Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mai putin´┐Ż birocratie la avizarea proiectelor SAPARD

• specialisti din cinci institutii s´┐Żnt la dispozitia aplicantilor, o dat´┐Ż pe s´┐Żpt´┐Żm´┐Żn´┐Ż, la Directia Agricol´┐Ż • din dispozitie a prefectului se ´┐Żncearc´┐Ż simplificarea demersurilor de avizare a proiectelor •

Nemtenii dornici de a pune ´┐Żn aplicare un proiect cu finantare obtinut´┐Ż ´┐Żn cadrul Programului SAPARD si nu numai vor avea de b´┐Żtut la mai putine usi de acum. Pentru sprijinirea aplicantilor Programului SAPARD din judet, prefectul Toader Mocanu a ´┐Żnfiintat, prin Ordinul nr. 326/ 2007, Biroul de Suport Tehnic pe l´┐Żng´┐Ż Directia pentru Agricultur´┐Ż si Dezvoltare Rural´┐Ż.
Biroul este format din reprezentantii institutiilor care acord´┐Ż avizele necesare la depunerea unui proiect de finantare ´┐Żn cadrul acestui program - Autoritatea de S´┐Żn´┐Żtate Public´┐Ż, Agentia de Protectie a Mediului, Directia Sanitar- Veterinar´┐Ż, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgent´┐Ż si Oficiul Judetean de Pl´┐Żti pentru Dezvoltare Rural´┐Ż si Pescuit. Membrii biroului se vor ´┐Żnt´┐Żlni s´┐Żpt´┐Żm´┐Żnal si vor acorda consultant´┐Ż aplicantilor programului SAPARD si, ´┐Żn perspectiv´┐Ż, pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare celor interesati de programe prin Fondul European pentru Agricultur´┐Ż si Dezvoltare Rural´┐Ż (FEADR).
Necesitatea ´┐Żnfiint´┐Żrii acestui birou a fost subliniat´┐Ż ´┐Żn cadrul ´┐Żnt´┐Żlnirii pe care prefectul a avut-o luna trecut´┐Ż cu reprezentantii acestor institutii, pentru g´┐Żsirea unor metode de lucru care s´┐Ż simplifice procedurile administrative de avizare a proiectelor de finantare SAPARD. Proiectele se depun la Oficiul Judetean de Pl´┐Żti pentru Dezvoltare Rural´┐Ż si Pescuit, structur´┐Ż care asigur´┐Ż derularea Programului SAPARD si care va asigura implementarea FEADR.
„´┐Żn cadrul ´┐Żnt´┐Żlnirii, am cerut institutiilor implicate operativitate si sprijinirea aplicantilor, prin acordarea unor informatii complete despre procedurile pe care le au de urmat. Iar, ´┐Żn cazul ´┐Żn care nu acord´┐Ż avizul, s´┐Ż explice oamenilor ce au de f´┐Żcut pentru obtinerea acestuia“, a precizat prefectul Toader Mocanu.
´┐Żn judetul Neamt, la Oficiul Judetean de Pl´┐Żti pentru Agricultur´┐Ż si Dezvoltare Rural´┐Ż, ´┐Żn acest an au fost depuse 174 cereri de finantare dintre care 70 pentru investitii ´┐Żn exploatatii agricole, 50 pentru pensiuni agro-turistice, 38 pentru infrastructur´┐Ż local´┐Ż, 11 pentru procesare produse vegetale si animale si 5 pe silvicultur´┐Ż.
Suma contractat´┐Ż este de 229, 60 milioane de lei, din care s-au f´┐Żcut deja pl´┐Żti ´┐Żn valoare de 159,51 milioane de lei.

Articol afisat de 2773 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective