 NOTE DE 1 la tezele unice
• promovabilitatea, la clasa a VII-a, la teza cu subiect unic la matematică, este de 77,35% • la clasa a VIII-a, procentul de promovabilitate este cu zece procente mai mare • sefii învătămîntului nemtean nu găsesc explicatii cum 15 elevi n-au putut face absolut nimic pe foaia de examen • 452 de elevi au primit nota 4, 1.346 au luat note sub 5 iar 729 de elevi au luat 5 • Rezultatele la teza cu subiect unic la matematică, sustinută atît de elevii din clasa a VII-a, cît si de cei din clasa a VIII-a scot la iveală unele situatii greu de explicat - destul de multi copii au reusit să ia pe respectivele lucrări nota 1, cel mult 1,5. „Sînt unităti de învătămînt în judet cu elevi care au primit notă din oficiu. Altii au primit sub 1,5 si este foarte interesant cum 1, 2, 3 copii din aceeasi scoală au primit o astfel de notă, în conditiile în care la clasă nu au fost notati la fel. Cum se explică faptul că ei au făcut fată cu brio numeroaselor simulări si la teza cu subiect unic n-au făcut nimic?! S-a întîmplat asta în scolile Bodesti, Bozieni, Scoala 8, Scoala nr. 2 Zănesti, Scoala Adjudeni. Alti 452 de elevi au primit nota 4. Vom verifica ce se va întîmpla în continuare în scolile respective si, punctual, situatia fiecărui elev, să vedem ce note a avut pînă acum si cum va evolua în continuare. La fel de suspect este faptul că într-o clasă cu 26 de elevi, 14 au luat nota 10. Aici se ridică un semn de întrebare fată de corectitudinea activitătii de supraveghere a desfăsurării tezelor cu subiect unic“, a declarat profesorul Grigorută Oniciuc, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt.
Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt se declară nemultumită de cinci directori care au propus în comisiile de evaluare a tezelor persoane mai putin potrivite. „În cinci cazuri, ne-a deranjat atitudinea a tot atîtia directori, întrucît nu ne-au pus la dispozitie baza de date a persoanelor capabile să facă parte din comisiile de supraveghere sau de evaluare. A fost propusă pentru corectarea tezelor o doamnă profesoară însărcinată în luna a opta, deci nu a putut activa, iar în alt caz a fost propus un dascăl la evaluare, desi copilul său sustinea teza“, a declarat generalul Lăcătusu. Pentru sustinerea tezei cu subiect unic la clasa a VII-a s-au înscris 6.119 elevi si s-au prezentat 5.942. Dintre acestia, 1.346 de elevi au luat note sub 5, 729 de elevi au luat 5; 873 de elevi au obtinut 6; 958 au fost notati cu 7; 900 au primit nota 8; 741 au primit nota 9, iar 395 au făcut lucrări perfecte, luînd 10. Procentul de promovabilitate la clasa a VII-a a fost de 77,35%. Comparativ, la nivel de judet, cel mai bine s-au prezentat elevii Scolii Mădei, care au atins media 9,30 de scoală, secondati de cei de la Colegiul National de Informatică - 9,17 si cei de la Colegiul National Petru Rares - 9,10.
La clasa a VIII-a, pentru sustinerea tezei cu subiecte unice la matematică s-au înscris 6.025 de elevi si s-au prezentat 5.872. Au luat note sub 5 - 744 de elevi, note de 6 - 686 de elevi, note de 7 au primit 1.237 de elevi, 8 - 1.055 elevi, note de 9 - 711 elevi, iar note de 10 - 361 de elevi. Procentul de promovabilitate la clasa a VIII-a a fost de 87,32%. Cele mai bune teze de matematică au fost elaborate de elevii de la Informatică, întrucît au ajuns la media 9,50, urmati de cei de la Hogas - 9,37. Astăzi, 6.025 de elevi de clasa a VIII-a vor sustine teza cu subiect unic la istorie sau geografie. Adjunctul Oniciuc a precizat că 15% dintre acestia au optat să elaboreze teza la istorie, iar diferenta de 85% - la geografie. Se pare acest procent covîrsitor al talentatilor la geografie are legătură si cu faptul că teza este sub formă de test grilă, fiind mai usor de solutionat, în comparatie cu cea de la istorie.
|
Comentarii la acest articol: |
Adăugat de constanta la data 11.12.2007 19:56 |
M-am saturat de numarat!
Numaram voturi pentru 'uninominal', numaram stamplile pentru 'eurovorbitori', numaram note pentru 'pustani' de 13-24 ani si parca le acordan ACEEASI ATENTEIE! Stiu ca sarcina celor din ISJ este sa-si numere 'gainile din ograda' si sa vada 'PRODUCTIA DE OUA'! Nominalizarile n-au nicio relevanta! TEZA UNICA A FOST UN ESEC TOTAL care-si v-a arata COLTII mai tarziu! Atunci, (de)legatii LM, GO @ comp. isi vor fi incheiat mandatul sau (DOAMNE AJUTA!) vor fi IN DREPTURI! Pana una alta, asistam la UN EXPERIMENT (deja perimat!) aplicat unei GENERATII: ce v-a urma, se va vedea! Daca FRAUDA s-a instalat si nu va fi eradicata (cu CAP CU TOT!!!), ne vom plimba persoanele prin scoala, ne vom saluta politicos sau ..plictisiti, vom astepta CLOPOTELUL SA SUNE DE PENSIE sau de ...
Sunt nedumerit cum 15 dintre elevii mei, din 28, au medii de 9 si 10! DOAMNE CE PROFESOR BUN SUNT!!!!!!!!!!!!! |
Adăugat de Ioan Voga cel Cumplit la data 11.12.2007 20:17 |
Esecul scolar
Esecul scolar poate fi considerat ca un simptom care incrimineazã posibilitatea de adaptare la noul mediu scolar.Cei cu risc mai mic provin din clase sociale cu statut economic mai bun,din familii cu mai putini copii,din familii organizate,cu pãrinti mai democrati si suportivi si care asteaptã mai mult de la educatia copiilor lor.De obicei esuiazã copii cu rezultate mai modeste la testele de inteligentã.In mare pate atitudinea elevului fatã de scoalã reflectã climatul intelectual din familie,aspiratiile si asteptãrile pãrintilor si felul în care copilul se identificã cu modelul parental.Hotãrârea de a pãrãsi scoala,reflectã influenta negativã a familiei,combinat adesea cu scãderea posibilitãtilor intelectuale.Dacã elevul se percepe ca insuficient intelectual,riscul de a pãrãsi scoala este foarte mare.Bachman si colab(1970) aratã cã motivele invocate de 125 elevi care au pãrãsit scoala au fost urmãtoarele:cauze familiale(mai ales financiare),cauze personale (dorinta de libertate,de a se c&ati |
 |
|