Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Devastatorul“, o bombã?

„Devastatorul“, o bombã?

• în „Devastatorul“ cartea pe care a scris-o recent si pe care a înregistrat-o, deja, la Biblioteca Nationalã, dr. Filip Panait, medic de familie la Bîra, afirmã cã Fecioara Maria a fost inseminatã artificial, iar Iisus nu a fost decît o clonã a lui Adam • teoriile sale, care sparg canoanele bisericesti, se bazeazã pe o serie de texte vechi, scrise în ebraicã si în greceste, pe care le-ar fi descoperit • „autorul cãrtii nu crede în minuni, ci în stiintã, douã lucruri care, desi converg, nu sînt totuna“, a declarat pãrintele Ionel Doru •

Medicul de familie Filip Panait a iesit, recent, pe piatã cu o carte care cu sigurantã va provoca controverse atît în rîndul oamenilor de stiintã, dar mai ales în sînul bisericii crestine. „Devastatorul“ a si fost înregistratã Biblioteca Nationalã. ÃŽn cele 300 de pagini, autorul descrie evenimente care, de-a lungul timpului, au influentat viata Planetei. Folosind o serie de texte antice, pe care le-a descoperit, el dezvoltã teorii nãucitoare despre nasterea, viata si asasinarea lui Iisus Hristos. Acest volum va provoca, probabil, multe polemici între scriitorul medic si teologi, biologi si medici. „Devastatorul“ este un nume generic dat unor persoane care au trãit în epoci diferite si au avut roluri distructive asupra civilizatiei. Descifrînd o serie de texte sacre pe care le-a descoperit, considerate canonice de cãtre evrei si crestini, Filip Panait a ajuns la concluzia cã Iisus Hristos este, de fapt, o clonã a lui Adam. Cititorii vor descoperi, lecturînd cartea, si alte abordãri socante, cum ar fi „Maria, mama lui Iisus, inseminatã artificial“, „Motivele reale ale asasinãrii lui Iisus si consecintele asupra vietii pe pãmînt“, „Implicarea Devastatorului în asasinarea lui Iisus“. „Dintotdeauna am fost pasionat de istoria anticã si am încercat sã descifrez scrierile sacre, cele mai bine pãstrate fiind textele evreiesti si grecesti, adicã Biblia ebraicã si cea greacã «Septuaginta» care a apãrut în secolul III, înainte de Hristos. Ideea scrierii acestei cãrti mi-a venit dupã ce am studiat foarte bine textele si am observat cã existã referinte la o persoanã prezentatã în cursul istoriei care nu era de pe pãmînt. Biblia consemneazã cã acea arãtare avea chip de om, dar nu era om si atunci am început sã-mi pun întrebarea cine era acel nepãmîntean despre care am aflat ulterior cã este Iisus Hristos, înainte de a fi întrupat si înainte de a se naste din Fecioara Maria? Am vrut sã aflu cine este acest Iisus Hristos, de unde vine si de ce a venit cu 1.800 de ani, înainte de a se întrupa. Am constatat cã este acelasi cu «IEHVA». Am constatat cã, la întrupare, El a avut un chip si un trup uman si cã era supus mortii, dovadã fiind cã a fost asasinat“, a declarat autorul cãrtii, Filip Panait. Acesta a descoperit cã apostolul Pavel a afirmat despre Iisus, în epistola sa cãtre Corinteni, cã a fost al doilea Adam, dar în greacã apãrea drept „Eshatos“, ultimul Adam.

Duhul Sfînt, specialistul în Procesul de Creatie?

Autorul cãrtii si-a pus întrebarea de ce i se spune Adam, dacã nu este Adam, cãutînd ulterior argumente, pornind de la o ipotezã potrivit cãreia Iisus ar fi fost o clonã a lui Adam. „Aceastã clonã a apãrut pe tesuturi somatice, atunci cînd Eva a fost conceputã dintr-o coastã a lui Adam. Biblia spune cã Adam a avut un somn adînc si în momentul acela un fragment din tesutul lui Adam a fost prelevat si pãstrat pentru ziua Z, a întrupãrii efective. Deoarece si Eva a fost fãcutã dintr-un tesut al lui Adam, rezultã cã si ea este o clonã a acestuia. Curios este cã Eva e o variatie a lui Adam pentru cã are un brat lipsã la cromozomii sexuali, din punct de vedere genetic. Asta demonstreazã cã posibiliãtile genetice ale omului sînt uriase, a fost dovedit în cursul istoriei cã femeile sînt mai rezistente la durere decît bãrbatii. Pragul durerii este mult mai ridicat la femei, decît la bãrbati“, a mai mentionat Filip Panait autorul cãrtii. Acesta este convins cã „Devastatorul“ va produce controverse, deoarece Biserica afirmã cã Nasterea Mîntuitorului Iisus Hristos este o tainã si nu o comenteazã. „Trebuie sã înghitim aceste taine, pentru cã aceia care au studiat aceste dogme nu prea au pus mîna pe carte. Am mai scris cã Mama lui Iisus a fost inseminatã artificial. Biblia afirmã cã Maria mama lui Iisus Hristos a rãmas însãrcinatã de la Duhul Sfînt, dar aceastã afirmatie este întãritã în mai multe texte ale Bibliei în care se sustine cã celelalte douã persoane al Trinitãtii au fãcut posibilã întruparea. Biblia mai afirmã cã specialistul în Procesul de Creatie care a supravegheat toatã implantarea artificialã a celulei care trebuia sã ducã la nasterea lui Iisus Hristos se numeste Duhul Sfînt“, a sunat una din ipotezele medicului Panait.

Primul control imunologic?

ÃŽn paginile insolitului volum, acesta a fãcut trimitere la prima analizã imunologicã. „A doua referire a fost vizavi de capacitatea Mariei de a nu realiza o respingere imunologicã a unei sarcini induse artificial a fost controlatã de cãtre Dumnezeu Tatãl, cealaltã persoanã a Trinitãtii. A fost cel mai important control imunologic al unei nasteri, pentru cã acolo era o celulã implantatã artificial care a fost obtinutã cînd Eva a fost creatã din coasta lui Adam si care a fost pregãtitã pentru multiplicare într-un laborator special din Cer, un templu sacru. Este cel mai spectaculos mod de a realiza o sarcinã artificialã si o clonare în acelasi timp care s-a fãcut dintr-o celulã somaticã. Clonã, în greacã, înseamnã ramurã. Iisus Hristos s-a nãscut dintr-o celulã care era cu 4.000 de ani mai veche decît contemporanii sãi, or implantarea unei astfel de celule ar fi dus la o rejectie brutalã din partea organismului Mariei si de aceea a fost nevoie de o subpresare imunologicã, în asa fel încît Maria a dus sarcina la termen, fãrã a fi afectatã“, a sustinut Filip Panait. Acesta a mai subliniat cã Divinitatea lui Dumnezeu Fiul era încapsulatã în acea celulã, încît dacã s-ar fi fãcut o gresealã în proiectul initial, atît Maria cît si cei din jurul sãu ar fi fost morti. Autorul cãrtii considerã cã ascunderea Divinitãtii s-a realizat pe tot parcursul vietii, pentru cã Iisus Hristos a avut legãturi cu lumea din jur si foarte multi oameni care îl atingeau, se vindecau. Or, Biblia afirmã cã întîlnirea unui om obisnuit cu Dumnezeu duce la moarte. ÃŽn viziunea autorului, în „Laboratorul din Cer“ s-a realizat un proiect grandios în care oamenii au fost inclusi într-un program de reabilitare. Templul a fost fãcut de mîna lui Dumnezeu si acolo existã o activitate atît de intensã, care poate fi comparatã cu aceea de la NASA, în timpul lansãrii unei navete.

„Dacã înlocuim religia cu stiinta, ajungem la fabulatii“

Principalul cusur al rationamentului doctorului Panait Filip, în opinia preotilor, stã în caracterul sãu stiintific. Potrivit clericilor, autorul cãrtii nu crede în minuni, ci în stiintã, douã lucruri care, desi converg, nu sînt totuna. Pãrintele Ionel Doru, paroh la „Pogorîrea Duhului“ Sfînt (biserica Armeneascã), socoteste cã aceia care gîndesc astfel sînt victime ale încercãrii destul de fortate de împãcare a religiei cu stiinta. „Dacã înlocuim religia cu stiinta, ajungem la fabulatii. Religia si stiinta converg, iar stiinta face pasi înainte, este un dat al creatiei, dar aceste douã notiuni nu pot fi împãcate pe deplin. Marea tainã a întrupãrii lui Iisus Hristos este una dintre dogmele bisericii crestine, fãrã de care credinta în mîntuirea prin Hristos nu ar mai avea sens. Asadar, trebuie sã acceptãm dogma întrupãrii lui Iisus din Maica Domnului si Duhul Sfînt, dacã ne zicem crestini. Aceste lucruri au fost de altfel tratate si la întîlnirea a treia si a patra a Sfîntului Sinod Ecumenic, care a rãspuns ereziilor formulate împotriva lui Hristos. Dacã Iisus Hristos nu ar fi conceput în afara firii, atunci nu ar mai fi Mîntuitor. Stiu cã ipoteza este vînturatã în mai multe cãrti, dar cred cã acestea expun doar supozitii care nu pot veni decît din medii strãine credintei crestine“, a declarat Preotul Ionel Doru.

Articol afisat de 2834 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, V. MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective