Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 22 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Volei Club Municipal, reusitã în Cupa Challange

• VCM Piatra Neamt - Salonit Anhovo Kanal 3-0 (25-22, 26-24, 25-19) • „mergem sã ne calificãm“, a declarat antrenorul principal al gazdelor, Dan Gavril • oaspetii sînt de pãrere cã pot mai mult pe propriul teren •

Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamt a fãcut un pas spre calificarea în turul III al Cupei Challenge, dupã ce sîmbãtã searã a învins cu 3-0 (25-22, 26-24, 25-19) pe slovenii de la Salonit Anhovo Kanal. Desi scorul de pe tabela de marcaj a fost atît de categoric la seturi, practic nu conteazã, pentru cã nemtenii, dacã vor sã se califice trebuie sã învingã în deplasare. Conform regulamentului de desfãsurare al Cupei Challenge, dacã slovenii cîstigã, cu orice scor, atunci se va mai juca încã un set pe terenul acestora si cine va învinge în „setul de aur“ se va califica mai departe.
Partida a fost spectaculoasã, asemãnãtoare cu cea de campionat cu Dinamo Bucuresti de acum douã sãptãmîni. Spre bucuria suporterilor pietreni care, în mod suprinzãtor, nu au umplut Sala Ceahlãul, victoria a revenit gazdelor. Prima parte a jocului a fost caracterizatã de un echilibru, cam la toate capitolele, inclusiv la greseli la serviciu. De asemenea, punctele forte ale celor douã formatii au fost evolutiile bune în linia a doua, din punct de vedere defensiv, astfel cã multe mingi au fost lungi si greu de finalizat. A rezultat un spectacol atrãgãtor, însã diferenta a venit abia în finalul setului. La 21-20 pentru gazde, ridicãtorul sloven Vincic l-a lãsat singur pe Kovacic cu Dascãlu, care a ghicit directia în care a tras adversarul din fata sa si a blocat: 22-20. Tensiunea a continuat, a urmat o minge lungã, cîstigatã de gazde, iar la 24-22, un sloven a gresit grav la preluare: 25-22. Asa cum era de asteptat, ex-iugoslavii nu aveau cum sã renunte la luptã si au mentinut tensiunea si în setul secund, egalînd în finalul acestuia la 24, dupã ce gazdele au avut douã mingi de set. VCM-LPS a mai avut apoi o minge de set, la 25-24, slovenii au atacat puternic, însã blocajul nemtean a functionat excelent: 2-0 la seturi. Partea a treia a jocului a fost însã la discretia gazdelor. Calmi si maturi în joc, voleibalistii pietreni au profitat si de faptul cã slovenii au renuntat parcã la luptã: 8-5, 12-6, 15-8, 16-10. Pînã la final, diferenata de sase puncte s-a mentinut si astfel s-a terminat 25-19.

Pietrenii promit victorie si la Kanal

Managerul echipei oastepe, Milos Grilanc, a precizat cã în jocul retur asteaptã de la sportivii sãi mai putine greseli individuale si cã la Kanal aportul publicului va conta. „Am fãcut multe greseli prostesti astãzi (n.r. - sîmbãtã) si cred cã aici s-a fãcut diferenta, pentru cã s-au întîlnit acum douã echipe aproape egale ca valoare. Nu stiu dacã va fi o surprizã sã ne calificãm noi sau Piatra Neamt, dar sigur pe terenul nostru va fi alt joc, pentru cã acum avem informatii unii despre ceilalti“, a declarat Milos Grilanc. De aceeasi pãrere, cum cã jocul din Slovenia va fi cu totul altul pentru cã acum fiecare echipã are informatii despre cealaltã, a fost si Dan Gavril, antrenorul principal al gazdelor. “Au jucat bine din punct de vedere tactic adversarii nostri, dar au gresit în unele momente si noi am profitat. Centrii nostri si-au fãcut treaba din plin astãzi, în ambele faze ale jocului, iar în linia a doua am jucat la acelasi nivel. Oricum, mergem sã ne calificãm“, a declarat Dan Gavril.
„Dacã repetãm jocul de astãzi, putem cîstiga si pe terenul lor“, a afirmat plin de încredere Mihai Dumitrache, unul dintre cei mai buni jucãtori de pe teren. Marius Dascãlu, cel care a realizat cîteva faze de exceptie pentru colegii sãi, dar a avut inspiratie si în defensivã contra slovenilor, era, sîmbãtã searã, pietreanul cel mai convins cã VCM-LPS va cîstiga în Slovenia. „ÃŽi batem si acolo“, a promis ridicãtorul gazdelor.

Articol afisat de 1426 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective