Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cãlugãr mutilat pentru doi bani

Cãlugãr mutilat pentru doi bani

• Vasile Pop, vietuitor la Schitul „Draga“, din Dãrmãnesti, a fost victima unei tîlhãrii • infractiunea s-a petrecut marti searã, în drum spre asezãmîntul monahal • cu putin timp înainte, cãlugãrul l-a cinstit cu un rom pe cel care l-a bãtut si i-a furat 4 milioane de lei •

Politistii nemteni cautã un bãrbat originar din alt judet aciuat prin Piatra Neamt, împotriva cãruia s-a înregistrat recent o reclamatie referitoare la o tîlhãrie. Cel tîlhãrit este Vasile Pop, în vîrstã de 71 de ani, care de mai multi ani a intrat în obstea Mãnãstirii Bistrita. Septuagenarul, care de iarna trecutã este vietuitor al Schitului Draga, din Dãrmãnesti, asezãmînt monahal care din punct de vedere administrativ tine de respectiva mãnãstire, a fost tîlhãrit, marti searã, 23 octombrie. Fapta s-a petrecut în jurul orei 20, în timp ce, mergînd spre schit, Vasile Pop traversa niste grãdini apartinînd gospodãriilor situate pe drumul care duce la Tîrgu Neamt. Nu cu mult înainte de asta, cãlugãrul s-a întîlnit cu tîlharul într-un bar de pe strada Cetatea Neamtului si la solicitarea acestuia, l-a cinstit cu un rom. În aceste împrejurãri, infractorul a vãzut cã Vasile Pop are în buzunarul de la hainã mai multi bani si astfel i-a încoltit în minte ideea de a-l tîlhãri.
„Marti dupã-amiazã, eu am fost la CEC sã îmi iau pensia. Cît am stat la rînd la ghiseu, cît am mai intrat pe ici pe colo si am fãcut mai multe cumpãrãturi, a cam trecut timpul si s-a înserat. ÃŽn jur de ora 7 seara, în drum spre schit, am intrat într-un bar de pe strada «Cetatea Neamtului», ca sã cumpãr un bidon de apã mineralã. La un moment dat a venit lîngã mine un bãrbat si m-a rugat sã îi cumpãr un rom si i-am luat. ÃŽl stiu din vedere, pentru cã a mai lucrat cu ziua pe la noi pe la bisericã si parcã îl cheamã Ion. Am mai stat putin de vorbã, dupã care mi-am vãzut de drumul meu. Am mers o bucatã bunã de drum, dar pînã sã ajung în pãdure, cînd traversam prin grãdinile din zonã, m-a ajuns din urmã, m-a îmbrîncit si mi-a luat din buzunar vreo patru milioane de lei. Am încercat sã îi iau banii din mînã si sã mã duc dupã el, cînd dintr-o datã m-a trãsnit cu un par în cap. Apãrîndu-mi capul cu mînã, m-a lovit si peste mînã. Nu mai stiu ce-a fost apoi cu mine, cã am lesinat“, a declarat Vasile Pop.
Bãtrînul cãlugãr spune cã s-a trezit din amortire în jurul orei 3 dimineata, s-a dus la schit si s-a culcat. Miercuri dimineatã, cînd s-a trezit, septuagenarul a constatat cã este ametit, îl doare capul si mîna dreaptã, pe care nu o poate misca. A povestit ce a pãtit atît celorlalti vietuitori de la schit, cît si staretului, iar aceste din urmã l-a îndrumat sã reclame la Politie cele întîmplate.
Tot miercuri dupã-amiazã, Vasile Pop s-a prezentat la Unitatea de Primire a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt. Investigatiile medicale efectuate aici au arãtat cã pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis si fracturã deschisã la antebratul drept, care necesitã interventie chirurgicalã. Astfel, septuagenarul a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Ortopedie.
În urma reclamatiei fãcute de victimã, politistii nemteni au început cercetãrile. Din descrierile fãcute de cãtre cãlugãr, oamenii legii l-au identificat pe tîlhar, binecunoscut în zonã pentru comiterea mai multor infractiuni. Aceste esta originar din alt judet, dar de mai multã vreme s-a pripãsit prin Piatra Neamt, pe unde, din cînd în cînd, mai munceste cu ziua, ca sã facã un ban cinstit. În rest, furã.
În cazul în care va fi gãsit, infractorul riscã închisoare între 5 si 20 de ani.

Articol afisat de 1671 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective