Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Supraveghere video pe „soseaua mortii“

• autoritãtile locale din patru comune vor sprijini Drumurile Nationale pentru implementarea unui program de reducere a numãrului accidentelor rutiere • în Neamt, comuna cu cele mai multe tragedii rutiere este Dumbrava Rosie •

Numãrul mare de accidente produse în zona Sãvinesti - Costisa a determinat conducerea Prefecturii Neamt sã invite autoritãtile locale, Politia Rutierã si Sectia de Drumuri Nationale la sediul institutiei, în scopul identificãrii mãsurilor pentru cresterea sigurantei rutiere în respectiva zonã. Cu aceastã ocazie, primarii comunelor Dumbrava Rosie, Sãvinesti, Zãnesti si Costisa si-au dat acordul pentru demararea, în parteneriat cu Sectia Drumuri Nationale, a unui proiect de crestere a sigurantei rutiere pe DN15, prin marcaje de semnalizare si presemnalizare a trecerilor de pietoni, indicatoare de limitare a vitezei, benzi rezonatoare, instalarea unor camere de luat vederi la intrarea sau la iesirea din localitãti etc.
Proiectul a fost prezentat, joi, 10 ianuarie, de Prefecturã si cuprinde rezultatele Proiectului Phare „Asistentã tehnicã pentru pregãtirea de proiecte de sigurantã rutierã, finantate prin fonduri structurale“. Acesta este implementat de cãtre Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România, în colaborare cu Inspectoratul General al Politiei - Directia Politiei Rutiere.
Obiectivele proiectului vizeazã solutionarea unui numãr semnificativ de „puncte negre“ de pe drumurile nationale, unde au loc frecvent accidente rutiere, si îmbunãtãtirea sigurantei pe soselele tãrii, prin crearea unei strategii generale de preventie. Se doreste reducerea cu minim 50% a numãrului de accidente pînã în 2010. ÃŽn derularea proiectului au fost identificate patru zone negre pe DN 15, la Dumbrava Rosie, Sãvinesti, Zãnesti si Costisa. ÃŽntîlnirea si-a propus si analizarea cauzelor care stau la baza producerii accidentelor si ale cãror solutii intrã în competenta autoritãtilor locale. Dintre acestea au fost enumerate lipsa iluminatul public, inexistenta unor drumuri laterale pentru autovehiculele nesemnalizate (utilajele agricole, cãrute), lipsa aleilor pietonale din imediata vecinãtate a soselei, conduita cetãtenilor pe drumurile publice etc. Pentru o analizã clarã a problemelor întîlnite în fiecare comunã, prefectul a solicitat primarilor sã fie informat cu privire la aspectele negative si cu propunerile de solutii la acestea. „ÃŽmpreunã cu Serviciul Politiei Rutiere vom acorda tot sprijinul autoritãtilor locale pentru identificarea celor mai bune solutii si gãsirea unor alternative de finantare. Pentru a reusi diminuarea acidentelor, am solicitat implicarea totalã a primarilor“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Potrivit precizãrilor fãcute de seful Serviciului Politiei Rutiere, subcomisarul Neculai Catanã, cele mai multe accidente grave din ultimii cinci ani s-au produs pe raza comunei comuna Dumbrava Rosie - 34, dintre care 21 au fost cauzate de neatentia pietonilor, 17 fiind pe timp de noapte.

Articol afisat de 2385 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 11.01.2008 04:32
Si pasarele de trecere pentru pietoni
Ca fara ele degeaba se monteaza camere de supraveghere.Ca betivii oricum se arunca pe strada. Si daca puneti pasarele si lumina pe sosea o sa vedeti cum se schimba datele problemei.
Ad�ugat de tina la data 12.01.2008 23:46
ATENTIE
ar trebui,sa fie facute verificari in trafic,politia rutiera nu prea se vede pe acest drum,nu stiu de ce.
mariti amenzile pt. asii volanului,care nu respecta restrictiile de viteza,gonesc cu 110-130km/h in localitate,pt ca ei au masina tare si incearca sa zboare ,sper sa se opreasca in primul copac asa se vor linisti.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective