Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Simt iar plãcerea de a juca volei“

„Simt iar plãcerea de a juca volei“

• Georgeta Ciobanu a trecut peste accidentarea din 2006 si a devenit una dintre cele mai bune jucãtoare ale Unicului • se întelege bine cu colegele si este extrem de multumitã de aducerea antrenorilor sîrbi la Unic • Ciobanu crede într-o medalie la finele campionatului actual •

Georgeta Ciobanu este una dintre voleibalistele Unicului pe care un antrenor nu poate sã o uite pe banca de rezerve în prezent. Si asta nu este o laudã, ci un merit. A venit la Piatra Neamt în vara anului 2006 din postura de componentã a lotului national de volei feminin al României, avînd încã de la început o sansã mare de a fi titularã. A jucat un meci si s-a accidentat. „Am avut o accidentare urîtã la menisc si am iesit din circuit un an întreg. Am suferit mult pe margine, dar am sperat mereu cã îmi va veni rîndul sã joc“, si-a început povestea Geta, asa cum este strigatã de colege si antrenori. ÃŽn prezent, jucãtoarea venitã de la CSU Metal Galati se bucurã de faptul cã joacã volei si pentru reusitele de la Unic. „Trebuie din start sã îi multumesc, împreunã cu fetele, domnului Vasile Ouatu cã a ales sã-i aducã pe cei doi antrenori sîrbi la echipã. Branko Gajic si Aleksander Rajicic ne-au readus plãcerea de a face volei asa cum nu am simtit-o o toamnã întreagã. Venim de plãcere la salã, indiferent de cît de greu se anuntã antrenamentul. Stim cã muncim, dar stim cã avem ocazia sã ne perfectionãm si cã avem ocazia de a vedea rezultatele muncii noastre într-un viitor nu prea îndepãrtat“, a spus cu zîmbetul pe buze voleibalista de 26 de ani. Se simte bine la Piatra Neamt, se întelege de minune cu restul colegelor, dar si cu membrii conducerii administrative. „Mi-a fost greu la început, cu acea accidentare. A trecut, dar apoi mi-a fost si mai greu sã reiau totul de la capãt în vara lui 2007. ÃŽmi doream sã revin la forma de dinainte, dar stiam cã de greu abia atunci dãdeam. Acum însã mã simt foarte bine“, a completat fosta gãlãteancã.

„Sîntem mai disciplinate“

Geta Ciobanu se gîndeste la viitorul apropiat al Unicului si crede cã la varã clubul va sãrbãtori cîstigarea unei medalii pe plan national. Este constientã de faptul cã Dinamo, Galatiul si Bacãul sînt formatii puternice, însã anuntã suporterii cã Unicul va realiza succese sonore în returul sezonului regulat. „Credem în sansa noastrã si vreau sã cîstig o medalie. Pînã atunci cred cã Metal Galati se va împiedica la Piatra Neamt, iar la Dinamo si Bacãu avem sansa noastrã. Vom merge peste tot sã cîstigãm. Aceasta este filosofia mea în sport: sã cîstig cu oricine si pe orice teren. Iar acum chiar cred cã putem sã învingem. Totul este sã fim serioase chiar dacã întîlnim Metalul sau Clujul“, a afirmat voleibalista gîndindu-se la ceea ce urmeazã pentru echipã în campionat. Cînd a discutat despre cupele europene, Ciobanu a dat dovadã de realism. A recunoscut cã Kazanochka Kazan este o formatie puternicã, asa cum sînt mai toate din Rusia. Nu se simte însã inferioarã nici unei adversare si crede cã Unic va sti cum sã pregãteascã cele douã confruntãri cu rusoiacele pentru a le pune reale probleme si pentru a se califica în sferturile de finalã ale Cupei Challenge. „Nu stim prea multe despre adversar, dar sigur vom afla si sigur ne vom pregãti bine. Mi-ar place sã ajungem în Final Four în Cupa Challenge“, a mai sustinut jucãtoarea cu numãrul 13 a alb-albastrelor, caracterizînd actuala sa formatie în felul urmãtor: „Sîntem mai disciplinate“.
Georgeta Ciobanu a fost convocatã la lotul national al României în urmã cu 5 ani si la 21 de ani a cunoscut felul în care se lucreazã la acel nivel. A evoluat pentru România la mai multe competitii, dar cea mai importantã aparitie a sa a fost la europenele din 2005, unde a fost colegã si cu Florentina Nedelcu, Crina Hosu si Ramona Cãpãtînã, alte trei foste componente ale Unicului. Dupã accidentarea din 2006, nimeni de la Federatia Românã de Volei nu a mai contactat-o pentru a verifica mãcar în ce situatie se mai aflã.
Nãscutã la Nãvodari, jucãtoarea s-a apucat de volei pe cînd era în clasa a VII-a, dar a luat lucrurile în serios în prima clasã de liceu. „Profu Petru Badea“ a cãlãuzit-o în tainele voleiului la CCS Constanta, iar mai apoi a fost multiplã medaliatã la nivel de juniori, fapt care s-a repetat si la seniori, pe vremea cînd a activat pe CSU Metal Galati. A jucat în sferturile de finalã ale Cupei Confederatiei Europene de Volei cu echipa de la Dunãre, iar în 2007 a fãcut parte din lotul Unicului care întîlnea pe Universidad de Burgos în aceeasi fazã a Cupei CEV.

Articol afisat de 1758 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective