Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Masina descompusã, hotii în Occident, profesoara cu paguba

Trei tineri cu vîrste de 19 si 20 de ani au fost trimisi în judecatã de procurorii tîrgnemteni pentru furtul unei masini din parcarea unui bloc de la Tîrgu Neamt. Doi dintre ei sînt judecati în lipsã pentru cã s-au sustras urmãririi penale, pãrãsind teritoriul tãrii, dupã ce o instantã din localitate a respins propunerea de arestare preventivã fãcutã de procurori. Fapta a fost comisã în noaptea de 27/28 iunie, cînd din parcarea blocului G3/100 din Tîrgu Neamt a dispãrut un autoturism Dacia Break, apartinînd unei profesoare din oras. ÃŽn urma cercetãrilor efectuate de politisti s-a constatat cã autorii sînt Andrei C., în vîrstã de 19 ani, din Tîrgu Neamt, Mihai M., de 20 de ani, din Agapia, si Vasile C.,de 19 ani, din comuna Vînãtori Neamt. Cei trei tineri, împreunã cu Nicoleta A., de 19 ani, din Pascani, au consumat bãuturi alcoolice la un bar de pe strada „Cuza Vodã“, din Tîrgu Neamt, iar dupã miezul noptii s-au îndreptat spre locuinta lui Andrei. Trecînd prin fata blocului G3/100, au observat autoturismul Dacia Break, pe care bãietii s-au hotãrît sã-l fure, pentru cã aveau si ei Dacii si le trebuiau piese de schimb. Andrei C. a descuiat portiera din stînga fatã, a încercat sã porneascã masina pe direct, dar nu a reusit, astfel cã a plecat sã aducã o sticlã de benzinã, ceilalti rãmînînd de pazã. Cînd s-a întors, a alimentat autoturismul, a urcat la volan însotit de Vasile C., si a plecat spre locuinta sa de pe o stradã vecinã, unde au ajuns în scurtã vreme si ceilalti doi tovarãsi. A doua zi au demontat masina, piesele au fost împãrtite între ei, iar caroseria doreau sã o vîndã la fier vechi. ÃŽn sarcina lui Andrei C. si Mihai M., s-a retinut si infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fãrã a poseda permis de conducere, fiindcã primul se aflase în aceastã situatie cînd a condus Dacia furatã, iar celãlalt cînd a dus cu masina personalã partea sa de piese la domiciliu, în Agapia.
În acelasi dosar a fost deferitã instantei si tînãra din Pascani, sub acuzatia de complicitate la furt calificat, iar un alt tîrgnemtean, Vasile L., va da socotealã pentru tãinuire. În cursul urmãririi penale i s-au restituit victimei piesele gãsite la inculpati, în valoare de 6.000 de lei, dar a mai rãmas de recuperat o sumã similarã, motiv pentru care proprietara s-a constituit parte civilã în procesul penal.
La data de 29 iunie, Andrei C., Mihai M. si Vasile C., ce fuseserã retinuti prin ordonantã timp de 24 de ore, au fost prezentanti instantei cu propunere de arestare preventivã pentru 30 de zile, dar magistratii au respins cererea procurorilor, hotãrînd ca inculpatii sã fie cercetati în stare de libertate. Dupã aceastã datã, primii doi s-au sustras de la urmãrirea penalã, plecînd din tarã.

Articol afisat de 1715 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective