Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comunistii români si-au ales conducãtorii

Comitetul Central de Organizare al Partidului Uniunea Comunistilor Români (UCR) s-a reunit, recent, în cadru plenar, la Bucuresti, pentru a-si pune la punct strategia de anul viitor. Neamtul a fost reprezentat de Gheorghe Voloseniuc, prim-secretar al UCR Neamt, si ing. Victor Olariu, prim-secretar al UCR Bicaz. Pe ordinea de zi a reuniunii s-au aflat: Raportul privind analiza cauzelor care au dus la cãderea sistemului socialist din Europa si stadiul activitãtilor desfãsurate pentru înregistrarea Partidului Uniunea Comunistilor Români; Apelul Comitetului Central de Organizare al Partidului Uniunea Comunistilor Români cãtre poporul român; Programul de activitate pe 2008; informarea privind mãsurile întreprinse pentru strîngerea de fonduri si amenajarea de sedii ale organizatiilor UCR; nota de argumentare privind actiunea de constituire a cooperativelor agricole conform Legii 1/2005; alegerea organelor de conducere provizorii ale Comitetului Central de Organizare al Partidului Uniunea Comunistilor Români. Cu acest prilej, cei doi reprezentanti din Neamt - Gheorghe Voloseniuc si Victor Olariu - au fost alesi în structura centralã provizorie de conducere a UCR. Referindu-se la greutãtile întîmpinate în constituirea formatiunii politice în teritoriu, Daniel Dediu, prim-secretar al Comitetului Central de Organizare al PUCR a subliniat: „Cu mare greutate s-au constituit Birouri judetene, orãsenesti sau comunale ale UCR, oamenii neîntelegînd importanta istoricã a initiativei noastre. Multi vor un partid comunist de-a gata, unde sã le pice bani, functii si alte avantaje“.

Articol afisat de 3158 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Ioan Voga cel Cumplit la data 11.12.2007 19:18
Ion Iliescu - carmaciul Securitatii de la Iasi
Prim-secretar al Comitetului Judetean PCR Iasi in perioada 1974-1979, Ion Iliescu nu numai ca a colaborat cu Securitatea, dar a si coordonat-o. Colonei cu stele grele pe umeri tremurau in fata tovarasului Iliescu. Mai mult, Securitatea ieseana nu misca un deget fara ca prim-secretarul pe judet sa-i aprobe sau nu actiunile. Pe linie de partid, Iliescu il chema oricand la ordine pe seful Inspectoratului Judetean al Ministerului de Interne, care avea in subordine Militia si Securitatea. Iar "organele" patriei socialiste nu numai ca nu cracneau in fata prim-secretarului PCR, dar ii puneau in practica toate aberatiile. Dovada stau notele Securitatii ce se mai regasesc in arhivele Comitetului Judetean PCR Iasi. Si totusi, desi Iliescu a avizat actiunile de politie politica ale Securitatii, nu se considera ca acesta ar fi vinovat. Pentru ca au dat note informative despre colegi de munca, rude sau vecini, altii au fost etichetati imediat ca fiind vinovati de colaborare cu Securitatea. Iliescu, care a ordonat, coordonat si avizat acest gen de actiuni, este considerat insa nevinovat. Ceea ce nu e drept.
Supravegherea oricarui "obiectiv" si a tuturor strainilor <
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective