acesti "cineasti", care in loc sa acorde ajutor mai degraba cauta sa filmeze ineditul. O fi fost mai aproape camera video decit telefonul? Si daca tot a vazut ce se intimpla, de ce nu s-a dus sa-i bata la poarta ucigasei, sa-i ceara o canita de zahar sau mai stiu eu ce, pina ajungeau salvatorii?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective