Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parteneriat pentru siguranta elevilor

• prefectul Toader Mocanu s-a întîlnit, ieri, cu toti directorii nemteni, la bilantul activitătii pe anul scolar trecut • reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus în vedere dascălilor să se ocupe mai mult de copiii cu părinti plecati în străinătate •

Prezent la sedinta anuală de analiză a stării învătămîntului nemtean, prefectul judetului a pus accent pe necesitatea stabilirii unei foarte bune colaborări între scoli, Inspectoratul Scolar, Inspectoratul de Politie si autoritătile locale, pentru cresterea sigurantei în scoli, reducerea absenteismului scolar si pentru elaborarea si derularea unor programe speciale pentru copiii cu părinti plecati în străinătate.
„Primarii sînt răspunzători pentru asigurarea securitătii cetătenilor din comună. Acestia trebuie să prevadă în bugetele locale si finantarea asigurării pazei la scoli pe timp de noapte. În acelasi timp, vreau să văd si o implicare mai mare a sefilor posturilor de politie care ar trebui să facă mai multe vizite în scoli pentru a discuta cu elevii si cu cadrele didactice“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
De asemenea, prefectul a insistat si asupra unei implicări mai mari a Inspectoratului Scolar în reducerea absenteismului scolar. În acest sens, prefectul a cerut ca, pînă pe 5 noiembrie, Inspectoratul Scolar să-i prezinte o situatie a fenomenului la nivel judetean si a anuntat că, pe baza acesteia, va organiza prima sedintă de analiză în cursul lunii noiembrie.
„Absenteismul conduce la abandon scolar. Anul trecut, din 76.524 elevi înscrisi, 585 elevi au abandonat scoala, iar 628 au părăsit scoala din alte motive. De aceea trebuie analizate cauzele abandonului si trebuie elaborate programe pentru întîmpinarea acestuia“, a mai precizat prefectul judetului.
Un alt subiect de interes abordat în întîlnirea cu directorii de scoli a fost situatia copiilor ai căror părinti sînt plecati în străinătate. S-a subliniat că acestia merită o atentie specială: „Colaborati cu celelalte institutii implicate pentru derularea unor programe pentru protectia acestora. Discutati cu acesti copii pentru a le cunoaste problemele si pentru a-i ajuta“, a fost mesajul prefectului.
În problema investitiilor în scoli, prefectul Toader Mocanu i-a îndemnat pe directori ca, împreună cu primarii, să realizeze o evaluare obiectivă a situatiei scolilor si să întocmească studii de fezabilitate pe baza cărora să solicite fonduri.
În finalul întîlnirii, Toader Mocanu a anuntat că, la nivelul judetului, va fi încheiat un protocol între Inspectoratul Scolar si Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă pentru pregătirea în domeniu protectiei civile a copiilor, elevilor si studentilor, pe baza protocolului încheiat la nivelul ministerelor de resort.
„Institutia Prefectului va sprijini functionarea acestui parteneriat. Ne vom asigura că atît cadrele didactice, cît si elevii vor cunoaste formele de manifestare a principalelor tipuri de risc, precum si modul de actiune si comportament în situata producerii lor“, a mai spus prefectul.

Articol afisat de 1365 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective