Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crematoriul Spitalului Judetean, închis

• activitatea de incinerare a deseurilor medicale ale unitãtii trebuie suspendatã pînã la sfîrsitul anului • mãsura este impusã de legislatia europeanã, nerespectarea sa putînd atrage sanctiuni drastice • conducerea Spitalului Judetean Neamt trebuie sã organizeze licitatie pentru preluarea acestei activitãti de cãtre o firmã autorizatã •

Crematoriul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt trebuie sã îsi înceteze activitatea de neutralizare a deseurilor medicale pînã la sfîrsitul anului în curs si trebuie dezafectat. Mãsurile sînt impuse de cãtre Uniunea Europeanã, iar de punerea lor în aplicare depinde obtinerea autorizatiei de mediu de cãtre cea mai mare unitate sanitarã din judet.
Spitalul Judetean de Urgentã Neamt produce zilnic o cantitate de 500 de kilograme de deseuri care provin din activitatea medicalã desfãsuratã, acestea incluzînd absolut toate materialele care au intrat în contact cu secretiile provenite de la pacienti, precum si ceea ce rezultã în urma interventiilor chirurgicale. Cantitatea de deseuri medicale rezultatã zilnic din activitatea spitalului nu poate fi depozitatã decît maximum 48 de ore, dupã care trebuie neapãrat distrusã.
Conform ultimelor precizãri fãcute de cãtre Ministerul Sãnãtãtii, din cauzã cã rãmîne în imposibilitatea de a neutraliza deseurile pe care le produce, Spitalul Judetean Neamt trebuie sã organizeze licitatie în vederea preluãrii acestei activitãti de cãtre o firmã autorizatã.
În momentul de fatã, cea mai apropiatã unitate care incinereazã deseuri provenite din activitatea medicalã se aflã în judetul Suceava. Agentia pentru Protectia Mediului Neamt poate pune la dispozitie o listã cu operatorii de transport autorizati.
La încetarea activitãtii de incinerare, spitalul este obligat sã solicite la APM Neamt emiterea avizului de mediu.
„Stiam de mult despre acest lucru si în mai multe rînduri ne-am gîndit cum am putea rezolva aceastã problemã. Cert este cã pretul unui astfel de crematoriu este foarte mare, iar spitalul nostru nu îsi poate permite sã achizitioneze asa ceva. Vom întocmi un caiet de sarcini si vom organiza licitatie în vederea transportului de deseuri medicale de cãtre o firmã autorizatã în acest sens. Pentru obtinerea autorizatiei de mediu trebuie sã rezolvãm neapãrat aceastã problemã, precum si pe aceea a statiei de preepurare“, a precizat doctor Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet.

Articol afisat de 1551 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective