Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mai putinã birocratie la avizarea proiectelor SAPARD

• specialisti din cinci institutii sînt la dispozitia aplicantilor, o datã pe sãptãmînã, la Directia Agricolã • din dispozitie a prefectului se încearcã simplificarea demersurilor de avizare a proiectelor •

Nemtenii dornici de a pune în aplicare un proiect cu finantare obtinutã în cadrul Programului SAPARD si nu numai vor avea de bãtut la mai putine usi de acum. Pentru sprijinirea aplicantilor Programului SAPARD din judet, prefectul Toader Mocanu a înfiintat, prin Ordinul nr. 326/ 2007, Biroul de Suport Tehnic pe lîngã Directia pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã.
Biroul este format din reprezentantii institutiilor care acordã avizele necesare la depunerea unui proiect de finantare în cadrul acestui program - Autoritatea de Sãnãtate Publicã, Agentia de Protectie a Mediului, Directia Sanitar- Veterinarã, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentã si Oficiul Judetean de Plãti pentru Dezvoltare Ruralã si Pescuit. Membrii biroului se vor întîlni sãptãmînal si vor acorda consultantã aplicantilor programului SAPARD si, în perspectivã, pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare celor interesati de programe prin Fondul European pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã (FEADR).
Necesitatea înfiintãrii acestui birou a fost subliniatã în cadrul întîlnirii pe care prefectul a avut-o luna trecutã cu reprezentantii acestor institutii, pentru gãsirea unor metode de lucru care sã simplifice procedurile administrative de avizare a proiectelor de finantare SAPARD. Proiectele se depun la Oficiul Judetean de Plãti pentru Dezvoltare Ruralã si Pescuit, structurã care asigurã derularea Programului SAPARD si care va asigura implementarea FEADR.
„ÃŽn cadrul întîlnirii, am cerut institutiilor implicate operativitate si sprijinirea aplicantilor, prin acordarea unor informatii complete despre procedurile pe care le au de urmat. Iar, în cazul în care nu acordã avizul, sã explice oamenilor ce au de fãcut pentru obtinerea acestuia“, a precizat prefectul Toader Mocanu.
În judetul Neamt, la Oficiul Judetean de Plãti pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã, în acest an au fost depuse 174 cereri de finantare dintre care 70 pentru investitii în exploatatii agricole, 50 pentru pensiuni agro-turistice, 38 pentru infrastructurã localã, 11 pentru procesare produse vegetale si animale si 5 pe silviculturã.
Suma contractatã este de 229, 60 milioane de lei, din care s-au fãcut deja plãti în valoare de 159,51 milioane de lei.

Articol afisat de 2757 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective