Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Devastatorul“, o bombă?

„Devastatorul“, o bombă?

• în „Devastatorul“ cartea pe care a scris-o recent si pe care a înregistrat-o, deja, la Biblioteca Natională, dr. Filip Panait, medic de familie la Bîra, afirmă că Fecioara Maria a fost inseminată artificial, iar Iisus nu a fost decît o clonă a lui Adam • teoriile sale, care sparg canoanele bisericesti, se bazează pe o serie de texte vechi, scrise în ebraică si în greceste, pe care le-ar fi descoperit • „autorul cărtii nu crede în minuni, ci în stiintă, două lucruri care, desi converg, nu sînt totuna“, a declarat părintele Ionel Doru •

Medicul de familie Filip Panait a iesit, recent, pe piată cu o carte care cu sigurantă va provoca controverse atît în rîndul oamenilor de stiintă, dar mai ales în sînul bisericii crestine. „Devastatorul“ a si fost înregistrată Biblioteca Natională. În cele 300 de pagini, autorul descrie evenimente care, de-a lungul timpului, au influentat viata Planetei. Folosind o serie de texte antice, pe care le-a descoperit, el dezvoltă teorii năucitoare despre nasterea, viata si asasinarea lui Iisus Hristos. Acest volum va provoca, probabil, multe polemici între scriitorul medic si teologi, biologi si medici. „Devastatorul“ este un nume generic dat unor persoane care au trăit în epoci diferite si au avut roluri distructive asupra civilizatiei. Descifrînd o serie de texte sacre pe care le-a descoperit, considerate canonice de către evrei si crestini, Filip Panait a ajuns la concluzia că Iisus Hristos este, de fapt, o clonă a lui Adam. Cititorii vor descoperi, lecturînd cartea, si alte abordări socante, cum ar fi „Maria, mama lui Iisus, inseminată artificial“, „Motivele reale ale asasinării lui Iisus si consecintele asupra vietii pe pămînt“, „Implicarea Devastatorului în asasinarea lui Iisus“. „Dintotdeauna am fost pasionat de istoria antică si am încercat să descifrez scrierile sacre, cele mai bine păstrate fiind textele evreiesti si grecesti, adică Biblia ebraică si cea greacă «Septuaginta» care a apărut în secolul III, înainte de Hristos. Ideea scrierii acestei cărti mi-a venit după ce am studiat foarte bine textele si am observat că există referinte la o persoană prezentată în cursul istoriei care nu era de pe pămînt. Biblia consemnează că acea arătare avea chip de om, dar nu era om si atunci am început să-mi pun întrebarea cine era acel nepămîntean despre care am aflat ulterior că este Iisus Hristos, înainte de a fi întrupat si înainte de a se naste din Fecioara Maria? Am vrut să aflu cine este acest Iisus Hristos, de unde vine si de ce a venit cu 1.800 de ani, înainte de a se întrupa. Am constatat că este acelasi cu «IEHVA». Am constatat că, la întrupare, El a avut un chip si un trup uman si că era supus mortii, dovadă fiind că a fost asasinat“, a declarat autorul cărtii, Filip Panait. Acesta a descoperit că apostolul Pavel a afirmat despre Iisus, în epistola sa către Corinteni, că a fost al doilea Adam, dar în greacă apărea drept „Eshatos“, ultimul Adam.

Duhul Sfînt, specialistul în Procesul de Creatie?

Autorul cărtii si-a pus întrebarea de ce i se spune Adam, dacă nu este Adam, căutînd ulterior argumente, pornind de la o ipoteză potrivit căreia Iisus ar fi fost o clonă a lui Adam. „Această clonă a apărut pe tesuturi somatice, atunci cînd Eva a fost concepută dintr-o coastă a lui Adam. Biblia spune că Adam a avut un somn adînc si în momentul acela un fragment din tesutul lui Adam a fost prelevat si păstrat pentru ziua Z, a întrupării efective. Deoarece si Eva a fost făcută dintr-un tesut al lui Adam, rezultă că si ea este o clonă a acestuia. Curios este că Eva e o variatie a lui Adam pentru că are un brat lipsă la cromozomii sexuali, din punct de vedere genetic. Asta demonstrează că posibiliătile genetice ale omului sînt uriase, a fost dovedit în cursul istoriei că femeile sînt mai rezistente la durere decît bărbatii. Pragul durerii este mult mai ridicat la femei, decît la bărbati“, a mai mentionat Filip Panait autorul cărtii. Acesta este convins că „Devastatorul“ va produce controverse, deoarece Biserica afirmă că Nasterea Mîntuitorului Iisus Hristos este o taină si nu o comentează. „Trebuie să înghitim aceste taine, pentru că aceia care au studiat aceste dogme nu prea au pus mîna pe carte. Am mai scris că Mama lui Iisus a fost inseminată artificial. Biblia afirmă că Maria mama lui Iisus Hristos a rămas însărcinată de la Duhul Sfînt, dar această afirmatie este întărită în mai multe texte ale Bibliei în care se sustine că celelalte două persoane al Trinitătii au făcut posibilă întruparea. Biblia mai afirmă că specialistul în Procesul de Creatie care a supravegheat toată implantarea artificială a celulei care trebuia să ducă la nasterea lui Iisus Hristos se numeste Duhul Sfînt“, a sunat una din ipotezele medicului Panait.

Primul control imunologic?

În paginile insolitului volum, acesta a făcut trimitere la prima analiză imunologică. „A doua referire a fost vizavi de capacitatea Mariei de a nu realiza o respingere imunologică a unei sarcini induse artificial a fost controlată de către Dumnezeu Tatăl, cealaltă persoană a Trinitătii. A fost cel mai important control imunologic al unei nasteri, pentru că acolo era o celulă implantată artificial care a fost obtinută cînd Eva a fost creată din coasta lui Adam si care a fost pregătită pentru multiplicare într-un laborator special din Cer, un templu sacru. Este cel mai spectaculos mod de a realiza o sarcină artificială si o clonare în acelasi timp care s-a făcut dintr-o celulă somatică. Clonă, în greacă, înseamnă ramură. Iisus Hristos s-a născut dintr-o celulă care era cu 4.000 de ani mai veche decît contemporanii săi, or implantarea unei astfel de celule ar fi dus la o rejectie brutală din partea organismului Mariei si de aceea a fost nevoie de o subpresare imunologică, în asa fel încît Maria a dus sarcina la termen, fără a fi afectată“, a sustinut Filip Panait. Acesta a mai subliniat că Divinitatea lui Dumnezeu Fiul era încapsulată în acea celulă, încît dacă s-ar fi făcut o greseală în proiectul initial, atît Maria cît si cei din jurul său ar fi fost morti. Autorul cărtii consideră că ascunderea Divinitătii s-a realizat pe tot parcursul vietii, pentru că Iisus Hristos a avut legături cu lumea din jur si foarte multi oameni care îl atingeau, se vindecau. Or, Biblia afirmă că întîlnirea unui om obisnuit cu Dumnezeu duce la moarte. În viziunea autorului, în „Laboratorul din Cer“ s-a realizat un proiect grandios în care oamenii au fost inclusi într-un program de reabilitare. Templul a fost făcut de mîna lui Dumnezeu si acolo există o activitate atît de intensă, care poate fi comparată cu aceea de la NASA, în timpul lansării unei navete.

„Dacă înlocuim religia cu stiinta, ajungem la fabulatii“

Principalul cusur al rationamentului doctorului Panait Filip, în opinia preotilor, stă în caracterul său stiintific. Potrivit clericilor, autorul cărtii nu crede în minuni, ci în stiintă, două lucruri care, desi converg, nu sînt totuna. Părintele Ionel Doru, paroh la „Pogorîrea Duhului“ Sfînt (biserica Armenească), socoteste că aceia care gîndesc astfel sînt victime ale încercării destul de fortate de împăcare a religiei cu stiinta. „Dacă înlocuim religia cu stiinta, ajungem la fabulatii. Religia si stiinta converg, iar stiinta face pasi înainte, este un dat al creatiei, dar aceste două notiuni nu pot fi împăcate pe deplin. Marea taină a întrupării lui Iisus Hristos este una dintre dogmele bisericii crestine, fără de care credinta în mîntuirea prin Hristos nu ar mai avea sens. Asadar, trebuie să acceptăm dogma întrupării lui Iisus din Maica Domnului si Duhul Sfînt, dacă ne zicem crestini. Aceste lucruri au fost de altfel tratate si la întîlnirea a treia si a patra a Sfîntului Sinod Ecumenic, care a răspuns ereziilor formulate împotriva lui Hristos. Dacă Iisus Hristos nu ar fi conceput în afara firii, atunci nu ar mai fi Mîntuitor. Stiu că ipoteza este vînturată în mai multe cărti, dar cred că acestea expun doar supozitii care nu pot veni decît din medii străine credintei crestine“, a declarat Preotul Ionel Doru.

Articol afisat de 2540 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, V. MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective