Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un pic mai bine pentru elevii Neamtului

• 19 microbuze scolare ajung în Neamt • numărul cadrelor didactice nu va fi afectat de comasarea claselor • elevii mutati dintr-un sat în altul sînt doar din clasele V-VIII •

19 microbuze scolare vor deservi elevi din tot atîtea comune, transportîndu-i de la scolile mici, cu populatie scolară scăzută, la unitătile de învătămînt de centru. Pentru aducerea mijloacelor de transport în judet, astă-noapte au plecat 19 soferi spre Bucuresti, deplasîndu-se cu microbuzul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. După preluarea masinilor, acestea vor fi aduse la Piatra Neamt si repartizate consiliilor locale care le primesc pe inventar. Primăriile care vor fi dotate cu aceste masini au fost alese încă din luna aprilie, pe vremea cînd învătămîntul nemtean avea altă conducere. Profesorul Mihai Lăcătusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Neamt, a declarat că problema transportului elevilor de la scolile mici la scolile cu personalitatate juridică nu s-a rezolvat în judetul Neamt, dar există posibilitatea ca pînă la încheierea acestui an calendaristic să se mai primească niste microbuze. „Avem solicitarea suplimentară pentru încă 6 microbuze si rămîne de văzut dacă se va reusi onorarea acestei cereri. Dacă nu, la anul sigur vom mai primi niste microbuze, pentru că Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului va achizitiona în 2008 încă o mie de astfel de mijloace de transport. Acestea vor fi împărtite tuturor judetelor, inclusiv Neamtului“, a declarat Mihai Lăcătusu.
Cele 19 microbuze scolare vor ajunge miercuri în comunele Brusturi (pentru Scoala Poiana - va transporta 32 de elevi), Dragomiresti (pentru Scoala Hlăpesti, de unde vor fi luati 32 de elevi), Timisesti (Scoala Plăiesu, 42 de elevi), în orasul Piatra Neamt, la Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Piatra Neamt (pentru Scoala cu clasele I-IV nr. 17 Piatra Neamt, unde sînt 35 de elevi), la Tîrgu Neamt - Colegiul Tehnic Ion Creangă (pentru Scoala Blebea, unde sînt 28 de elevi), Valea Ursului (scolile Giurgeni, Bucium si Muncelul de Jos - 130 de elevi în total), Stănita (scolile Ghidion, Veja, Chicerea si Todireni - 58 de elevi), Vaduri (scolile Agîrcia, Scăricica si Secu - 59 de elevi), Ceahlău (scolile Durău, Bistricioara, Pîrîul Mare si Ceahlău Schit - 130 de elevi), Grinties (scolile Bradu, Grintiesu Mare si Durău - 106 elevi) Stînca (scolile Leghin si Stînca de Jos - 140 de elevi), Tarcău (scolile Brates, Straja si Cazaci - 50 de elevi), Dulcesti (scolile Poiana, Cîrlig, Rosiori si Corhana - 74 de elevi), Bahna (scolile Tutcanii din Vale, Brosteni si Băhnisoara - 50 de elevi), Rediu (Scoala Betesti - 30 de elevi), Războieni (scolile Borseni, Valea Mare, Marginea si Valea Albă - 60 de elevi), Stefan cel Mare (scolile Bordea, Soci, Cîrligi sI Ghigoiesti - 50 de elevi), Văleni (scolile Munteni, Moreni si David - 47 de elevi) si Barticesti (ScoalaBotesti, 13 elevi).
Toti acesti elevi care vor începe o navetă zilnică la scoli mai mari sînt din ciclul gimnazial. Sefii învătămîntului nemtean au precizat că prin această mutare a populatiei scolare nu vor fi afectati dascălii prinsi în sistem la începutul anului scolar.

Articol afisat de 1833 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective