Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

EUROSICTIRU’

• votul pentru europarlamentare si uninominal a arãtat dezgustul pentru clasa politicã • prezenta a fost sub asteptãri • cei care au fost la urne au votat în necunostintã de cauzã • cel cel putin asa aratã un sondaj realizat de reporterii Monitorul pe la sectiile de votare • sediul PNL Tîrgu Neamt a fost devastat • crîsmele au fost pline • cã toatã lumea se pricepe la politicã •

Nemtenii nu s-au prea înghesuit la sectiile de votare, duminicã, 25 noiembrie, în schimb „bombele“ de cartier si tavernele au fost pline, semn totusi cã evenimentul a fost marcat... într-un fel. La Roman, în zona Pietei Centrale, cu greu mai gãseai loc liber la masã în jurul orei 11. Asezati în fata paharelor pline cu „albiturã“, vin sau bere, oamenii pãreau mult mai preocupati de alte probleme. De sãnãtate, de fond funciar sau despre mãrirea pensiilor care au rãmas tot „mici“. Fumul de tutun ieftin, emanat de tigãri de proastã calitate de la „fratii de peste Prut“, completeazã o priveliste demnã de celebra „tavernã mohorîtã“ a lui Mihai Eminescu. La o masã, patru cetãteni care au lucrat în domeniul lemnului discutau despre pãmînt, tulburãri de posesie, procese, dar nimic despre votul pentru europarlamentare sau referendumul national. „Stîrniti“ si adusi spre politicã, unul dintre meseni, Mihai Smerea, maistru lemnar pensionar, a precizat cã va merge la vot mai pe searã. „Nu vãd utilitatea, însã voi merge la vot, trebuie sã o facem si pe asta. Nu am timp sã mã gîndesc cu cine si ce voi vota, mai degrabã sînt preocupat de soarta familiei mele, în perioada urmãtoare. Cu o pensie de 5,5 milioane de lei, dupã 32 de ani de muncã si cu scumpirile ce se anuntã, lunile viitoare va fi greu“, a declarat Mihai Smerea. Colegul de masã Vasile I., supãrat pe ziaristi a mentionat cã este sãtul de politicã. „Dacã vreti sã scrieti adevãrul, atunci aflati cã de trei luni nu mi-am primit salariul de la societate. Niste hoti si banditi si în politicã si în afaceri. Patronii stiu numai sã te punã la muncã, dar cînd sã te plãteascã ori îti dau mai putin, ori te amînã cu lunile. De vreo douã luni am apelat la împrumuturi pentru a avea cu ce sã întretin familia si sã plãtesc toate birurile si dãrile la stat. Nu mã voi duce la vot, nu mai am încredere în nici un politician“, a spus Vasile I..

„Supãrarea cînd îmi vine...“

De la altã masã, un individ „supãrat“, care probabil, a rãmas cu ceva „sechele“ de la o bãutã din ziua precedentã, a înjurat „direct si la obiect“ atît pe ziaristi, cît si pe politicieni. „Bag «ceva» în toti parlamentarii si în toate ziarele din tara asta. Numai minciuni peste tot“, a „bolborosit“ romascanul, sorbind preocupat dintr-un pahar în care se afla „moartea ficatului“, adicã acea bãuturã spirtoasã care înlocuieste cu succes votca. Cîtiva clienti au intrat, au cerut zoriti cîte „una micã“, au rãsturnat-o pe gît si apoi au plecat la treburile lor, care ar fi fost acelea. Dupã straie, nu pãreau dornici sã meargã la urne, la vot. Dar cum pînã la închiderea urnelor mai era timp... totul este posibil. Un alt consumator, George Blaj, a precizat cã parlamentarii practicã un „genocid bine calculat“, asupra populatiei. „La ce bun sã te zbati, sã votezi. Vor fi alesi alti 35 de europarlamentari, care nu vor mai dormi în Parlamentul României, ci al Uniunii Europene. Si toate acestea se întîmplã pe banii nostri. Este dureros sã constati cã, dupã 18 ani de la Revolutie, România, în loc sã «creascã» din punct de vedere economic si social, «se duce la vale». Au «bulibãsit» toate sectoarele de activitate si s-a dat mînã liberã coruptiei si hotiei. România, dupã ce va plãti cu bani grei integrarea în Europa, va deveni un fel de cos de gunoi al acesteia“, a declarat, întristat, cetãteanul.

Sãtui de politicã

Nici votul uninominal nu i-a lãsat „reci“ pe „stimabilii consumatori“. „Am fost la vot, pentru PNL si un «da» hotãrît pentru uninominal. Cred cã asa vor veni oameni capabili sã îndepãrteze pe cei care ne-au luat drepturile lãsate de comunisti, adicã grupele de pensionare. Am auzit cã în Italia se pensioneazã la 56 de ani, iar la noi ai de muncã pînã la 65“, a afirmat Ioan Zorilã, din Roman. Fãnicã Bodrogan, pensionar de boalã, la nici 45 de ani, s-a lãudat cã a fost constiincios si a votat „pe cei mai destepti“. „Pe cine am votat sînt singur cã vor face treabã bunã în Parlamentul Europei. Renate Weber de la PNL este o femeie desteaptã capabilã sã reprezinte interesele României în UE. De asemenea, sper ca, peste ceva timp, cine va veni la putere sã mai revizuiascã pensiile astea medicale. Cu 3,2 milioane de lei pe lunã nu prea poti sã te descurci, cînd ai si copii la scoalã“, a spus, sorbind dintr-un pahar cu suc, Fãnicã Bodrogan. Un „sponsor“ care umbla si el în cãutarea vreunui „fraierestean“ care sã-i dea de bãut, a bãgat capul pe usa localului, i-a „scanat“ pe toti si cu tristete a constatat cã nu este prezentã nici un o fatã cunoscutã. A închis încet usa, cuprins de o „pãrere de rãu“, fãrã margini. Pentru unii din cei aflati în local, ora de închidere a urnelor, probabil, va coincide cu ora de plecat acasã, la familii. Cei care au... O parte au plecat mai devreme sã-si facã „somnul berii sau al votcii“ si apoi se vor întoarce de unde au plecat. Dacã îsi vor mai aminti cã trebuie sã voteze, se vor deplasa si vor pune stampila acolo unde vor crede de cuviintã. O zi sumbrã pentru politica româneascã, absenteism la vot, ceea ce denotã cã oamenii s-au cam sãturat de promisiuni si de aceleasi „fete“ de parlamentari. Fie ele si de... europarlamentari.

Articol afisat de 2092 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 26.11.2007 05:26
Mai tzigane-ti arde satu! Aia-mea, ma mut in altul.
Cam asa se vorbea la mine in sat cand se intamplau lucruri similare cu ceea ce s-a petrecut azi in viata politica romaneasca.
Cred ca nu poate fi o expresie mai plastica si care sa exprime nepasarea si alienarea oamenilor de clasa politica si de politica lor.

Cu un indice de saracie de 60%,cu oameni cu venituri de sub100 $ pe luna si sa te mai miri ca nu-i intereseaza politica este de fapt un cinism de tipul fostei regine a Frantei care raspundea ca daca nu este paine dece nu mananca poporul cozonac.

Cand te culci flamand,cand singura grija a ta este daca sa mai ai 2 cartofi pentru copii,cand pentru 3 copii ai doar o pereche de papuci cu care sa mearga la scoala si sa te mai miri ca nu au constiinta politica este de asemenea cea mai cinica gandire.

Dar culmea demagogiei si a vanitatii a aparut la oamenii politici care au condus si conduc tara,Dnii Iliescu,Nastase,Tariceanu,Oprescu etc care,nemaiauzit ca limita a cinismului,indemnau oamenii,cetatenii,pe acesti saraci, sa nu mearga la vot.

Este culmea cinismului si daca dl.Basescu vorbea de o decadere fara egal a clasei politice,cred ca acest exemplu este tot ce se mai putea aduce ca argument in
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective