Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directoarea de la Ion Creangã, „urecheatã“ de Inspectorat

• reprezentantii ISJ considerã cã la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ existã „niste“ deficiente manageriale • tocmai din aceastã cauzã, directoarea Anisoara Ioniche a fost atentionatã • profesorii nemultumiti de activitatea directoarei sînt supãrati cã nu au primit rãspuns la memoriul înaintat Inspectoratului • inspectorul Grigorutã Oniciuc spune cã protestatarii vor primi rãspunsul la petitia înaintatã în termenul legal • directoarea Ioniche afirmã cã cei 40 de semnatari ai memoriului nu reprezintã întreg colectivul de la CTIC n

Scandalul izbucnit în aceastã varã la Colegiul Tehnic Ion Creangã (CTIC) din Tîrgu Neamt este departe de a fi finalizat. Contestatarii directoarei Anisoara Ioniche sînt în continuare nemultumiti de activitatea acesteia si supãrati cã nu au primit nici pînã acum un rãspuns clar de la reprezentantii Inspectoratului Scolar la memoriul pe care l-au înaintat acum douã luni. „Nu am primit un rãspuns nici de la ISJ, nici de la Minister. Inspectoratul a trimis doi inspectori pentru a verifica cele relatate de noi, a luat declaratii de la semnatarii memoriului, dar totul a rãmas în acest stadiu. Noi sperãm sã primim un rãspuns, pentru cã nu este normal ceea ce se întîmplã“, ne-a declarat un cadru didactic, sub semnul anonimatului. Cei de la Inspectorat afirmã cã contestatarii directoarei Ioniche vor primi rãspunsul în termenul legal. ÃŽn ceea ce priveste investigatia efectuatã de ISJ privind activitatea doamnei Anisoara Ioniche, lucrurile par a fi clare, însã nu stim si cît de multumitoare pentru protestatari.
Profesoara Ioniche a fost retinutã de cãtre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt la o discutie ceva mai lungã în ziua în care s-a fãcut evaluarea directorilor pe anul scolar anterior. „Noi avem un memoriu semnat de cãtre mai multe cadre didactice de la Colegiul Tehnic Ion Creangã si le vom emite un rãspuns, în termenul prevãzut de lege. Colegi de-ai nostri au mers la Tîrgu Neamt si au fãcut anchetã la colegiu. Am constatat cã nemultumirile au fost mai mari înaintea evaluãrii directorului unitãtii, vrîndu-se probabil, sã aparã niste piedici pentru doamna Anisoara Ioniche. Desigur, acolo existã niste deficiente manageriale. Tocmai de aceea am discutat cu doamna director mai bine de 45 de minute atunci cînd s-a fãcut evaluarea activitãtii dumneaei pentru anul scolar trecut. I-am atras atentia cã trebuie sã colaboreze cu colegii si sã foloseascã un limbaj adecvat, specific unor intelectuali. Am stabilit care sînt modalitãtile de comportament si modul de abordare a problemelor între conducere si ceilalti dascãli“, a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Contactatã telefonic, directoarea Anisoara Ioniche a declarat cã au existat niste discutii în ceea ce priveste memoriul înaintat ISJ, în sensul cã au fost profesori ce s-au arãtat revoltati de faptul cã lor nu li s-a cerut nici o pãrere. „Au fost doar 30-40 de persoane care au semnat acel memoriu, în conditiile în care la CTIC existã 150 de profesori, plus alte 30 de persoane din categoria personalului nedidactic. ÃŽn spatele acelui memoriu existã alte scopuri si probleme dubioase pe care altii nu le pot rezolva pentru cã eu le stau în cale. Este o gascã de 30-40 de persoane, cumãtri si fini
care în nici un caz nu au cum sã reprezinte întreg personalul Colegiului Tehnic. Si, în mod normal, nu ai cum sã multumesti pe toatã lumea. ÃŽn conditiile în care cei care contestã sînt în numãr mult mai mic decît cei care te sustin, este clar cã nu au dreptate. Datoria mea este ca ceea ce fac sã fie spre binele scolii si atît“, a declarat directoarea Ioniche.
Reamintim cã, în cursul lunii august, mai multi profesori de la Colegiul Tehnic Ion Creangã au întocmit si semnat si un memoriu în care au cerut demisia sefului unitãtii de învãtãmînt. Au fost nu mai putin de 51 de semnatari ai memoriului, dintre care cinci persoane fac parte din Consiliul de Administratie al Colegiului Tehnic Ion Creangã.

Articol afisat de 2181 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de teleobiectiv la data 22.10.2007 05:49
Dedicatie
Doamna ioniche , uiti ca te-o adus Creanga din glod , de pe niste tarlale , si te-o facut inginera de Colegiu ? Uiti ca atunci cand ti-o iesit alianta la putere te laudai peste tot ca esti mare smechera ca-l cunosti pe flutur? Uiti c-ai fost mana in mana cu bolnava de drexler si ca te-ai dus cu povesti tendentioase despre creanga si altii , in birou la ea ? Uiti ca ale tale competente manageriale se rezuma doar la un limbaj de mahala si de cata ieftina ? Daca ar fi 2-3 profesori contra ta , as mai zice ca poate nu esti asa de vinovata , dar e o armata, cucoanaaaaaaaaaaaa! si s-ar putea sa te linseze. Da-ti onorabil demisia si du-te...stii tu unde , ca-ti sta mult mai bine la sapa , decat la un birou de director!
Ad�ugat de alisirri_07 la data 22.10.2007 13:39
Pro si contra. .
Daca directoarea Ioaniche , sustine ca nu este opinia majoritatii care i-au cerut demisia, de ce nu vine in intampinare cu semnaturi de la cei care o sustin? Adevarul este ca TOTI doresc demiterea ei fiind nemultumiti de prestatia avuta in acesti ani de directorat(ceilalti nu au semnat memoriul de frica!!!!-sa nu uite lucrul acesta!)Semnatarii memoriului nu sunt o gasca de fini si cumatrii cum pretinde(iata vocabularul unei directoare!!!. . . de unde concluzia ca niciodata nu-si va schimba comportamentul si gandirea!!!)ci sunt oameni cu vechime de zeci de ani la CTIC,oameni de baza ai acestei scoli,care nu s-au infruntat niciodata cu o situatie atat de stresanta si degradanta psihic, creata de Ioaniche in doi ani de zile de cand este director.ISJ-ul ar face bine sa nu o urecheasca ci s-o ia de manuta si sa o dea afara,sa se duca de unde a venit(dar nici acolo nu are loc ca si cei care au scapat de ea si-au facut cruce!!!)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective