Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parcul National Ceahlãu, lãsat de izbeliste?

• Consiliul Judetean s-ar dezice de administrarea rezervatiei naturale nemtene • motivul invocat - cheltuielile destul de mari cu plata angajatilor serviciului • este posibil ca Serviciul Salvamont sã rãmînã la judet • „Pentru CJ nu este nici un avantaj cã avem Serviciul de Administrare a Parcului National Ceahlãu si nu facem decît sã pierdem niste bani de la buget. Noi rãmînem cu Salvamontul, pentru cã asa trebuie“, sustine vicele Dumitru Badea •

Consiliul Judetean Neamt are în plan sã renunte la calitatea de administrator al Parcului National Ceahlãu, redînd aceastã atributie Ministerului Mediului, asa cum a fost pînã în urmã cu trei-patru ani. Dacã se va întîmpla asta, Consiliul Judetean sustine cã va scãpa de niste cheltuieli pe care le suportã cu salarizarea angajatilor de la Serviciul de Administrare a Parcului National Ceahlãu.
De acest transfer s-a vorbit încã de anul trecut, cînd la o sedintã de Consiliu Judetean au fost invitati sã participe atît reprezentanti ai administratiei, cît si ai Serviciului Salvamont. Doar cã discutiile au degenerat, întrucît s-a spus cã între reprezentantii celor douã pãrti au apãrut dispute legate de colaborarea pe teren, desi Raul Papalicef, seful Salvamontului, le-a negat. La sfîrsitul acestei luni, subiectul urmeazã a fi reluat în plenul consiliului. Vlad Marcoci, presedintele CJ, a precizat însã cã desi Raul Papalicef a sustinut cã totul este în regulã în Parcul National Ceahlãu, treaba nu-i chiar roz. „Vom avea discutii serioase pe aceastã temã. Chiar dacã domnul Papalicef încearcã sã ne spunã cã treaba este în regulã, nu e în regulã, si stim amîndoi asta, si o stiu mai multi“. Raul Papalicef a solicitat trimiterea unei comisii în zonã, pentru aflarea adevãrului. „Dacã vrei sã omori o problemã, o faci trimitînd o comisie“, a spus Marcoci. Seful unui birou al Serviciului Administrare Parc National Ceahlãu a solicitat o evaluare a activitãtii, lucru care nu s-a întîmplat. Se pare cã retragerea Consiliului Judetean de la administrarea Parcului Ceahlãu este varianta pentru care se va opta. „Va fi fãcutã o propunere pentru transferarea administrãrii parcului la Ministerului Mediului. Ministerul i-a dat în 2004 parcul spre administrare Consiliului Judetean. Atunci exista doar Serviciul Salvamont. Cînd a venit în fruntea Consiliului Judetean fostul presedinte Dan Vasile Constantin, a propus înfiintarea Serviciului de Administrare a Parcului National Ceahlãu, strict pentru administrare si întretinere. Dar pentru Consiliul Judetean nu este nici un avantaj cã avem Serviciul de Administrare a Parcului National Ceahlãu si nu facem decît sã pierdem niste bani de la buget, prin sustinerea administratiei. Acum vreo douã sãptãmîni, angajatii acestui serviciu au cerut acordarea unui spor de 20% - «spor de izolare». I-am întrebat si eu - «Stati izolati în niste camere sau cum vine asta?». Vrem sã treacã administrarea la ministerul de resort, pentru cã acolo sînt specialisti, oameni care pot face cel mai bine acest lucru. Voi face personal aceastã solicitare si voi veni si cu un proiect în acest sens. Consiliul Judetean Neamt este singurul din tarã care are grija administrãrii unui parc. Noi rãmînem cu Salvamontul, pentru cã asa trebuie“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.
Dacã Ministerul Mediului va accepta aceastã preluare, atunci mutarea se va face cu acordul pãrtilor si fãrã a fi nevoie sã se respecte niste clauze concrete pentru cã se reziliazã un contract. Doctor Gheorghe Lalãu, directorul Administratiei Parcului National Ceahlãu, a declarat cã nu stie despre o astfel de intentie a Consiliului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1683 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective