Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Radiourile, anual la scãdere

Nemtenii - persoane fizice exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune - au obligatia de a reînnoi anual declaratia pe propria rãspundere potrivit cãreia nu detin receptoare radio. Guvernul a modificat, în acest sens, HG nr.997/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. Actul normativ nu includea prevederi referitoare la valabilitatea declaratiei sau procedura aplicatã în cazul în care persoanele exceptate dobîndeau receptoare radio.
Noua declaratie trebuie depusã pînã cel mai tîrziu la sfîrsitul celei de-a unsprezecea luni de la momentul depunerii declaratiei anterioare. În cazul nerespectãrii acestui termen, persoanele în cauzã vor fi repuse de drept la plata taxei, începînd cu luna urmãtoare celei în care expirã exceptarea.
HG nr.997/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune stabileste obligatia persoanelor fizice si juridice cu domiciliul, respectiv sediul în România, de a plãti o taxã lunarã pentru serviciul public de radiodifuziune. Taxa lunarã pentru serviciul public de radiodifuziune se plãteste pe familie. Potrivit respectivei hotãrîri guvernamentale, sînt exceptate de la plata acestei taxe persoanele care declarã pe propria rãspundere cã nu detin receptoare radio.
Potrivit datelor statistice, numãrul gospodãriilor care detin receptoare radio a crescut de la 76,9% în aprilie 2004 la 82,4% în aprilie 2007. Cu toate acestea, numãrul persoanelor exceptate de la plata taxei radio pe baza declaratiei pe propria rãspundere a crescut, de la 1.015.000 în 2004 la 1.230.000 de persoane în 2006.
Nemtenii achitã aceastã taxã, care este de un leu greu pe lunã, odatã cu factura la electricitate. Pentru cã nu este o valoare mare, multi dintre cetãteni achitã taxa, desi nu se folosesc de receptoarele radio, ei rãmînînd cu ele în casã de ani de zile, de cînd oferta TV nu era atît de variatã. Mai scumpã este taxa pentru televizorul detinut în locuintã. Aceasta este de trei lei grei pe lunã si nu se multiplicã, în cazul în care în aceeasi locuintã existã mai multe televizoare.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective